Vaar met Holland America heen en terug van Fort Lauderdale naar negen landen rond de Middellandse Zee

Holland America Line lanceert in het najaar van 2024 een ’42-daagse ultieme Middellandse Zee & Atlantische Oversteek’ geïnspireerd op een cruise van een eeuw geleden. Deze nieuwe Legendary Voyage aan boord van de Volendam vertrekt op 9 november en zal zestien havens in negen landen bezoeken.

De originele reis die aan de basis ligt van deze ’42-day Ultimate Mediterranean & Atlantic Passage’ vertrok op 4 februari 1925 uit New York City aan boord van de Rotterdam IV en vervoerde slechts 550 gasten over de Atlantische Oceaan om veel van dezelfde havens te verkennen. De cruise van 2024 treedt in de voetsporen van deze reis van 1925 en bezoekt Portugal, Marokko, Italië, Griekenland, Israël, Egypte, Tunesië, Gibraltar en Spanje.

“Holland America Line was een van de eerste maatschappijen die cruisevakanties aanbood die verder gingen dan een trans-Atlantische oversteek. Vandaag blijven we onze reisroutes innoveren door memorabele reizen aan te bieden, zoals deze ultieme overtocht door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan”, aldus Beth Bodensteiner, chief commercieel officier van Holland America Line. “Deze nieuwe categorie van legendarische cruises die een diepgaande focus op één regio bieden, zijn sinds de lancering erg populair. We zijn verheugd om een ​​langere reis toe te voegen die het gemakkelijk maakt om de Middellandse Zee diepgaand te verkennen.”

De ‘42-daagse Ultieme Middellandse Zee & Atlantische Oversteek’ vanuit Fort Lauderdale doet na het oversteken van de Atlantische Oceaan eerst Horta en Ponta Delgada op de Azoren aan. Een bezoek aan Tanger wordt gevolgd door overnachtingen in zowel Livorno als Civitavecchia. Vanuit Livorno kunnen gasten Florence of Pisa verkennen, terwijl Rome gemakkelijk bereikbaar is vanuit Civitavecchia. Volendam vaart daarna naar Napels, Catania en Piraeus (Athene). Verder verkennen de gasten Israël vanuit Haifa (Tel Aviv) en Ashdod (Jeruzalem), gevolgd door Port Said en Alexandrië (Caïro), in Egypte. De laatste havens op de reis zijn La Goulette (Tunis), Gibraltar, Cadiz (Sevilla) en Casablanca. De cruise eindigt op 21 december in Fort Lauderdale.

Holland America Line heeft een uitgebreid programma van Legendary Voyages. Deze langere cruises variëren van 25 tot 59 dagen. Ze combineren de tradities van Grand Voyages van de rederij met de focus op een unieke regio. Ze bezoeken enkele van de meest unieke havens en bieden gasten een diepgaande verkenning. De programmering aan boord is speciaal samengesteld om inzichten in de geschiedenis en cultuur van de bezochte bestemmingen te delen. De routes worden aangeboden op verschillende schepen met perfecte afmetingen, waar gasten kunnen genieten van het beste van de Grand Voyages-programmering, zoals iconische themafeesten, gedenkwaardige afvaarten en klassieke cruise-activiteiten om de ervaring verder te verbeteren.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws