Silver Nova is klaar om eerste gasten te ontvangen

Silversea verwelkomt aanstaande maandag de eerste klanten op de Silver Nova. De maiden voyage van het twaalfde schip in de vloot van Silversea wordt een cruise vanuit Venetië. Zopas heeft de luxerederij ook de line-up van de hogere officieren voor haar nieuwste schip onthuld.

Silversea Cruises, de toonaangevende ultraluxe cruisemaatschappij, heeft haar line-up van ervaren ‘senior officers’ onthuld voor de eerste reis van de Silver Nova. Het nieuwe schip voor maximaal 712 passagiers wordt een van de meest milieubewuste ultraluxe cruiseschepen ooit gebouwd met een hybride voortstuwing op basis van vloeibaar aardgas en brandstofcellen.

Silver Nova vertrekt op haar eerste reis op 14 augustus. Het wordt een rondreis vanuit Venetië, waarbij het luxeschip zeven dagen lang veel van de meest iconische bestemmingen van de Adriatische Zee aandoet, waaronder Piran in Slovenië, Zadar, Dubrovnik, Split en Rovinj in Kroatië en Kotor in Montenegro. Naast een belangrijke mijlpaal op de reis van de Royal Caribbean Group naar Destination Net Zero, zullen Silver Nova en toekomstige Nova-klasse schepen een ongeëvenaarde openheid naar de wereld en een geheel nieuwe kijk op luxe op zee introduceren.

“Ik ben ongelooflijk trots dat ik het roer van Silver Nova mag overnemen voor haar eerste reis”, aldus kapitein Cosimo Pontillo van de Silver Nova. “Ik werk al bijna 30 jaar bij Silversea Cruises en heb de evolutie van de vloot van dichtbij meegemaakt. Silver Nova vertegenwoordigt het toppunt van ultraluxe cruisereizen en ik ben verheugd om onze gasten aan boord te verwelkomen om haar vele innovaties te ervaren. Ik ben dankbaar dat ik deze belangrijke mijlpaal mag vieren en bedank Barbara Muckermann, Silversea’s President, voor het schenken van deze eer aan mij, evenals mijn collega’s bij Silversea Cruises en Royal Caribbean Group voor hun kostbare samenwerking bij het lanceren van dit prachtige schip ”

Van master tot cruise director

Kapitein Cosimo Pontillo, ook wel bekend als Mino, werd geboren in Scilla, een klein Italiaans dorp aan de Straat van Messina. Hij kwam in 1994 bij Silversea Cruises voor de lancering van Silver Cloud en Silver Wind. Hij baande zich een weg door de rangen om Staff Captain en vervolgens master te worden van de meeste schepen in de Silversea-vloot, waaronder verschillende expeditievaartuigen. Na het voltooien van de Northwest Passage voegde Pontillo zich bij het nieuwbouwteam voor de lancering van Silver Nova, waarbij hij het project vanaf het begin volgde met een schat aan ervaring en technische kennis.

Tijdens de eerste reis zullen de gasten ongetwijfeld ook hoteldirecteur Lester Woodfall ontmoeten. Hij is geboren en getogen in Zuid-India. Hij werkte in luxeresorts vooraleer hij in 2001 toetrad tot de cruise-industrie waar hij zich opwerkte tot Food & Beverage Manager. Hij is er trots op aan boord te zijn van Silver Nova als hoteldirecteur voor haar eerste seizoen. Daarbij zal hij zijn kennis en ervaring gebruiken om het hotelteam te leiden. Dat omvat diverse afdelingen van eten en drinken tot huishouden, excursies en amusement.

Ook omnipresent op een passagiersschip is de cruisedirecteur. Vicki Van Tassel begon na een uitgebreide carrière in de showbusiness – van Broadway, nationale en internationale tournees en televisieshows tot motion capture-werk, commercials en stand-upcomedy – in 2011 haar carrière op zee bij Silversea. Ze trad op als zanger op drie World Cruises en vele Grand Voyages. Sinds 2015 bekleedde ze de functie van cruise director op bijna elk schip in de vloot. Ze opende Silver Moon en Silver Dawn en ontving gasten op de World Cruise 2023. Nu neemt Van Tassel de rol van cruise director op zich voor de opening van Silver Nova.

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws