Oceania’s Vista: een instapmodel tot luxecruisen

Vista, het nieuwe vlaggenschip van Oceania Cruises bezocht afgelopen donderdag Le Havre. Dit was meteen de eerste aanloop van het boetiekschip in onze regio. Op uitnodiging van Oceania Cruises en Footprints Luxury Cruises trokken een aantal reisagenten naar de Noord-Franse haven om de Vista te ontdekken. Met haar nieuwe schip legt de rederij de lat opnieuw een flink stuk hoger. Alessandra Cabella, Senior Business Development Manager voor Oceania, spreekt dan ook van een instapmodel tot luxecruisen. Bekijk foto’s van het schip.

Vaste klanten zullen zich aan boord van de Vista meteen thuis voelen. De lay-out van de publieke ruimtes vertoont veel gelijkenis met de Riviera en Marina. Ook qua capaciteit zijn de twee scheepsklasses aan elkaar gewaagd: 1.250 passagiers voor de Oceania-klasse en 1.200 voor de nieuwe Allura-klasse. Het verschil zit echter in de inrichting die heel wat stijlvoller en luxueuzer oogt. Een belangrijk gegeven is dat Studio DADO in Miami bijna alle interieurs van het schip voor haar rekening nam. Eén stijl en kleurenpalet stroomt als rode draad door alle publieke ruimtes. Hoewel de restaurants en bars een eigen identiteit hebben, zien we een duidelijke continuïteit in de beige en bruine tinten.

Met de lancering van de Norwegian Prima viel in de zomer van 2022 al op dat Norwegian Cruise Line Holdings, de moedermaatschappij van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises, de lat hoger legde. Invloeden van de zusterbrands waren merkbaar doorheen het hele vaartuig. Met Vista merken we diezelfde trends en schuift Oceania op in de richting van Regent Seven Seas. Het feit dat Studio DADO, die betrokken is bij de inrichting van de jongste generatie schepen voor Regent, ook Vista aankleedde is daar niet vreemd aan.

Intieme ruimtes

Een ander opvallend gegeven tijdens de rondgang aan boord was de intimiteit. In zowel de lounges als de restaurants wordt de oppervlakte gebroken door sierelementen en tussenwanden zodat de ruimtes worden opgesplitst in intieme, gezellige eet- of zithoeken. Ook The Grand Dining Room werd als het ware gecompartimenteerd door middel van een erkervormige structuur in het midden van het restaurant.

Tegelijk wist het architectenbureau elke publieke ruimte toch een eigen karakter te geven. Het pooldeck doet denken aan een beachclub, het Aziatische Red Ginger wordt aangekleed met pagode-elementen en een wandbekleding met handgeschilderde landschappen, het Italiaanse Toscana heeft mozaïekmuren en de Polo Club boekenwanden en shutters als tussenschotten. Hetzelfde concept vinden we terug in de bibliotheek, een uniek toevluchtsoord vormgegeven door Ralph Lauren Home. Ralph Lauren stond aan boord van Vista trouwens ook in voor het meubilair van de Owner’s Suites. Er was bij de aankleding van Vista niet alleen aandacht besteed aan details, maar is duidelijk ook gekozen voor designmeubelen.

Designvol luxehotel

De blikvanger van het schip is het twee dekken hoge atrium met sculpturale trap en een opvallend, als het ware gevlochten lichtkunstwerk. Zoals op andere recente schepen, wordt steeds weer afgeweken van de klassieke scheepsinterieurs. Zo past de adembenemende lobby perfect in een designvol luxehotel.

Maar Vista bevat ook een reeks nieuwigheden. Om te beginnen zijn er twee nieuwe eetgelegenheden. Ember is een Amerikaans eethuis dat gasten transponeert naar California met bakstenen muren, houten tafels en bruine lederen banken. Aquamar Kitchen serveert gezonde, biologische en uitgebalanceerde gerechten al dan niet met een alcoholvrije wijn. Het luchtige interieur accentueert deze keuken. Baristas kreeg er een warme bakkerij bij die verse gebakjes en originele broodjes serveert. Een andere opvallende nieuwigheid is de Artist Loft, een plek waar reizigers op een zeedag plaatsnemen achter een schildersezel en hun creativiteit kunnen botvieren.

Samengevat staat Vista duidelijk voor een Oceania 2.0. Alessandra Cabella, Senior Business Development Manager voor Oceania (op de foto samen met Jan Van Durme van Footprints), verwees naar de woorden van de groeps-CEO Harry Sommer die Oceania een ‘instapmodel tot luxecruisen’ noemt. Het nieuwe vlaggenschip valt bij de gasten alvast duidelijk in de smaak. De boekingen voor Vista lopen als een trein en heel wat afvaarten voor 2024 zijn al zo goed als uitverkocht. In 2025 volgt het zusterschip Allura. Volgende week zal Oceania trouwens de sluier oplichten en de eerste vaarschema’s aankondigen. Een week later openen dan de boekingen voor Allura. Bekijk de introductievideo.

Klik hier voor meer nieuws