Holland America Line breidt in 2024 cruises vanuit Nederland uit

In navolging op het grote succes van de cruises met vertrekken vanuit Nederland dit jaar, breidt Holland America Line het aantal afvaarten vanuit Nederland in 2024 verder uit met de twee nieuwste Pinnacle-klasse schepen. Het vlaggenschip Rotterdam maakt van april t.e.m. september, vanuit haar thuisbasis Rotterdam rondreizen naar Noord-Europa, terwijl Nieuw Statendam vanaf 20 juli vanuit Amsterdam cruises aanbiedt. Zuiderdam neemt op haar beurt rondreizen voor haar rekening met vertrek vanuit IJmuiden.

In 2024 voorziet Holland America Line 24 rondreizen versus 22 in 2023. Dit komt neer op maar liefst 63.000 bedden in vergelijking met de 57.000 bedden dit jaar. In 2024 zijn er achttien rondreizen vanuit Rotterdam gepland met de Rotterdam, twee cruises met de Zuiderdam vanuit IJmuiden, drie rondreiscruises met de Nieuw Statendam vanuit Amsterdam en een cruise met Nieuw Statendam vanuit Rotterdam. Meer en meer Belgische en Nederlandse reizigers, waaronder ook ‘new to cruisers’, hebben het gemak ontdekt om in Nederland aan boord te gaan. Met de uitbreiding van de capaciteit speelt Holland America Line in op deze trend.

Rondreiscruises vanuit Nederland: een succesformule

De Nederlandse cruisehavens Rotterdam en Amsterdam zijn vanuit België makkelijk en snel bereikbaar met het openbaar vervoer of de auto. Een ander groot voordeel van cruises vanuit Nederland is dat je geen vlucht moet boeken. Het Nederlandse karakter van Holland America Line met deels Nederlandssprekend personeel en Nederlandstalige dagprogramma’s en menu’s zijn eveneens een grote plus voor reizigers uit de lage landen.

“Dit jaar merken we goed dat deze formule met vertrek van dichtbij huis bekender en gewilder wordt. Het is een zeer comfortabele manier van reizen, maar ook prijs/kwalitatief interessant. Het grote succes dit jaar is een goede indicator voor volgend jaar. “Het is daarom raadzaam om tijdig te reserveren voor 2024 met vertrek vanuit Nederland aan boord van de twee nieuwste schepen uit de vloot,” aldus Nico Bleichrodt, vice-president international sales van Holland America Line.

Nieuwe routes met Nieuw Statendam

Nieuw en uniek is dat gasten volgend jaar op de twee nieuwste schepen van Holland America Line – Nieuw Statendam en Rotterdam – kunnen genieten van een rondreiscruise vanuit Nederland. Nieuw Statendam biedt in 2024 vier afvaarten vanuit Amsterdam aan. Daarnaast blijven een aantal vertrekken aan het begin van het seizoen behouden vanuit Rotterdam.

Nieuw met Nieuw Statendam is de unieke 14 nachten-rondreis ‘Allure van de Canarische Eilanden’ van en naar Rotterdam. Op 21 april gooit het schip de trossen los om koers te zetten naar de Canarische Eilanden (Madeira, Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote). Ook nieuw met Nieuw Statendam is de 14 nachten ‘Parels van de Baltische Staten’ vanuit Rotterdam (vertrek 5 mei 2024) met nog meer aandacht voor de Scandinavische steden (Stavanger, Oslo, Stockholm, Helsinki en Tallinn), eilanden als Bornholm en Visby en de mogelijkheid om Hamburg en Berlijn te bezoeken. De ontscheping is voorzien in Kopenhagen.

Nieuw Statendam zal ook een viertal nieuwe cruises tussen Kopenhagen en Reykjavik bedienen. Zevendaagse reizen combineren de Noorse fjorden met IJsland of Schotland. Een elfdaagse reis bundelt IJsland en Groenland. Op een tiendaagse cruise vaart het schip van IJsland via Schotland naar Amsterdam. Nieuw Statendam doet in IJsland topbestemmingen aan zoals Akureyri, Eyjafjordur, Isafjordur, Heimaey, Berufjordur en Djupivogur, maakt een uitstap naar Groenland en bezoekt in Schotland Inverness, Edinburgh, Kirkwall en Isle of Skye.

