Eerste gasten schepen in op de Seabourn Pursuit

Seabourn Pursuit, het tweede ultraluxe expeditieschip voor Seabourn, begon aan zijn eerste reis en verwelkomde in het weekend in Valletta haar eerste gasten aan boord. Het schip vaart de volgende weken in de Middellandse Zee en zet daarna koers naar Zuid-Amerika en Antarctica. Vanaf het voorjaar 2024 verkent Seabourn Pursuit onder meer de Stille Zuidzee en de Kimberley-regio in Noord-Australië.

Seabourn Pursuit is het tweede van twee nieuwe expeditieschepen van de rederij. Het schip is speciaal gebouwd en ontworpen voor gasten die op zoek zijn naar buitengewone ervaringen gecombineerd met levensverruimende momenten in exquise, ultraluxe comfort. Het biedt dan ook de vele Seabourn-voorzieningen en -services die gasten kennen en koesteren, zoals de gerenommeerde gastronomische opties, entertainment, luxesuites en een persoonlijke, intuïtieve service door het team aan boord.

“Al 10 jaar bieden we meeslepende, ultraluxe expeditie-ervaringen met ons team van experts, en nu hebben we twee speciaal gebouwde ultramoderne expeditieschepen: Seabourn Venture en Seabourn Pursuit. Ze tillen expeditie-ervaringen naar een hoger niveau en bieden onze gasten echt bijzondere ervaringen”, aldus Natalya Leahy, president van Seabourn. “Onze gasten zullen natuurlijke wonderen en verbazingwekkende dieren in het wild boven en onder de zee ontdekken op de meest afgelegen bestemmingen, begeleid door ons deskundige expeditieteam, terwijl ze genieten van onze kenmerkende stijl wanneer ze op ons prachtige nieuwe schip varen.”

PC6 Polar Class-normen

Seabourn Pursuit biedt dezelfde luxe ‘yacht-achtige’ kleine scheepservaring die reizigers gewend zijn van Seabourn, versterkt door apparatuur van wereldklasse waarmee de rederij het breedste scala aan expeditie-activiteiten kan aanbieden onder leiding van een deskundig 24-koppige expeditieteam van wetenschappers , geleerden, natuuronderzoekers en meer. Ontworpen en gebouwd voor afgelegen bestemmingen volgens de PC6 Polar Class-normen, bevat het schip een overvloed aan moderne hardware en technologie die de wereldwijde inzet en mogelijkheden van het schip uitbreiden. Seabourn Pursuit telt 2.700 m² aan dekruimte evenals binnen- en buitenruimtes met bijna 270 graden uitzicht.

Daarnaast is er een 4K GSS Cineflex-camera gemonteerd op de mast van de Constellation Lounge, die beelden van kilometers ver kan uitzenden op schermen die verspreid over het schip en in gastensuites zijn geplaatst. Het schip is ook uitgerust met verbeterde wifi-connectiviteit waardoor expeditiegasten snellere service, betere connectiviteit en betrouwbaardere wifi krijgen, overal waar de diensten van Starlink beschikbaar zijn.

Seabourn Pursuit biedt, net als de rest van de schepen in de Seabourn-vloot, een overvloed aan ruimte en elegantie, acht eetgelegenheden die gastronomische gerechten serveren en luxe all-suite accommodaties, waaronder enkele Wintergarden-suites met twee verdiepingen. Klik hier voor foto’s van de suites aan boord van de Seabourn Pursuit.

Antarctica, Stille Zuidzee en Australië

Tussen augustus en oktober zal Seabourn Pursuit vijf cruises maken in de Middellandse Zee en twee reizen over de Atlantische Oceaan en door het Caraïbisch gebied. Op 10 oktober komt Pursuit aan in Barbados waar haar expeditiereizen beginnen die gasten naar de uithoeken van de wereld brengen. Seabourn Pursuit verzorgt tot eind maart 2024 expedities langs de kust van Zuid-Amerika, op de Amazone en in Antarctica.

Na het inaugurele Antarctische seizoen zal het schip tussen juni en augustus 2024 over de eilanden van de Stille Zuidzee naar Australië varen. Daar bezoekt Seabourn Pursuit het iconische Kimberley met zijn rode zandstenen kloven, rivieren, watervallen, wilde dieren en de geschiedenis van de Aboriginals. Deze regio is volgens Seabourn de ideale setting voor een echte expeditie-ervaring van wereldklasse. Naast de Kimberley zal Seabourn Pursuit tussen maart en oktober 2024 Papoea-Nieuw-Guinea, West-Papoea en Indonesië aanlopen en de Stille Zuidzee tussen Chili en Melanesië doorkruisen.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws