Celebrity Cruises wijzigt haar inclusieve cruisepakketten

Celebrity Cruises kondigt vanaf oktober een reeks wijzigingen voor de cruisepakketten aan. Daarbij omvatten de populaire All Included-prijspakketten niet langer de voorafbetaalde fooien. Gasten die een suite boeken in The Retreat kunnen ook niet langer rekenen op een boordkrediet. AquaClass-hutten kunnen voortaan eveneens geboekt worden zonder drankenpakket.

Het All Included-pakket bij Celebrity Cruises omvat vandaag naast een Classic-drankenpakket en standaard wifi ook de fooien. Op nieuwe boekingen vanaf 4 oktober maken de vooruitbetaalde fooien niet langer deel uit van de formule. Dat betekent dat de fooien afzonderlijk in rekening worden gebracht.

Ook gasten die verblijven in The Retreat, het suitegedeelte van de schepen, zien de fooien verwijderd uit hun prijsformule. Daarnaast kunnen ze niet langer rekenen op een boordkrediet. Dit onboard credit bedraagt vandaag 100 tot 400 USD per persoon, afhankelijk van de lengte van de cruise. Dit bedrag kan onder meer worden gebruikt voor specialiteitenrestaurants, spabehandelingen, excursies of aankopen in de boordwinkels.

Concreet komt dit erop neer dat een verblijf voor twee personen in The Retreat makkelijk meer dan 1.000 euro duurder wordt. Ook circuleerde tijdens een recente cruise het gerucht dat de butlerservice in The Retreat wordt teruggeschroefd. Alleen gasten in de topsuites zullen in de toekomst nog een beroep kunnen doen op de diensten van een butler. Wel blijven alle suitegasten genieten van het Premium-drankenpakket en premium wifi.

Daarnaast kondigt Celebrity aanpassingen aan voor de wellnessgerichte AquaClass. Gasten hoeven in deze hutcategorie niet langer All Included-pakketten te boeken. In plaats daarvan kunnen AquaClass-hutten gereserveerd worden tegen een cruise only-tarief. Dat is goed nieuws voor (gezondheidsbewuste) gasten die geen of weinig alcoholische dranken consumeren. In die zin sluit de nieuwe structuur beter aan bij het doelpubliek van de AquaClass.

Veel cruisemaatschappijen evalueren deze dagen hun dienstverlening aan boord en proberen extra inkomsten te genereren. Zo liep bij Celebrity Cruises deze zomer een test rond betalende warme chocoladekoekjes. Bij de zusterrederij Royal Caribbean International was er heel wat te doen over berichten dat Sorrento’s de pizza’s betalend zou maken. Dit stuitte meteen op hevig protest bij de gasten, waarna het idee terug werd afgevoerd.

Volgens Celebrity Cruises ontvangen de gasten in de bijgewerkte prijsstructuur nog steeds aanzienlijke besparingen. In een standaardhut bedraagt die 200 tot 800 USD per persoon in vergelijking met de prijzen die gasten betalen indien zij dranken en internet à la carte kopen tijdens de cruise.

© foto Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws