Oceania Cruises kondigt openingsseizoen Allura aan

Oceania Cruises voegt met Allura in de zomer van 2025 het zusterschip van de Vista aan de vloot toe. De afvaarten tijdens haar inaugurele seizoen kan je nu al bekijken op de website van Oceania. Ze bestrijken meer dan 92 bestemmingen op reizen van 7 tot 34 dagen. Reserveren kan vanaf 13 september aanstaande.

Als tweede Allura Class-schip voor 1.200 gasten volgt ze de Vista op die afgelopen mei met grote wereldwijde aandacht werd gelanceerd en een uitverkocht debuutseizoen beleeft. Op reis naar de ultieme Oceania Cruises-ervaring zal Allura’s monumentale inaugurele seizoen volgens de rederij de wensen van elke reiziger prikkelen. Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises: “Deze prachtige toevoeging aan onze familie belichaamt de dynamische en oogverblindende toekomst van Oceania Cruises. Allura luidt de ultieme evolutie in van onze ervaring aan boord. Haar eerste seizoen is ontworpen om nieuwsgierige wereldreizigers te verleiden, hen in staat te stellen opnieuw verbinding te maken met geliefde favorieten alsook nieuwe bestemmingen te ontdekken.”

Het nieuwe schip zal pareltjes aandoen in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Haar eerste afvaart wordt een zevendaagse reis van Athene naar Istanbul, met vertrek op 8 juni 2025. Trouw aan haar naam zal Allura tijdens haar eerste Europese seizoen enkele van de meest inspirerende bestemmingen voorstellen met bezoeken aan iconische steden en minder bekende juweeltjes zoals Cádiz, Cagliari, Messina, Palma de Mallorca, Palermo en Cinque Terre en overnachtingen in Istanbul, Monte Carlo, Quebec City, Montreal en New York. Na haar zomerseizoen in de Middellandse Zee vaart Allura naar Canada en New England voor een verlengd seizoen in Noord-Amerika, voordat haar eerste winterseizoen in het Caraïbisch gebied begint.

Naast voortreffelijke reisroutes wordt Allura geen uitzondering als het gaat om het serveren van ‘The Finest Cuisine at Sea’. “Gasten zullen zich vergapen aan speciale eetgelegenheden, waaronder de nieuwe kenmerkende en inbegrepen restaurants Ember en Aquamar Kitchen en genieten van innovatieve en verrassende cocktails geserveerd door meestermixologen in de Founders Bar. Op Allura worden gasten opgeroepen om de essentie van grotere luxe te ervaren”, aldus de rederij.

Allura-hoogtepunten

Nieuw op Allura is een crêperie waar ‘s ochtends vers gemaakte pannenkoeken en wafels op bestelling worden geserveerd en ‘s middags een decadent assortiment gelati wordt gepresenteerd. Ook krijgt het schip een nieuw sociaal centrum met prachtig uitzicht op de zee en perfecte hoekjes voor rustige reflectie. In het centrum komen een huiskamersfeer en kennis opdoen samen. De nieuwe ruimte bundelt de bibliotheek en het digitale centrum om de gasten op een nieuwe manier te bedienen.

Net zoals op de andere schepen van Oceania worden de opvarenden gastronomisch verwend met één chef-kok per 10 gasten, waardoor 50 procent van de bemanningsleden zich toelegt op de culinaire ervaringen. Oceania gaat er bovendien tevens fier op de enige grote cruisemaatschappij met twee Franse meesterchefs te zijn.

De passagiers genieten tijdens de reis van vijf gespecialiseerde en inbegrepen eetgelegenheden, waaronder de nieuwe signatuurrestaurants Ember en Aquamar Kitchen. De 1.200 gasten op Allura worden bediend door 800 bemanningsleden. Dit komt neer op twee bemanningsleden voor elke drie gasten. Ze verblijven in de ruimste standaardhutten op zee met een oppervlakte vanaf 27 m².

Op de bestemmingen kunnen de gasten genieten van honderden meeslepende excursies en rondleidingen. Aan boord kunnen ze deelnemen aan verrijkende activiteiten waaronder kunstlessen in de Artist Loft, talloze gastsprekers en sommelierdemonstraties tijdens exclusieve Sommelier’s Choice en Cellar Master’s Wine Pairing Luncheons. In het culinair centrum en de bijbehorende Chef’s Studio delen getalenteerde chef-instructeurs hun levensgenietersgeheimen.

Frank Del Rio: “Allura zal de evolutie van de Oceania Cruises-ervaring voortzetten. Bij hun lancering werden onze Marina en Riviera aangekondigd als twee van de mooiste en meest perfecte cruiseschepen ooit gebouwd. Vista, en nu Allura dragen deze visie uit en bouwen voort op de evolutie van perfectie. We kunnen niet wachten om Allura te verwelkomen in de vloot.”

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws