Carnival Cruise Line opent in 2025 eigen cruisehaven op Grand Bahama

Celebration Key wordt de naam van het nieuwe havenproject dat Carnival Cruise Line uitbouwt op Grand Bahama. De cruisebestemming wordt de eerste haven die exclusief is ontworpen voor gasten van Carnival Cruise Line. De naam is gebaseerd op de visie dat de bestemming een viering moet zijn van alles wat Carnival en de Bahama’s te bieden hebben voor een onvergetelijke vakantie. Eenmaal voltooid zal Celebration Key jaarlijks twee miljoen gasten kunnen verwelkomen.

“We werken zeer nauw samen met de regering van de Bahama’s en de havenautoriteit van Grand Bahama om ervoor te zorgen dat we het beste van Grand Bahama en haar cultuur onder de aandacht brengen, gecombineerd met plezier zoals alleen Carnival dat kan bieden”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Tegen de achtergrond van de natuurlijke schoonheid van Grand Bahama zal elke dag bij Celebration Key een feest zijn dat onze gasten zelf hebben gemaakt met een verscheidenheid aan ervaringen en voor elk wat wils.”

Grand Bahama is een noordelijk eiland van de Bahama’s en staat bekend om haar adembenemende stranden, weelderige vegetatie en vriendelijke mensen. Celebration Key zal een unieke Bahamaanse ervaring bieden met een overvloed aan voorzieningen, waaronder een anderhalve kilometer lang wit zandstrand, door Bahamanen beheerde winkels en eet- en drinkgelegenheden. De aangrenzende cruisepier zal tegelijkertijd plaats bieden aan maximaal twee Excel-klasse schepen van Carnival, zodat gasten van het schip rechtstreeks bij Celebration Key aankomen. Vanaf een tweede kleinere pier kunnen excursieboten vertrekken. Aan het project hangt een prijskaartje van ruim 200 miljoen USD.

Carnival kondigde het voorontwerp voor een eigen havenbestemming in de Bahama’s al in 2019 aan (foto). In mei 2022 vond de eerste spadesteek voor de bestemming plaats en de ontwerp-, engineering- en constructiewerkzaamheden zijn intussen volop aan de gang. Eind september is Carnival van plan verdere details over de bestemming bekend te maken. Bij die gelegenheid zal ze ook de eerste cruises naar Celebration Key in juli 2025 aankondigen.

© foto’s Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws