MSC Cruises onthult winterseizoen 2024-2025

MSC Cruises heeft haar winterseizoen 2024-2025 geopend met meer dan 150 wereldwijde routes. Blikvangers in Europa zijn de MSC World Europa in de Middellandse Zee en MSC Preziosa op de Northern Pearls-route die wekelijks Zeebrugge aandoet. MSC Euribia verkent de Perzische Golf. Zes schepen bedienen de Caraïben met een groot aanbod aan routes vanuit Miami, Port Canaveral, New York City en Martinique.

MSC Cruises, ‘s werelds op twee na grootste en snelst groeiende cruiserederij, stelt voor het winterseizoen 2024-2025 meer 150 routes voor die diverse werelddelen bezoeken. Gasten die een vakantie plannen tussen oktober 2024 en mei 2025 kunnen kiezen uit 22 schepen die zowel minicruises als reizen naar enkele van ‘s werelds meest exotische bestemmingen bieden. Een overzicht van de hoogtepunten.

Noord- en Zuid-Europa

In de Middellandse Zee reizen gasten onder meer op de MSC World Europa, een baanbrekend schip met een ultramodern ontwerp en een verscheidenheid aan culinaire, entertainment- en vrijetijdservaringen voor alle leeftijden. Het megaschip vertrekt elke zondag vanuit Genua voor een mediterraans avontuur van zeven nachten. Dat laat gasten toe boeiende Europese hotspots te verkennen zoals Rome (vanuit de haven van Civitavecchia) en Messina op het eiland Sicilië. Op deze weekcruise bezoekt MSC World Europa verder Valletta, Barcelona en Marseille.

Goed nieuws voor Zeebrugge. MSC Cruises handhaaft ook tijdens het winterseizoen 2024-2025 haar Northern Pearls-route. Dat gebeurt met de MSC Preziosa die tijdens deze weekcruise Hamburg, Le Havre voor een bezoek aan Parijs, Southampton voor een dagtrip naar Londen en Rotterdam aanloopt. Met langere verblijven in elke haven kunnen vakantiegangers de tijd nemen om elke bestemming echt te waarderen.

Midden-Oosten

Het nieuwste schip van MSC Cruises, de MSC Euribia, vaart vanuit Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. Het maakt zijn debuut in de regio met 7-nachten routes met stops in Abu Dhabi inclusief het eiland Sir Bani Yas, Doha in Qatar en Manamah in Bahrein. Deze betoverende regio combineert traditie en moderniteit en biedt volop gelegenheid om te ontdekken.

Op de Rode Zee vertrekt MSC Musica vanuit Safaga in Egypte. Het schip zal iconische Egyptische bestemmingen aandoen waaronder Luxor, bekend om zijn beroemde Vallei der Koningen, Sharm El-Sheikh met haar prachtige stranden en resorts en Caïro (via de haven van Sokhna) om de piramides te ontdekken. Andere tussenstops zijn Jeddah in Saoedi-Arabië alsook Aqaba en Petra in Jordanië.

Miami en Port Canaveral

Twee Seaside Class-schepen krijgen voor het eerst Miami als thuishaven. MSC Seascape, het Amerikaanse vlaggenschip van MSC Cruises, zal elke zaterdag uitvaren voor een weekcruise naar de Caraïben. In de Oostelijke Caraïben bezoekt het schip Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek, San Juan op Puerto Rico en Ocean Cay MSC Marine Reserve, het particuliere eiland van de rederij in de Bahama’s. Op de route naar de Westelijke Caraïben houdt MSC Seascape halt in Ocho Rios in Jamaica, George Town op de Kaaimaneilanden, Cozumel in Mexico en Ocean Cay MSC Marine Reserve.

MSC Seaside biedt alternatieve routes van zeven nachten aan die elke zondag vertrekken. Het vaarschema in de Oostelijke Caraïben omvat Ocean Cay en Nassau in de Bahama’s,  San Juan op Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek. Wie kiest voor de Westelijke Caraïben bezoekt Costa Maya en Cozumel in Mexico, Isla de Roatan in Honduras of Belize City in Belize alsook Ocean Cay.

De MSC Divina vaart voornamelijk korte cruises vanuit Miami, waarbij de meeste routes van drie en vier nachten Nassau en Ocean Cay aandoen. Een handvol afvaarten van 10 nachten brengen gasten naar betoverende havens in Jamaica, Aruba, Curaçao, de Dominicaanse Republiek en de Bahama’s.

Vanuit Port Canaveral biedt MSC Seashore een combinatie van korte cruises en reisroutes van zeven nachten. Gasten kunnen genieten van afvaarten van drie of vier nachten naar de Bahama’s, inclusief aanlopen op Ocean Cay of langere opties met extra stops in Cozumel en Costa Maya.

New York en Martinique

Als aanvulling op de sterke aanwezigheid van MSC Cruises in Noord-Amerika, biedt de MSC Meraviglia vanuit New York City de perfecte ontsnapping aan de noordelijke winter met een breed scala aan Caraïbische routes van zeven tot elf nachten. Gasten kunnen genieten van de Big Apple voor en na het ontsnappen naar de warmte van het Caraïbisch gebied, inclusief Orlando via Port Canaveral, Nassau in de Bahama’s en Ocean Cay.

In de Antillen krijgt MSC Virtuosa Fort-de-France in Martinique als thuishaven. Van daaruit verzorgt het cruiseschip back-to-back cruises door de Centrale en Zuidelijke Caraïben. Gasten hebben de keuze uit stranden, turquoise wateren en ontspannende bestemmingen tijdens aanlopen in Guadeloupe, de Maagdeneilanden, St. Maarten, Saint Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Saint Vincent & The Grenadines, Barbados, Grenada en Saint Lucia.

© foto’s MSC Cruises en Dirk Neyts

Klik hier voor meer nieuws