Avontuur staat centraal op Disney Treasure

Disney Cruise Line heeft details onthuld over de Disney Treasure die momenteel op de Meyer Werft in Duitsland in aanbouw is. Het zusterschip van de Disney Wish komt in december 2024 in Port Canaveral in de vaart en krijgt een ontwerp geïnspireerd door de Disney-verhalen van Aladdin, Coco en Zootopia. Bekijk beelden van Disney’s nieuwe schip.

Centraal in de Grand Hall staat een bronzen sculptuur van Aladdin en Jasmine op hun vliegend tapijt. Het atrium doet denken aan de betoverde Arabische woestijnstad Agrabah. Een monumentale gouden kroonluchter hangt boven een nachtblauw tapijt, bezaaid met kleuraccenten en afbeeldingen van olifanten, juwelen, sterren en lotusbloemen. In de Grand Plaza vinden onder meer shows en muziekoptredens plaats.

Drie nieuwe eetgelegenheden zijn het familierestaurant ‘Plaza de Coco’, gebaseerd op de gelijknamige Pixar-film waarin Miguel en zijn familie samenkomen in Mariachi Plaza voor muziek en dans, ‘Worlds of Marvel’ een hightech dinerervaring rond de Avengers-personages en Spider-Man en ‘1923’, genoemd naar het oprichtingsjaar van Walt Disney Animation Studios die Disney’s erfenis viert.

Broadway-shows

Het Walt Disney Theater komt tot leven met originele producties in Broadway-stijl die exclusief voor Disney Cruise Line zijn ontwikkeld: ‘Beauty and the Beast’ en ‘Disney Seas the Adventure’. De eerste zal Belle’s betoverende avontuur tot leven brengen op het podium door fantasierijke elementen uit de live-actiefilm en de klassieke animatiefilm te integreren. De tweede show wordt een muzikaal spektakel rond de betoverende figuren van Disney en Pixar. Binnenkort volgt nog nieuws over een derde, totaal nieuwe show.

Vernoemd naar de leeuwin-matriarch uit Disney’s The Lion King zal Sarabi een centraal knooppunt zijn voor een groot aantal dagactiviteiten en avondentertainment voor volwassenen. Daarnaast kunnen volwassenen genieten van de zonovergoten rust in Quiet Cove met overloopzwembad, bar aan het zwembad en een verscheidenheid aan gastronomische cafés.

Periscope Pub wordt een nieuwe locatie, geïnspireerd door de betoverende avonturen van ’20.000 Leagues Under the Seas’. Gasten nemen er een duik in de mythische diepten van onbekende oceanen te midden van interieurs in onderzeeërstijl en bekijken de waterwereld door een intrigerend glazen plafond. Een andere opvallende bar wordt ‘Skipper Society’ met knipogen naar de Jungle Cruise-attractie in de Disney-themaparken. Daarnaast omvat Disney Treasure drie gastronomische restaurants voor volwassenen: Palo Steakhouse, Enchanté van driesterrenchef Arnaud Lallement en The Rose, geïnspireerd door de elegante iconen van Beauty and the Beast.

Gezinsattracties

Ook nieuw is ‘AquaMouse: Curse of the Golden Egg ‘ die gasten onderdompelt in de wereld van de korte animatiefilms van Mickey Mouse. Hoog boven de zonnedekken hangen krachtige jets die rubberboten voor twee personen door 220 meter lange kronkelende buizen voortstuwen en een adembenemend uitzicht bieden op de oceaan en het schip. Net als aan boord van de Disney Wish zullen de kleintjes zich vermaken in een eigen zone met Toy Story-thema. Uiteraard vinden de jonge cruisers op het nieuwste schip ook Disney’s Oceaneer Club terug, een wonderland van meeslepende ruimtes die speciaal zijn ontworpen om verkenning en ontdekking aan te moedigen.

Disney Treasure telt 1.256 kajuiten en suites. 70 procent beschikt over een eigen balkon. De interieurs van de suites zijn geïnspireerd op The Lion King. De Royal Suites zijn vernoemd naar Bagheera, de zwarte panter uit The Jungle Book en Raja, de tijger uit Alladin. Net als Disney Wish zal ook het nieuwste schip een torensuite hebben. De Tomorrow Tower Suite voor acht personen is geïnspireerd op het Epcot-park en zet de mogelijkheden van de toekomst centraal.

Disney Treasure komt op 21 december 2024 in Port Canaveral nabij Orlando in de vaart. Het cruiseschip zal weekcruises verzorgen naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben. Leden van de Disney Cruise Line Castaway Club kunnen vanaf 12 september aanstaande hun afvaart boeken. Op 20 september openen de reservaties voor het grote publiek.

© renderings Disney Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws