MSC Euribia vaart van november tot april vanuit Zeebrugge en Rotterdam

MSC Cruises kondigt in haar winterprogramma 2023-2024 de inzet van het ​vlaggenschip MSC Euribia aan in Noord-Europa. Het gloednieuwe cruiseschip verzorgt 16 afvaarten vanuit Zeebrugge en Rotterdam op haar ‘Parels van het Noorden’-programma. De zeven nachten durende cruises doen Hamburg, Rotterdam, Le Havre voor een bezoek aan Parijs en Southampton voor een dagje Londen aan. In elke haven blijft het schip minstens 12 uur op de bestemming zodat gasten tijd hebben om op ontdekking te gaan.

MSC Euribia staat symbool voor de visie van de cruisemaatschappij op een duurzame toekomst, haar respect voor het mariene milieu en haar inzet om dit te beschermen. MSC Euribia is ‘Built for the future’: het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit gebouwd. Het is het tweede schip in de vloot van MSC Cruises dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), de schoonste en meest efficiënte brandstof die momenteel beschikbaar is op commerciële schaal. Het cruiseschip is verder uitgerust met de meest geavanceerde milieutechnologieën, waaronder geavanceerde afvalwaterbehandelings- en afvalbeheersystemen.

Faciliteiten

Met 10 eetgelegenheden waaronder 5 specialiteitenrestaurants, 21 bars en lounges en 5 zwembaden verwelkomt dit innovatieve schip met 19 dekken gasten met het beste uit de internationale keuken, entertainment van wereldklasse, ontspannende bars en lounges, een van de grootste winkelcentra op zee, een spa en fitnesscentrum, een waterpark en het MSC Foundation Lab met een gloednieuw kindergedeelte dat een op maat gemaakt programma van educatieve activiteiten rond het thema duurzaamheid voor alle leeftijden biedt.

Het paradepaardje is de Galleria Euribia met de langste LED-koepel op zee, een 112 meter lange promenade die het sociale hart van het schip vormt. Ze is de thuisbasis van winkels, bars, restaurants en entertainment-faciliteiten. Een andere topper is het Delphi Theatre met 945 zitplaatsen dat elke avond live entertainment biedt van wereldklasse met een compleet zevendaags programma aan topshows. Bekijk hier foto’s van de MSC Euribia.

Gasten uit België en Luxemburg zullen van dit nieuwe schip en de West-Europese route kunnen genieten door dicht bij huis in te schepen. De haven van Zeebrugge is gemakkelijk bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto en biedt gratis parkeergelegenheid tijdens de hele cruise.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises: “Ik ben zeer enthousiast! Een cruise met vertrek vanuit Zeebrugge is werkelijk uniek en met de gloednieuwe MSC Euribia brengen we tevens het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit naar België. Een weekje de buurlanden bezoeken, varen op zee en ondertussen genieten van een optimaal aanbod aan faciliteiten, entertainment en culinaire ontdekkingen: ideaal om er tussenuit te trekken deze winter met z’n tweeën, met het hele gezin of met vrienden.”

In de aanloop tot het winterseizoen in West-Europa kondigt MSC Cruises kortingen tot 20 procent aan op boekingen vanaf begin september tot en met eind november. De minifolder ‘Parels van het Noorden’ vind je hier.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws