Celestyal Journey in de vaart vanuit Piraeus

Celestyal Cruises heeft in Piraeus (Athene) in het weekend de Celestyal Journey in de vaart genomen. Celestyal Journey vervangt de Celestyal Crystal uit 1980 die na haar vaarwelcruise vorige week de vloot verliet.

Celestyal Journey kwam in 1994 in de vaart als de Ryndam voor Holland America Line. Het zusterschip van de Statendam werd twintig jaar later overgeheveld naar P&O Cruises Australië en in 2020 verkocht aan het Grieks-Cypriotische Seajets. Die verkocht het uiteindelijk door aan Celestyal Cruises. Het vaartuig kreeg in Malta in opdracht van Celestyal Cruises de voorbije maanden een opfrisbeurt voor een bedrag van 20 miljoen euro. Met een capaciteit van 1.260 passagiers vormt Celestyal Journey sinds het weekend het nieuwe vlaggenschip van Celestyal Cruises. Als middelgroot cruiseschip kan het bestemmingen in Griekenland en de Oostelijke Middellande Zee aanlopen die grote schepen voorbijvaren.

Gasten verblijven in 630 kajuiten, waarvan 149 suites met balkon. Daarnaast beschikt Celestyal Journey over acht nieuwe bars, een theater, spa en gym alsook zeven nieuwe restaurants en een exclusieve Chef’s Table. Gasten kunnen in de open lucht eten in Thalassa of genieten van een mezze-tafel in Fig & Honey. Bekijk beelden van het schip.

Celestyal Journey stelt tot midden oktober de Idyllic Aegean-cruise voor langs Athene, Thessaloniki, Kavala, Istanbul, Dikili, Kusadasi en Patmos. Inschepen kan in Piraeus (Athene) en Thessaloniki. Dit najaar verzorgt het schip een Drie Continenten-route naar Rhodos, Port Said in Egypte, Ashdod in Israël, Limassol in Cyprus en Kusadasi in Turkije. Tijdens de eindejaarsperiode staat een speciale cruise van 19 dagen vanuit Piraeus op het programma. Gasten zullen op deze afvaart maar liefst 12 bestemmingen bezoeken.

© foto’s Celestyal Cruises

Klik hier voor meer nieuws