Holland America Line lanceert 28-daagse epische verkenning van Groenland, IJsland en de poolcirkel

Van populaire reisbestemmingen tot zelden bezochte locaties: de nieuwe 28-daagse ‘Arctic Circle Crossing: Groenland en IJsland’ van Holland America Line is een legendarische reis naar Groenland, IJsland en Noorwegen. De epische reis vanuit Rotterdam is geïnspireerd door ontdekkingsreizigers uit de 10de eeuw en omvat vier bestemmingen in Groenland die de rederij nooit eerder bezocht, een reis naar de Noordkaap en uitgebreide schilderachtige rondvaarten.

De Legendary Voyage vertrekt op 29 juni 2025 aan boord van de Nieuw Statendam en is geïnspireerd op de routes van Erik de Rode, die de eerste Europese nederzetting in Groenland stichtte. De Noorse ontdekkingsreiziger Erik Thorvaldsson, bekend als Erik de Rode, werd verbannen uit IJsland en ging op pad om het land in het westen, dat hij Groenland noemde, te verkennen. Nadat hij de eerste Europese nederzetting op een eiland bij Qaqortoq had gesticht, keerde hij terug naar IJsland om meer kolonisten terug te brengen naar Groenland. Hij is de vader van Leif Erikson, een van de eerste Europeanen die Noord-Amerika bereikte.

De cruise vaart heen en terug vanuit Rotterdam en omvat 15 havens in vijf landen, de oversteek van de poolcirkel, een overnachting in Reykjavik, schilderachtige cruises door de betoverende fjorden van IJsland en Groenland en vier nieuwe havens in Groenland. Cruisers op de ‘Arctic Circle Crossing’ vertrekken voor een van de meest intensieve verkenningen van deze regio die Holland America Line ooit heeft aangeboden.

“Legendary Voyages geven ons de mogelijkheid om langere cruises te creëren die dieper in een regio duiken en havens omvatten die we normaal niet bezoeken, zoals de vier eerste stops in Groenland op de nieuwe Arctic Circle Crossing”, aldus Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “We nemen deze route tot aan de Noorse Noordkaap en gaan vervolgens verder naar het noorden in Groenland aan beide kusten en voegen geweldige kansen toe in IJsland. 28 dagen is de perfecte lengte om dit gebied onder de aandacht te brengen en onze gasten een ervaring te bieden die verder gaat dan alleen een korte introductie van deze landen.”

Hoogtepunten van de reis

De ‘Arctic Circle Crossing’ start in Rotterdam en eindigt 28 dagen later in de Nederlandse haven. Op het vaarschema staan vijftien havens in vijf landen. Gerangschikt in volgorde van bezoek zijn dat Ålesund, Trondheim, Honningsvåg (Noordkaap) en Tromsø in Noorwegen, Ittoqqortoormiit (Scoresbysund) in Groenland, Akureyri en Isafjordur in IJsland. Nieuw Statendam keert vervolgens teug naar Groenland met aanlopen in Nuuk (Godthåb), Sisimiut (Holsteinsborg), Ilulissat (Jakobshavn) en Nanortalik. Het schip vaart tot slot via Reykjavik (met overnachting), Stornoway (Isle of Lewis), Invergordon (Inverness) en Dover terug naar Rotterdam.

Het is de eerste maal dat een schip van Holland America Line Nuuk, Ittoqqortoormiit, Sisimiut en Ilulissat in Groenland bezoekt. Daarnaast zal Nieuw Statendam op diverse punten de poolcirkel oversteken. De overnachting in Reykjavik op 20 juli biedt extra tijd om de hoofdstad van IJsland en de omliggende watervallen, kratermeren en geisers te bewonderen. Daarnaast staan scenische cruises op het programma langs Jan Mayen Island, een Noors vulkanisch eiland in de Noordelijke IJszee, Scoresbysund, het grootste fjordencomplex van Groenland alsook Eyjafjördur en Ísafjardardjúr in IJsland.

‘Legendary Voyages’ zijn langere cruises die variëren van 25 tot 59 dagen. Ze combineren de kenmerken van de Grand Voyages van Holland America Line en richten zich op één specifieke regio. Ze bezoeken enkele van de meest unieke havens en bieden gasten een diepgaande verkenning. De programmering aan boord is speciaal samengesteld om inzichten in de geschiedenis en cultuur van de bezochte bestemmingen te delen. Onderweg genieten de gasten van het beste van de Grand Voyages-programma’s aan boord, zoals iconische themafeesten, gedenkwaardige sailaways en klassieke cruiseactiviteiten om de ervaring nog verder te verbeteren.

De ‘Arctic Circle Crossing’ is intussen open voor boekingen. Als gasten deze cruise boeken met de Have It All Early Booking Bonus, genieten ze gedurende een beperkte tijd van excursies, speciaal dineren, drankpakket en Surf Wi-Fi plus het extra voordeel van gratis prepaid Crew Appreciation, samen met upgrades naar het Elite Beverage Package en Premium Wi-Fi.

© foto’s Holland America Line en Pixabay

Klik hier voor meer nieuws