MSC Cruises presenteert haar winterprogramma

MSC Cruises focust vanaf deze maand op haar winterprogramma en het Fly & Cruise-programma in samenwerking met Brussels Airlines op Sharm El Sheikh. Ook op de Emiraten en de Antillen biedt de rederij cruisepakketten aan met vluchten. Dichter bij huis zijn Zeebrugge en Rotterdam de wekelijkse inscheephavens van de MSC Euribia.

MSC Cruises biedt deze winter fly & cruise-formules aan die de gasten meenemen naar de Rode Zee, de Emiraten en de Antillen. Op weg naar elke bestemming kunnen de reizigers genieten van het comfort van een georganiseerde heen- en terugvlucht inclusief transfer van en naar het schip, een droomcruise met ruime, elegante interieurs aan boord, een rijk culinair aanbod, alle vormen van entertainment en een brede waaier aan voorzieningen.

Egypte, Jordanië, Saoedi-Arabië en de Rode Zee

De bakermat van onze beschaving wordt nog toegankelijker dankzij het partnership van MSC Cruises met Brussels Airlines. Reizigers die deze winter het Midden-Oosten willen bezoeken, kunnen op die manier een verhoogd gemak verwachten. MSC Cruises biedt haar gasten een ‘Fly and Cruise’-pakket aan met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Sharm El Sheikh. Bij aankomst worden de gasten feilloos overgebracht naar de MSC Orchestra. Deze cruise biedt een uitstekende gelegenheid om de betoverende wateren van de Rode Zee te verkennen en de culturele schatten van Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië te ontdekken.

Op de weekcruise kunnen de gasten de archeologische schatten van Saoedi-Arabië bewonderen, waaronder de historische ommuurde stad Al-‘Ula, die op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ze kunnen tevens genieten van een bezoek aan Yanbu, een woestijnhaven die bekend staat om haar prachtige witte stranden en heldere turquoise wateren. Een hoogtepunt van de cruise is een bezoek aan de UNESCO-stad Petra vanuit Aqaba in Jordanië, waar de oude Nabateïsche beschaving haar fascinerende koninklijke graftombes, smalle ravijnen en het iconische schatkistgebouw toont.

Voor degenen die een onvergetelijke cruise in Egypte zoeken, biedt MSC Cruises een gevarieerd excursieprogramma met onder meer een rivierexcursie over de Nijl, een bezoek aan de majestueuze piramide van Khafra en de imposante Sfinx, evenals een verkenning van Caïro, de grootste stad van Egypte.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises: “Ik ben verheugd met deze samenwerking met Brussels Airlines. Met onze Fly & Cruise-formule kunnen onze gasten zorgeloos en comfortabel vanuit Brussel richting Sharm El Sheikh vertrekken en bij aankomst onmiddellijk inschepen. Deze specifieke cruise langs de Rode Zee naar Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië is werkelijk uitzonderlijk. De verscheidenheid aan culturele schatten, adembenemende landschappen en unieke ervaringen die onze gasten zullen opdoen, maken het een onvergetelijk avontuur.”

Dubaï, Abu Dhabi, Qatar en Oman

De Golfstaten blijven een immens populaire wintercruisebestemming. Twee schepen, MSC Opera en MSC Virtuosa, verkennen de torenhoge architectuur en rijke cultuur van het Midden-Oosten. MSC Opera biedt een vaarroute van zeven nachten met twee overnachtingen in Dubai om gasten in staat te stellen deze ongelooflijke stad volledig te verkennen en om Abu Dhabi, Sir Bani Yas en Muscat in Oman te bezoeken, één van de snelst groeiende toeristische bestemmingen in deze regio.

Vanuit de thuishaven Dubai vaart MSC Virtuosa naar de nabijgelegen moderne metropool Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, waar gasten de kans krijgen om exotische dieren te ontdekken of te zonnebaden op de smetteloze stranden, allemaal exclusief voor MSC Cruises op de dagen dat de schepen daar aanmeren. Virtuosa doet ook Bahrein aan en Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar, voordat ze terugkeert naar Dubai met een overnight om alle wonderen die ze te bieden heeft te ontdekken. MSC Cruises biedt een interessante Fly & Cruise formule aan met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Dubai.

Caraïben en Antillen: Exotisch en betoverend mooi

Zes schepen waaronder MSC Meraviglia, MSC Seascape, MSC Seashore, MSC Magnifica, MSC Divina en MSC Seaside varen door de azuurblauwe wateren van de Caraïben. Met uitzondering van de MSC Seaside doen alle schepen het particuliere eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s aan.

MSC Seaside vaart tijdens het winterseizoen in de Antillen met als thuishaven Fort-de-France, in de schaduw van de Pelée-berg en op een steenworp van de botanische Jardin de Balata. Ze vaart vanuit Martinique door de Antillen en West-Indië op een reeks cruises van zeven nachten.  Hoogtepunten zijn onder meer Saint Lucia, Guadeloupe en Antigua & Barbuda, waar het betoverende helderblauwe water en de witte zandstranden de verlangens van zonaanbidders aanspreken.

Van den Steen: “Heel interessant is ons Fly & Cruise-aanbod voor de Antillen. Voor een zevennachtencruise wordt een rechtstreekse vlucht voorzien vanuit de luchthaven van Paris Orly naar Fort-de-France. Een transfer van Brussel naar Paris Orly is mogelijk zonder meerprijs. Fly & Cruise op deze bestemming is eveneens mogelijk voor 14 nachten, maar dan wel met een vertrekvlucht vanuit Frankfurt, met bestemming Fort-de-France.”

Parels van het Noorden

Tot slot zijn er de vertrekken vanuit Rotterdam en Zeebrugge met de MSC Euribia. Het allernieuwste schip van de rederij verzorgt de ‘Parels van het Noorden’-cruises. De weekcruises doen verder Hamburg, Le Havre voor een bezoek aan Normandië of Parijs en Southampton voor Londen aan. “Een cruise met vertrek vanuit Zeebrugge is werkelijk uniek en met de gloednieuwe MSC Euribia brengen we het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit naar België. Een weekje de buurlanden bezoeken, varen op zee en ondertussen genieten van een optimaal aanbod aan faciliteiten, entertainment en culinaire ontdekkingen: ideaal om er tussenuit te trekken deze winter”, besluit de country manager.

De Happy Winter Sale zet alle bestemmingen in promotie met kortingen tot 20%. De winterbrochure met alle afvaarten kan je hier raadplegen. 

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws