Silver Nova vertrekt op eerste reis

Na een driedaagse preview voor geselecteerde reispartners vertrok Silver Nova, het eerste Nova-klasse schip voor Silversea maandagavond in Fusina (Venetië) op haar maiden voyage die haar naar de mooiste plekjes langs de Adriatische Zee voert. Nova is een van de meest milieubewuste ultraluxe cruiseschepen ooit gebouwd. Het twaalfde schip van Silversea is het eerste dat de Royal Caribbean Group dit jaar lanceert en daarmee haar wereldwijde vloot uitbreidt tot 64 eenheden.

“Silver Nova brengt een revolutie teweeg in ultraluxe cruisen en vertegenwoordigt de nieuwe categoriestandaard”, aldus Jason Liberty, president en CEO van de Royal Caribbean Group. “Van haar innovatieve horizontale ontwerp tot haar nadruk op duurzame operaties, Silver Nova toont de toewijding van de Royal Caribbean Group om ‘s werelds beste vakanties op verantwoorde wijze te bezorgen.”

“Het was ongelooflijk emotioneel om gasten te verwelkomen aan boord van de Silver Nova”, zegt Barbara Muckermann, president van Silversea Cruises. “Profiterend van een innovatief asymmetrisch ontwerp, dompelt ze gasten overal onder in de bestemming, een sterke uitdrukking van onze merkmissie. Als een van de ruimste schepen op zee en met het breedste aanbod aan bars, lounges en restaurants in ultraluxe cruisereizen, verhoogt Silver Nova de ervaring voor onze gasten als nooit tevoren. Ik wil Jason Liberty en alle betrokkenen bij Silversea, Royal Caribbean Group en Meyer Werft bedanken. Een speciale dank gaat uit naar het Newbuild-team van de Royal Caribbean Group, zonder wie dit niet mogelijk zou zijn geweest, en naar de geweldige bemanning van Silver Nova, geleid door kapitein Mino Pontillo, voor de waardevolle steun bij het lanceren van dit baanbrekende schip.”

Een volledig nieuwe kijk op luxe op zee

Haar innovatieve ontwerp, dat openheid belangrijker vindt dan symmetrie en een ongekend gebruik van ongeveer 4.000 m² glas bevat, dompelt gasten onder in de bestemming vanuit vrijwel alle locaties en suites. Haar opnieuw ontworpen pooldeck, dat aan stuurboordzijde uitkijkt over het water en de nieuwe buitenlocaties Dusk Bar en de Marquee zijn volgens de rederij het beste voorbeeld van haar unieke openheid voor de bestemming. Bekijk foto’s van de voorzieningen en suites.

Silver Nova, een van de ruimste cruiseschepen ooit gebouwd, heeft een ruimte-tot-gast verhouding van 75 brutoton, de hoogste in de vloot van Silversea. Ze biedt een van de meest persoonlijke serviceniveaus op zee met een crew-to-guest ratio van 1 op 1,3, inclusief butlerservice voor alle suites. Silver Nova ontvangt maximaal 728 gasten in 13 verschillende suitecategorieën, de grootste verscheidenheid aan suites in de geschiedenis van Silversea. Elke suite omvat een eigen veranda. De topaccommodatie is de nieuwe Otium Suite van 123 m² met kamerhoge ramen die een uitzicht van 270 graden bieden vanaf de premium achterhoekpositie van het schip. Ze beschikt ook over een balkon van 40 m² met bubbelbad.

Een verdere verrijking van de ervaring aan boord is de grootste keuze aan bars, restaurants en lounges, Otium, het Romeins geïnspireerde wellnessprogramma van de cruisemaatschappij, compleet met geheel nieuwe verbeteringen en het innovatieve culinaire programma Sea and Land Taste. S.A.L.T. omvat een ecosysteem van culinaire ontdekkingen met een regionaal geïnspireerd restaurant, meeslepende excursies, culinaire lezingen en praktische ervaringen in het S.A.L.T. Lab.

Na haar eerste reis zal Silver Nova de zomer doorbrengen in de Middellandse Zee voordat ze in november naar het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika gaat. Op 4 januari 2024 vertrekt het nieuwe vlaggenschip van Silversea op de 71-daagse Grand Voyage South America. Ze zal daarbij 38 bestemmingen in 18 landen aandoen.

​© foto’s Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws