Costa Cruises verkent de wereld van de chocolade

In samenwerking met Barry Callebaut ontvangt Costa Toscana dit najaar vijf van ‘s werelds beste meesterpatissiers uit Italië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland en België. Samen met de Corporate Pastry Chef & Baker van Costa Cruises Riccardo Bellaera, zullen zij de hoofdrolspelers zijn van een buitengewone mediterrane cruise gewijd aan chocolade in al zijn vormen.

Costa Cruises en Barry Callebaut, een wereldleider in de productie van hoogwaardige chocolade en cacao, vernieuwen hun samenwerking in naam van uitmuntendheid voor ‘ChocoCruise – Explore the World of Chocolate’,  een volledige reis gewijd aan chocolade, ontworpen om patisserieliefhebbers een week vol zoetheid en ontspanning te bezorgen aan boord van het vlaggenschip Costa Toscana. Van 17 tot 24 november 2023 neemt de ChocoCruise gasten mee op een gastronomische reis door de Middellandse Zee met aanlopen in Genua, Marseille, Barcelona, Cagliari, Napels en Civitavecchia (Rome).

Belgische banketbakker

Tijdens deze themacruise zullen vijf van ‘s werelds grootste meester-banketbakkers, allen lid van de Barry Callebaut Chocolate Academy en ambassadeurs van Barry Callebaut, samen met Riccardo Bellaera, Corporate Pastry Chef & Baker van Costa , een ontdekkingsreis door de verfijnde kunst van het chocolade-gerelateerd gebak leiden. De vijf banketbakkers aan boord van de ChocoCruise 2023 zijn Alberto Simionato (Italië), Joël Perriard (Zwitserland), Philippe Bertrand (Frankrijk), Ramon Morató (Spanje) en Alexandre Bourdeaux (België).

Taarten bakken en reizen zijn de passie van Bourdeaux. De Belgische banketbakker begon zijn carrière in een Michelin-restaurant in België en werkte in prestigieuze 5-sterrenhotels in het buitenland. Bij zijn terugkeer in België kon hij op het hoofdkantoor van Callebaut zijn passie ontwikkelen om zijn kennis te delen, werd hij hoofd van de Chocolate Academy in België en leidde in 2014 de opening van de nieuwe Chocolate Academy Callebaut. Alexandre blijft samenwerken met Callebaut, maar heeft intussen zijn vleugels uitgeslagen en in 2016 zijn eigen bedrijf Pastry & Chocadvice gelanceerd om advies, hulp en oplossingen te geven in de wereld van patisserie en chocolade. In maart 2018 lanceerde hij een online software-tool ‘ganache-oplossing’ die chef-koks helpt hun eigen recepten te volgen. Hij was samen met Paco Torreblanca jurylid van een Italiaanse tv-show ‘Best Bakery’.

Chocolade van ’s morgens tot ‘s avonds

Het programma bevat een rijk aanbod aan ervaringen, allemaal met chocolade als hoofdrolspeler. Gasten kunnen genieten van chocoladegerechten van ontbijt tot diner, inclusief hartige gerechten, en het product proeven in al zijn variaties en combinaties, afhankelijk van de bestemming die door het schip wordt bezocht.

De hele week door zijn er ontmoetingen en kookshows van de meester-banketbakkers en Riccardo Bellaera. Zij vertellen hun professionele verhalen en delen keukengeheimen terwijl ze de bereiding van de chocoladeschotel van de dag laten zien. Elke dag krijgen gasten de kans om workshops over chocoladecultuur bij te wonen in het Lab, het kooklaboratorium van het schip, vergezeld van proeverijen van de kenmerkende gerechten van de banketbakkers.

Chocolade zal ook een hoofdrol spelen in dranken. Dankzij de samenwerking met Bacardi zullen twee Italiaanse meesterbartenders, tevens Europe Cruise Brand Ambassadors van het merk, speciale en unieke cocktails presenteren, met chocolade als ingrediënt.

De evenementen met chocoladethema zullen het gastronomische aanbod van Costa Toscana verder verrijken. Tijdens de hele reisroute die Italië, Frankrijk en Spanje verkent, krijgen gasten de kans om te genieten van de ‘Destination Dishes’, gerechten die verband houden met de bestemming die ze de volgende dag bezoeken, ondertekend door een van de drie wereldberoemde internationale chef-koks van Costa: Bruno Barbieri, Ángel León en Hélène Darroze.

© foto’s Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws