Trans-Atlantisch avontuur met een authentiek zeilschip van Star Clippers

Het is machtig om voortgestuwd door de wind, als een Columbus of Magellan, de Atlantische Oceaan over te steken om nieuwe continenten te verkennen. Dat doe je met een van de tall ships van Star Clippers. De drie imposante zeilschepen zijn replica’s van beroemde klippers uit de gouden eeuw van de zeilvaart, met het volste respect voor de maritieme traditie, maar ook met alle moderne comfort.

Voor liefhebbers van zee en zeilen, eindeloze horizonten, avontuur of voor wie eens volledig wil deconnecteren, biedt Star Clippers trans-Atlantische cruises aan. Net als trekvogels migreren Star Clipper, Star Flyer en Royal Clipper na hun zomerseizoen in de Middellandse Zee naar de Caraïben. In de lente wordt vanuit het Caraïbische gebied terug koers gezet richting Europa.

De Atlantische Oceaan oversteken met een groot zeilschip is een bijzondere beleving. Tien dagen geen land zien? Het is alsof je in een ander universum leeft, op het ritme van de langgerekte oceaangolven. Vanop de teakhouten dekken voel je met al je zintuigen hoe het schip in zijn element is. Nog beter is de boegspriet. Daar in het net liggen terwijl de windjammer door het water klieft is onbeschrijfelijk. Slow travel op zijn best.

Deze reizen zijn volgens Star Clippers het summum in de kunst van het onthaasten maar tijd om je te vervelen is er niet. Wie wil kan het navigeren van dichtbij volgen. Gasten zijn altijd welkom op de brug. Soms worden workshops gegeven over het gebruik van de sextant of de werking van de zeilen. De maaltijden zijn het perfecte moment om te connecteren met gelijkgestemde medepassagiers.

Vijf oversteken om uit te kiezen

Elk schip van Star Clippers steekt maar twee keer per jaar de Atlantische Oceaan over. Deze unieke reizen zijn daardoor snel uitverkocht. Tijdig boeken is essentieel. In het voorjaar van 2024 vaart Royal Clipper van 30 maart tot 15 april 2024 in 16 nachten van Barbados naar Lissabon. De viermastbark Star Clipper vertrekt op 6 april 2024 in Antigua en vaart na een oversteek van 20 nachten op 26 april de haven van Malaga binnen.

Na het zomerseizoen in de Middellandse Zee kan je met de passaatwinden mee richting het Caraïbisch gebied varen. De vijfmaster Royal Clipper hijst op 17 oktober de zeilen in Las Palmas en arriveert op 2 november 2024 in Barbados. Star Flyer vertrekt op 15 november in Las Palmas voor een oversteek van 15 nachten. De gasten ontschepen op 30 november in Sint-Maarten. Star Clipper lost op 29 november de trossen in Lissabon voor een trans-Atlantisch avontuur van 15 nachten dat op 14 december eindigt in Barbados. Reserveer tot 31 januari 2024 om van een vroegboekkorting van 20 procent te genieten op alle afvaarten. Meer info op http://www.starclippers.com

© foto’s Star Clippers

Klik hier voor meer nieuws