Sea Cloud Spirit op bezoek in Antwerpen

De Sea Cloud Spirit van Sea Cloud Cruises was woensdag en donderdag te gast aan Het Steen in Antwerpen. Footprints Luxury Cruises maakte van die gelegenheid gebruik om een aantal reisprofessionals het zeilschip te laten ontdekken. De luxerederij heeft zopas ook haar programma voor 2024 gepubliceerd met nieuwe routes, nieuwe concepten en de Azoren als nieuwe bestemming.

Sea Cloud Cruises is sinds 1979 een topnaam op het gebied van cruises. De rederij ging van start met de intussen 90 jaar oude viermastbark Sea Cloud. Later kwam daar het jongere zusje Sea Cloud II bij en in 2021 lanceerde de maatschappij de Sea Cloud Spirit. Het tall ship voor 136 gasten en 85 bemanningsleden combineert de ervaring van traditioneel zeemanschap met de ambiance en luxe van een klassiek, elegant particulier yacht. De inrichting is klassiek en stijlvol met veel hout en teakdekken die we op moderne cruiseschepen steeds minder vinden.

De driemaster spendeert het gros van het zomerseizoen rond de Noordzee en het Balticum. Het schip is nu bezig aan een herpositionering langs de Atlantische kusten en vaart nog even in de Middellandse Zee en rond de Canarische Eilanden. In november steekt de Spirit de Atlantische Oceaan over richting de Kleine Antillen, Panama, Costa Rica en sinds dit jaar ook Miami en de Bahama’s. Bekijk hier foto’s van de Sea Cloud Spirit.

Het schip reist in harmonie met de natuur en de winden en wil zoveel mogelijk onder zeil varen. Volgens de hotel manager Katja Knopp die ons rondleidde, is het genieten van het zeilen de belangrijkste reden waarom gasten met Sea Cloud meevaren. Voor mensen die van de pracht van de oceanen willen genieten is de 16-daagse nonstop-oversteek van Las Palmas naar St. Maarten het neusje van de zalm.

Een ander moment dat de zeemansharten sneller doet kloppen is de ontmoeting met de America’s Cup. “Het wordt een bijzonder moment wanneer het traditioneel zeemanschap van de Sea Cloud Spirit in de herfst van 2024 ‘s werelds modernste zeiljachten ontmoet in de laatste rondes van de legendarische America’s Cup bij Barcelona”, zegt General Manager Daniel Schäfer.

Voor 2024 heeft de cruisemaatschappij naast haar bewezen kunst-, cultuur- en culinaire reizen programma’s ontwikkeld over actuele thema’s als regeneratie, mindfulness en welzijn. Daarmee komt Sea Cloud Cruises tegemoet aan de groeiende vraag naar bijzondere, ontspannende en tegelijkertijd stimulerende ervaringen. “Deze cruises zijn bedoeld voor mensen die in hun professionele leven optimaal moeten presteren en een langdurig evenwicht willen vinden in hun beperkte vrije tijd. Voor steeds meer gasten is verwenning en het ondernemen van een reis naar zichzelf het belangrijkste doel geworden”, legt Schäfer uit. “Het concept om met het schip van punt A naar punt B te reizen en onderweg zoveel mogelijk te doen, verliest merkbaar zijn aantrekkingskracht.”

Azoren als nieuwe bestemming

Met de Azoren voegt Sea Cloud Cruises volgend jaar andermaal een nieuwe bestemming aan haar programma toe. Op de reis van Porto naar São Miguel op de Azoren van 29 juli tot 4 augustus 2024 zal Sea Cloud Spirit drie dagen op de Atlantische Oceaan zeilen, voordat de groene eilanden verschijnen op de horizon.

Ook speelt ze in de Middellandse Zee, Canarische Eilanden, Caraïben, Midden-Amerika, Atlantische Oceaan en Noordzee haar kleinschaligheid uit. Daniel Schäfer: “Het principe ‘klein maar voortreffelijk’ stelt Sea Cloud Cruises in staat om te reizen in regio’s die nauwelijks in het programma van andere maatschappijen zijn opgenomen. De Exuma’s die sinds begin 2023 aan het programma zijn toegevoegd zijn het beste voorbeeld. De kleine en exclusieve zusjes van de Bahama’s zijn alleen toegankelijk voor kleine schepen zoals de Sea Clouds, die het unieke karakter van onze reizen belichamen.”

In bijna alle vaargebieden zijn er afvaarten waar het Lido Deck een chill lounge met DJ wordt onder de titel ‘Lifestyle and Relaxing Beats’. Exclusieve evenementen aan de wal ronden het aanbod af. “Blijkbaar hebben we een gevoelige snaar geraakt met dit nieuwe concept”, zegt Schäfer tevreden. “Meteen na het versturen van de eerste catalogi viel het nieuwe concept al in de smaak bij met name de 50-plussers.”

Compromisloze normen en individuele sterke punten

De nieuwe reizen maken deel uit van de strategie van Sea Cloud Cruises om de individuele sterke punten van de drie tall ships verder te benadrukken. “Na de eerste ervaringen met de nieuwe Sea Cloud Spirit is het nog duidelijker geworden dat onze drie schepen dezelfde hoge eisen stellen, maar dat elk schip zijn eigen profiel heeft”, zegt Schäfer. Het inmiddels 92 jaar oude vlaggenschip Sea Cloud spreekt mensen aan met een uitgesproken bewustzijn voor klassieke elegantie en schepen. De Sea Cloud II combineert zeiltraditie en een intieme sfeer aan boord voor een individuele ervaring. De Sea Cloud Spirit is de moderne interpretatie van haar twee oudere zussen en maakt indruk met haar ruimtelijkheid en rustige elegantie.

© foto’s Sea Cloud Cruises & ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws