Riverside Ravel gedoopt op de Rhône

Riverside Luxury Cruises heeft de Riverside Ravel gedoopt in Vivier aan de Rhône. Meter van het rivierschip is Anouchka Gerlach, mede-oprichter van de rederij. De voormalige Crystal Ravel is 135 meter lang en biedt plaats aan 106 passagiers. Ze is na de Riverside Mozart het tweede schip dat de Duitse rederij opnieuw in de vaart neemt na de overname van het failliete Crystal River Cruises.

Riverside Ravel zal zowel de Rhône tussen Lyon en Arles als de Donau tussen Boedapest, Wenen en Passau bevaren. Het schip maakt deel uit van een reeks van vier identieke zusterschepen voor Crystal die in 2017 en 2018 bij MV Werften in Duitsland van stapel liepen. Het plan is om ook de Riverside Debussy dit jaar opnieuw te lanceren. In 2024 volgen de Riverside Bach en Riverside Mahler.

Riverside Cruises wil een nieuwe standaard zetten in luxe-riviercruises met aandacht voor gastronomie, een hoogstaande dienstverlening, excursies en wellnessaanbiedingen. De keuken wordt afgestemd op de regio waar de schepen varen. Alle gasten verblijven in elegante suites met butlerservice en een oppervlakte van 17 tot 82 m².  De schepen beschikken over vijf restaurants in open seating. De passagiers genieten aan boord van 2 bemanningsleden per 4 gasten, wat voor riviercruises een van de hoogste verhoudingen is.

© foto’s Riverside Cruises

Klik hier voor meer nieuws