Cunard kondigt exclusief partnerschap aan met tweesterrenchef Michel Roux

Cunard kondigt een exclusieve samenwerking aan met de met twee Michelin-sterren bekroonde chef-kok Michel Roux. Ook onthult de rederij vier extra eetervaringen die beschikbaar zullen zijn op hun nieuwe schip Queen Anne.

Michel Roux zal samenwerken met Cunard’s culinaire chefs om een ​​exclusief galamenu te creëren voor het Queens Grill-restaurant op het nieuwe schip Queen Anne. De bekende chef werkt eveneens een nieuw menu uit voor de Golden Lion-pub aan boord van alle schepen van Cunard. Het nieuwe pubmenu, dat momenteel in ontwikkeling is, zal een selectie van gastfavorieten bevatten, opnieuw bedacht door chef-kok Michel. Het zal in mei 2024 aan boord van Queen Anne worden gelanceerd, voordat het later in het jaar wordt uitgerold naar de bestaande vloot.

Michel Roux: “Het is een absoluut voorrecht om samen te werken met Cunard’s enorm getalenteerde en gepassioneerde chef-koks op het gebied van culinaire ontwikkeling terwijl we aftellen naar de lancering van hun nieuwste schip Queen Anne. Voor mij is er geen beter recept dan het mengen van hoogwaardige ingrediënten met een elegante uitvoering om onvergetelijke ervaringen te creëren. Ik ben ongelooflijk verheugd om binnenkort onze verheven, opnieuw ontworpen pubklassiekers aan Cunard-gasten te laten zien.”

Nieuwe eetgelegenheden

Cunard heeft ook vier extra eetervaringen onthuld die beschikbaar zullen zijn op Queen Anne: Aji Wa, Aranya, Sir Samuels en Tramonto. Op die manier zullen gasten op het nieuwe schip meer keuze hebben dan ooit tevoren. Drie van deze nieuwe restaurants zullen alternatieve avondmaaltijden serveren. Die zijn tegen bijbetaling beschikbaar als aanvulling op de inclusieve tariefopties die worden aangeboden voor lunch of diner in Tramonto en de Golden Lion-pub.

Aji Wa, een gloednieuw concept voor Cunard, biedt een creatieve Japanse keuken die wordt beïnvloed door de seizoenen, met sushi en een à-la-cartemenu voor lunch en diner, met een extra optie om ’s avonds deel te nemen aan een speciaal Omicase ‘chef’s choice’- degustatiemenu.

In een andere nieuwe smaakrichting voor Cunard neemt Aranya gasten mee op een reis door de rijke kruidenaroma’s van India met menu’s samengesteld door experts in hun vakgebied. Het bezoek aan Aranya wordt een multizintuiglijke ervaring, van de levendigheid van de smaken tot het luxueuze interieur met kamerhoge ramen voor een prachtig uitzicht tijdens het eten.

Sir Samuels wordt de belichaming van een high-end steakhouse. Het restaurant zal het allerbeste van Brits en Australisch rundvlees en zeevruchten presenteren, aangevuld met een uitzonderlijk wijnprogramma. De steaks van hoogste kwaliteit zijn geselecteerd voor hun herkomst en worden tot in de perfectie gebakken. Naast een brede scala aan rundvleesopties zal er ook een ruime keuze aan vis- en zeevruchten zijn. Alle producten worden verantwoord ingekocht om de meest verse ingrediënten op tafel te brengen.

Tramonto brengt gasten naar de zonovergoten kusten van de Middellandse Zee met een menu vol verse smaken en een mogelijkheid om buiten te dineren terwijl de zon ondergaat op een warme zomeravond.

Gasten kunnen verder exclusief dineren in de eetgelegenheid die past bij hun type passagiershut, van het grootse Britannia-restaurant met twee verdiepingen, het grootste Britannia Club-restaurant in de vloot tot de weelderige inrichtingen van de Princess Grill- en Queens Grill-restaurants.

“We zijn verheugd om een ​​voorproefje te geven van wat er in 2024 aan boord van Queen Anne zal worden geserveerd”, zegt Matt Gleaves, VP Commercial Cunard North America. “Cunard staat bekend om haar hoogwaardige eetgelegenheden en we zijn verheugd om samen te werken met de allerbeste chef-koks, aan de top van hun verschillende culinaire vakgebieden, om onze gasten een brede scala aan eetgelegenheden aan onze gasten aan te bieden. Van het omarmen van het beste van Japan in onze nieuwe sushi- en sakebar tot buiten dineren in Tramonto, of genieten van een pubmaaltijd in de Golden Lion, er is echt voor elk wat wils.”

Bekijk hier meer renderings van de Queen Anne.

© foto’s Cunard, David Collins Studio en Sybille de Margerie.

Klik hier voor meer nieuws