Nieuwe routes voor de Rotterdam

Vanuit Rotterdam stelt HAL twee nieuwe weekcruises voor met enerzijds Noorwegen en Schotland langs de Eidfjord, Hardangerfjord, Stavanger, Shetland Eilanden en Edinburgh en anderzijds de Scandinavische fjorden en hoofdsteden als Kopenhagen, Oslofjord, Frederikstad en Farsund.

Het vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam VII, heeft volgend jaar van 27 april tot 28 september de stad Rotterdam als thuishaven voor zevendaagse rondreizen naar Noorwegen, IJsland, de Noordkaap, Groot-Brittannië, Schotland, Ierland en de Baltische Staten. “Dat Rotterdam VII voor langere tijd naar Rotterdam komt, wordt met veel enthousiasme ontvangen. Hoe mooi is het niet dat het schip dat de naam Rotterdam draagt, ook daadwerkelijk kan vertrekken uit zijn thuishaven. De naam Rotterdam is al 150 jaar sterk verbonden met Holland America Line en uiteraard zijn wij er bijzonder trots op dat ze naar hier komt. Voor onze gasten kent een vertrek uit Rotterdam alleen maar voordelen”, aldus Bleichrodt.

Canarische Eilanden en Noord-Europa

Nieuw Statendam, het zusterschip van Rotterdam en eveneens van de Pinnacle-klasse, zet na een trans-Atlantische oversteek op 7 april koers naar Rotterdam voor de 14 nachten ‘Allure van de Canarische Eilanden’. De daaropvolgende weken vaart het schip vanuit Kopenhagen naar de Baltische Zee, de Noordkaap, IJsland, Groenland, Schotland en Ierland. Op 20 juli meert ze aan in Amsterdam vanwaar ze drie rondreizen naar Noord-Europa zal aanbieden. Op 7 september 2024 neemt Nieuw Statendam afscheid van Amsterdam om het Europese seizoen af te sluiten in de Middellandse Zee tijdens een 14 nachten Iberisch avontuur met stops in onder meer Spanje en Portugal.

Zuiderdam verzorgt op 25 mei de 14 nachten ‘Parels van de Baltische Staten’ die Noorwegen, Duitsland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken verkent, gevolgd begin juni door de 21 nachten ‘Ultieme Viking Ontdekkingscruise rond IJsland, Groenland en Schotland. De twee routes vanuit IJmuiden kunnen worden gecombineerd tot een 35-daagse reis die 10 landen, 23 havens en een uitstekende bestemming voor de zomerzonnewende omvat.

Zuiderdam vaart van IJmuiden naar Boston op 29 juni op een 21 nachten ‘Vikingspassage’ die Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada verkent. Dit vertrek kan worden gecombineerd met Zuiderdam’s 17 nachten ‘Vikingreis’ op 20 juli om een 42-daagse Collectors Voyage te maken met 21 unieke havens en 26 calls.

Ook andere reizen tijdens het zomerseizoen 2024 kunnen worden uitgebreid tot Collectors Voyages. Dat kan door twee 7-daagse routes, een 7- en 14-daagse cruise of langere niet-herhalende reizen te combineren tot een langere cruise.

Andere Europese bestemmingen

In 2024 positioneert HAL de Oosterdam het hele seizoen in de Middellandse Zee. Daarnaast begint Nieuw Statendam op 7 september vanuit Amsterdam aan haar Mediterrane cruise richting Piraeus (Athene). In het najaar staan verschillende cruises naar Turkije, Egypte en Israël op het programma. In november wordt weer richting Gibraltar gevaren om dan de oversteek te maken van de Atlantische Oceaan naar Amerika.

Momenteel loopt een vroegboekactie. Gasten die voor het nieuwe cruiseseizoen het premiumpakket ‘Have It All’ boeken, ontvangen voor een beperkte tijd extra voordelen en upgrades naar een Elite-drankpakket en een Premium Wifi-pakket. Ook vooruitbetaalde fooien zijn inbegrepen als bonus. Voor excursies en diners in de specialiteitenrestaurants gelden speciale voorwaarden.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws