700 originele kunstwerken op Seabourn Pursuit

Naar aanleiding van de recente lancering van de Seabourn Pursuit, heeft de rederij meer details onthuld over de kunstcollectie aan boord van haar nieuwste expeditieschip. Die omvat 700 op maat gemaakte werken, geïnspireerd door de geest van verkenning en wereldwijde ontdekkingen.

De expeditieschepen Seabourn Venture en Seabourn Pursuit delen qua ontwerp hetzelfde DNA. Kunst onderscheidt zich echter als een van de meest prominente en karakterbepalende punten van differentiatie tussen hen. In opdracht van Seabourn-ontwerppartner Tihany Design schakelde het atelier de in Londen gevestigde curatorstudio Double Decker in om een ​​verfijnde, doordachte kunstcollectie te ontwikkelen, exclusief voor Seabourn Pursuit. Rond het thema ‘Een expeditie van ontdekkingen’ bevat de verzameling op maat gemaakte kunst die de wonderen van onze planeet en de grote ontdekkingsreizigers van onze tijd viert, doordrenkt met geografische inspiratie. Het is de bedoeling dat het resultaat – gedurfder, kleurrijker en speelser met een moderne attitude – duidelijk contrasteert met de subtielere, verfijndere verhalen uit het kunstprogramma van Seabourn Venture door de Franse studio Atelier 27.

In samenwerking met kunstenaars, ontwerpers en fabrikanten over de hele wereld om de visie op te roepen en deze verhalen te vertellen, streefden de mededirecteuren van Double Decker, Wilhelm Finger en Melita Skamnaki, naar elegante maar moedige werken die een gevoel van verbondenheid creëren met degenen die eerder hebben gevaren, om de eigen beleving van de gasten te versterken. Met honderden stukken aan boord, die elk een unieke ervaring en verbinding met de omgeving oproepen, nodigt de kunstcollectie passagiers uit nieuwsgierig te zijn en trakteert hen op krachtige visuele avonturen langs de routes van Seabourn Pursuit.

“We hadden een visie om een ​​dynamische en harmonieuze ontdekkingservaring te bieden door een unieke synergie te creëren om het meesterlijke interieurontwerp van Tihany Design en de op maat gemaakte kunstcollectie te verenigen met de krachtige, ultramoderne mogelijkheden van dit speciaal gebouwde luxe expeditieschip”, zegt Natalya Leahy, president van Seabourn. “Als resultaat ervaren onze gasten een onverwachte laag van fantasierijke ontdekkingen. Ze worden geïnspireerd door de kleinste details, symbolen en verborgen boodschappen in elke hoek om een ​​diep gevoel van persoonlijke verkenning en waardering op te wekken. De kunstcollectie van Seabourn Pursuit tilt de ervaring aan boord naar een hoger niveau terwijl gasten aan hun eigen reis beginnen om te communiceren met nieuwe omgevingen die in sommige gevallen geen mens eerder heeft gezien.”

Een van de blikvangers is ‘Magical Sky’. De sculptuurinstallatie in het atrium werd bedacht en ontworpen door curator Double Decker. Het werk is geïnspireerd door hun indruk van de verleidelijke vormen en kleuren van de lucht die zichtbaar zijn tijdens de reizen van het schip. De concave koepel bovenop een sokkel nodigt passagiers uit om naar binnen te kijken en meerdere lagen en reflecties binnenin te ontdekken, waardoor ze op een abstracte maar ontroerende manier worden verbonden met de lucht waaronder ze reizen.

Andere werken waar de gasten niet kunnen naast kijken zijn onder meer de geëtste glasmuurschilderingen in de Expedition Lounge. Deze reeks in opdracht gemaakte glasinstallaties – ‘Amazonian Moon’ en ‘Arctic Moon’ –  viert de resonerende schoonheid, magie en blijvende aanwezigheid van de maan in de nachtelijke hemel van het Amazonegebied tot het Noordpoolgebied. De panelen zijn voorzien van geëtste glastexturen, gekleurd glas, speciale afwerkingen van bladgoud en zilver, en de maan afgebeeld in 3D met glas met bloemen en zilver.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws