Silversea Cruises opent 206 reizen voor zomer 2025

Silversea Cruises heeft de exclusieve voorverkoop geopend voor een nieuwe collectie van 206 reizen met vertrek tussen maart en november 2025. Door de wereldwijde dekking uit te breiden, zullen de 12 schepen van Silversea 409 bestemmingen in 60 landen ontsluiten, waaronder 24 havens die nieuw zijn voor de rederij.

“We zijn verheugd de exclusieve voorverkoop te openen voor onze reiscollectie voor de zomer van 2025”, aldus Barbara Muckermann, president van Silversea. “Door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van bestemmingen om geheel nieuwe ervaringen te bieden, breiden onze 206 nieuwe reizen de wereldwijde dekking van Silversea uit. Die omvat ruim 900 bestemmingen wereldwijd, meer dan welke andere cruisemaatschappij ook. We hebben ons aanbod gediversifieerd, met meerdere schepen en een ongeëvenaarde verscheidenheid aan routes die de meest verrijkende culturen, gemeenschappen en natuurlijke wonderen van onze planeet ontsluiten.”

Silversea’s reiscollectie voor de zomer van 2025 zal reizigers in staat stellen dieper aan land te reizen met 66 overnachtingen, 421 late vertrekken en geheel nieuwe routes die iconische afvaarten aanvullen. Met twee nieuwe Grand Voyages voor 2025 kunnen reizigers tijdens langere reizen bovendien dieper door de Middellandse Zee, de Noord-Atlantische Oceaan en Noord-Europa reizen.

Twee nieuwe Grand Voyages in Europa

Silver Spirit zal de ‘Grand Mediterranean 2025’ ondernemen, met vertrek uit Fusina (Venetië) op 18 september en aankomst in Lissabon op 11 november. Gedurende 54 dagen ontdekken de gasten de meest iconische steden en genieten ze van diepgaande verkenningen van de Adriatische Zee, de Griekse eilanden en diverse andere hoogtepunten in het Middellandse Zeegebied. Minder bezochte pareltjes, zoals Palamos in Spanje en Syros in Griekenland, behoren tot de 44 bestemmingen in 12 landen die het schip bezoekt. Overnachtingen in Istanbul, Napels, Livorno (Toscane) en Malaga, evenals twaalf late vertrekken, stellen reizigers in staat langer in de haven door te brengen en verbindingen met lokale culturen te vormen.

Silver Shadow vertrekt op 11 juni vanuit New York op de 83-daagse ‘Grand North Atlantic & Northern Europe 2025’. Gasten verkennen 55 bestemmingen en 16 landen die doordrenkt zijn van geschiedenis. Vanuit New York vaart Silver Shadow door Oost-Canada naar de Britse eilanden, de Baltische Zee, de Noorse fjorden en IJsland, waar ze veel van de meest opvallende natuurlijke wonderen van de planeet kunnen bewonderen. Vanuit Patreksfjordur in IJsland kunnen reizigers bijvoorbeeld de Dynjandi-waterval en Vatnajokull, de grootste gletsjer van Europa aanschouwen. Aan boord van een van de meest intieme schepen die in de regio varen, hebben gasten ook toegang tot kleinere bestemmingen zoals Geiranger en Flåm.

84 reizen en zes schepen in de Middellandse Zee

Silversea heeft haar aanbod aan ervaringen gediversifieerd en haar aanwezigheid in de Middellandse Zee in 2025 vergroot met 84 reizen en zes schepen. Een reeks reizen aan boord van de intieme Silver Whisper biedt toegang tot kleinere havens zoals Milos, Amorgos, Pula, Vlore en Sevilla. Gloednieuwe Silver Spirit- en Silver Whisper-routes nemen gasten mee buiten de gebaande paden in de Griekse eilanden en vormen een aanvulling op de Silver Muse die enkele van de meest iconische bestemmingen van het land aandoen.

De nieuwste aanwinst, Silver Ray, bezoekt beroemde bestemmingen als Monaco, Syracuse en Palma de Mallorca en zal verrijkende culinaire ervaringen bieden via Silversea’s S.A.L.T. programma. Gloednieuwe expedities aan boord van Silver Wind naar de meest afgelegen kusten van de Atlantische eilanden en Noord-Afrika voegen nog een extra dimensie toe aan Silversea ‘s Mediterrane afvaarten.

14 reizen naar het hoge Noorden

Silversea heeft gedurende vele jaren een diepgaande en grondige kennis van het Noordpoolgebied en Groenland ontwikkeld. Hierdoor is ongeëvenaarde toegang tot de meest afgelegen bestemmingen mogelijk. De cruisemaatschappij heeft sterke partnerschappen opgebouwd in onder meer Coral Harbour, Qaqortoq en Sisimut. Die bieden reizigers een authentieke duik in de lokale manier van leven.

Van mei tot augustus 2025 zullen Silver Endeavour en Silver Wind 14 reizen ondernemen naar zelden bezochte bestemmingen. Zij bieden de kans om Inuit-culturen te ervaren, zeldzame dieren in het wild te spotten en meer te leren over enkele van de meest afgelegen omgevingen dankzij de verrijkingen van Silversea’s toonaangevende expeditie-experts.

De eerste oversteek van de Northwest Passage door Silver Endeavour is een ander hoogtepunt van het poolseizoen 2025. Reizigers treden gedurende 24 dagen in de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers. Met naadloze terugreizen bieden de nieuwe cruises meer mogelijkheden om Spitsbergen in de beste tijd van het jaar te verkennen, met negen routes variërend van zeven tot achttien dagen.

Verbeterde routes in de Galapagos

Gebruikmakend van haar meer dan 10 jaar ervaring in de regio heeft Silversea haar aanbod op de Galapagoseilanden aan boord van Silver Origin uitgebreid. De Noord-Centrale route van Silver Origin biedt in het zomerseizoen van 2025 meer tijd op de eilanden Isabela en Fernandina, en een nieuwe bestemming – Isla Lobos op San Cristobal – die mogelijkheden biedt om te snorkelen met zeeleeuwen, paddleboarden en vogels kijken. De westelijke route bezoekt voor het eerst Bahia Bowditch waar gasten kunnen ontspannen op een ongerept, wit zandstrand en kustpaden naar lagunes verkennen.

Andere hoogtepunten van Silversea’s zomer 2025 zijn onder meer zes reizen naar de afgelegen Kimberley-regio aan boord van Silver Cloud, 36 reizen in Alaska aan boord van de jongste schepen in het gebied en 26 afvaarten in Noord-Europa aan boord van vier schepen. Bekijk hier de nieuwe collectie reizen van Silversea voor de zomer van 2025.

© foto’s Silversea en Unsplash

Klik hier voor meer nieuws