Dubbele mijlpaal voor Explora Journeys

Na de succesvolle oplevering van Explora I vierde Explora Journeys een nieuwe, dubbele mijlpaal. Op de Fincantieri-werf Sesti Ponente nabij Genua vierde de rederij woensdag zowel de tewaterlating van Explora II als de start van het staalsnijden voor Explora III.

Michael Ungerer, Chief Executive Officer van Explora Journeys: “Het dubbele evenement markeert een nieuwe grote stap voorwaarts in onze missie om oceaanreizen opnieuw te definiëren voor de veeleisende hedendaagse luxereizigers. Na de succesvolle lancering van Explora I en de ongelooflijk positieve feedback van de eerste gasten, reisadviseurs en media die de kans kregen om de Ocean State of Mind te ervaren, gaat het verhaal verder. We zijn vandaag meer dan blij om getuige te zijn van de volgende belangrijke constructiemijlpalen voor zowel Explora II als ons eerste LNG-aangedreven schip Explora III. We zijn er trots op dat onze vier schepen door Fincantieri worden gebouwd, wat onze betrokkenheid bij Italië nog eens onderstreept.”

Explora II komt in de zomer van 2024 in de vaart. De bouw van het 63.900 brutoton metende schip begon in oktober 2021 op de Castellammare di Stabia-werf van Fincantieri in Napels waar in mei 2022 de kiel werd gelegd. De float out is een traditioneel maritiem evenement dat een belangrijk moment vertegenwoordigt in de constructie van een nieuw schip. Het gaat namelijk om de eerste keer dat het schip het water raakt en vervolgens de laatste bouwfase ingaat om het interieur en de uitrusting te voltooien.

Explora II begint in de zomer van 2024 aan haar eerste reis. Ze zal haar openingsseizoen doorbrengen in de Middellandse Zee met het ontdekken van de meest opvallende locaties van de Mare Nostrum, inclusief Italiaanse bestemmingen zoals Portofino, Argentario, Rome, Sorrento, Palermo, Syracuse, Trapani, Lipari, Cagliari, Alghero en de Smaragdkust.

Eerste staal voor Explora III

Met de traditionele staalsnijceremonie vierde het merk tegelijk de bouw van Explora III, die in de zomer van 2026 in gebruik zal worden genomen. Het derde schip in de reeks wordt het eerste in de Explora-vloot dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas. LNG is momenteel ‘s werelds schoonste maritieme brandstof die op grote schaal beschikbaar is. Ze zal een sleutelrol spelen bij het koolstofarm maken van de internationale scheepvaart.

LNG kan emissies zoals zwaveloxiden en stikstofoxiden vrijwel volledig elimineren. Het vloeibaar aardgas speelt volgens Explora Journeys ook een sleutelrol bij het beperken van de klimaatverandering, omdat het de uitstoot van broeikasgassen met wel 20 procent kan verminderen. Het maakt tevens een route mogelijk naar het gebruik van aanvullende duurzame niet-fossiele brandstoffen, zoals bio- en synthetische vormen van LNG. Alle schepen van Explora Journeys worden daarnaast uitgerust met de nieuwste milieu- en maritieme technologieën.

In januari 2024 begint de bouw van Explora IV die eveneens wordt aangedreven door LNG. Dat schip komt begin 2027 in de vaart.

© foto’s Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws