AmaWaterways opent reserveringen voor riviercruises in 2025

De bekroonde luxe riviercruisemaatschappij AmaWaterways heeft de reserveringen voor 2025 geopend, met besparingen tot 20 procent op boekingen gemaakt vóór 30 september 2023. Het programma voor 2025 omvat tal van nieuwe opties, waaronder twee nieuwe schepen en twee nieuwe routes.

“2023 wordt een zeer succesvol jaar en alle indicaties wijzen op een recordbrekend 2024. We kunnen dan ook niet blijer zijn om de opening van de reserveringen voor onze 2025-routes aan te kondigen”, aldus Rudi Schreiner, mede-oprichter en president van AmaWaterways . “Om aan de groeiende vraag naar riviercruises te voldoen, hebben we extra schepen in Colombia en Portugal. Daarmee stijgt onze bekroonde vloot tot 29 riviercruiseschepen die elk tussen de 28 en 196 gasten kunnen verwelkomen.

 We introduceren ook een nieuwe ‘Imperial Donau’-reisroute van zeven nachten en brengen onze ‘Magnificent Europe’-reisroute van 14 nachten terug die gasten van Amsterdam naar Boedapest leidt. Dit vaarschema zal nieuwe en terugkerende gasten aanspreken die extra tijd willen besteden aan het verkennen van de fascinerende kunst, muziek, geschiedenis en culinaire hoogstandjes in deze regio.”

Nieuwe schepen: AmaMelodia en AmaSintra

AmaWaterways zal in november 2024 geschiedenis schrijven als de eerste grote riviercruisemaatschappij die gasten meeneemt langs de Magdalena-rivier in Colombia. Dat gebeurt met de lancering van de luxueuze AmaMagdalena voor 60 passagiers. In juni 2025 voegt AmaMelodia zich bij haar zusterschip met 32 ​​passagiershutten met balkon. Op beide schepen kunnen gasten zich verheugen op lokaal geïnspireerde Latijns-Amerikaanse gerechten, meeslepende excursies en een verscheidenheid aan levendig amusement dat representatief is voor de kleurrijke cultuur van het land. AmaWaterways biedt de keuze tussen twee betoverende reisroutes van zeven nachten, ‘Wonders of Colombia’ en ‘Magic of Colombia’, tussen Cartagena en Barranquilla met optionele landarrangementen voor en na de cruise in Medellin in Colombia en Panama City.

AmaSintra biedt reizigers nog meer mogelijkheden om Portugal en de Douro te ontdekken en voegt zich bij haar zusterschip AmaDouro en de AmaVida. AmaSintra biedt een keuze uit twee routes van zeven nachten: ‘Enticing Douro’, een rondreis vanuit Porto en de al even opwindende ‘Flavours of Portugal & Spain’, een betoverende vaarervaring tussen Porto en Vega de Terron in Spanje.

Nieuwe route: keizerlijke Donau

In 2025 lanceert AmaWaterways ‘Imperial Danube’, een nieuwe rondreis van zeven nachten vanuit Boedapest op de iconische rivier de Donau. Naast het genieten van de schilderachtige cruise rond de Donau-bocht, bezoeken reizigers Bratislava, Durnstein en Wenen met de mogelijkheid om zich te verdiepen in de legendes uit het verleden en historische gebeurtenissen die hun sporen hebben nagelaten langs deze fascinerende Europese waterweg. Gasten kunnen kiezen voor een pre-cruise landarrangement van twee nachten in Boedapest om zich verder onder te dompelen in de opwindende culinaire scène en het rijke Joodse erfgoed van de stad voordat ze aan hun riviercruise beginnen.

Terugkerende route: prachtig Europa

Met de toegenomen vraag naar langere vakanties, is AmaWaterways verheugd haar ‘Magnificent Europe’-route van 14 nachten in 2025 terug te brengen. Varend tussen Amsterdam en Boedapest treden gasten in de voetsporen van keizers, koningen en koninginnen terwijl ze worden ondergedompeld in het hart van Europa. Ze varen over de Donau, Main en Rijn, bezoeken vijf boeiende landen en doorkruisen het historische Main-Donau-kanaal. Bovendien ontdekken de passagiers onderweg meerdere Unesco-werelderfgoedlocaties zoals de gotische kathedraal van Keulen, het grote Würzburg Residenz-paleis, de charmante oude binnenstad van Bamberg en Regensburg en de adembenemende abdij van Melk. Daarnaast kunnen ze wandelen en fietsen door landschappen in Passau en Wenen.

© foto’s AmaWaterways

Klik hier voor meer nieuws