Seabourn: meer capaciteit in de Middellandse Zee in 2024

Afgelopen zaterdag meerde Seabourn Ovation af in Zeebrugge. Senior Business Development Manager Glenn Verelst maakte van de aanloop gebruik om het schip voor te stellen. Tijdens een presentatie ging hij ook dieper in op enkele nieuwigheden voor 2024.

Na de ingebruikneming van de twee expeditieschepen Seabourn Venture en Seabourn Pursuit bestaat de vloot van de luxerederij vandaag uit zeven schepen. De Seabourn Ovation is het jongste traditionele schip. Het kwam in 2018 in de vaart, maar was door de Covid-pandemie ruim twee jaar uit de vaart. Het ziet er dan ook nog zo goed als nieuw uit. Dat konden de bezoekers in het weekend in Zeebrugge ervaren.

Seabourn Ovation beëindigt deze maand haar zomerseizoen in Noord-Europa. Op het programma staat nog een cruise rond de Britse eilanden, vooraleer het schip herpositioneert naar de Middellandse Zee en vervolgens doorvaart naar de Caraïben. (Bekijk foto’s van de Ovation.) Volgende zomer zal Ovation samen met haar zusterschip Encore en de Seabourn Quest cruises verzorgen in de Middellandse Zee. Volgens Glenn Verelst was de Middellandse Zee dit jaar snel uitverkocht en heeft Seabourn daarom beslist om haar twee grootste schepen in het gebied te positioneren. Seabourn Sojourn zal in 2024 de afvaarten in Noord-Europa overnemen

De Seabourn-schepen varen tijdens het zomerseizoen in de Middellandse Zee, Noord-Europa, Canada/New England en Alaska. In de winter bezoeken ze onder meer de Caraïben, het Panamakanaal, het Midden-Oosten, Azië en Australië/Nieuw-Zeeland. Eén schip van de rederij vertrekt op wereldreis. Seabourn Sojourn zal begin 2024 op deze 145-daagse reis 72 havens in 28 landen bezoeken. De luxeschepen omvatten 229 tot 300 suites, allen met balkon.

Expeditieschepen

De expeditieschepen bezoeken in de eerste plaats de poolgebieden met de Arctic in de zomer (IJsland, Spitsbergen, Groenland en het Canadese poolgebied) en Antarctica in de winter. Seabourn stelt er zowel reizen van 11 en 13 dagen vanuit Ushuaia voor die zich beperken tot Antarctica als langere reizen tot 21 dagen die eveneens de Falklands en South Georgia met haar koningspinguïns omvatten.

In de tussenseizoenen komen daar onder meer nog de Amazone, Zuid-Amerika en de Stille Zuidzee bij. Nieuw voor 2024 is de Kimberley in Westelijk Australië met het nieuwste expeditieschip Seabourn Pursuit. Deze regio behoort tot de meest afgelegen plekken in de wereld, gekend om haar rode zandstenen kloven, rivieren, watervallen, wilde dieren en geschiedenis van de Aboriginals. Deze regio is volgens Seabourn de ideale setting voor een echte expeditie-ervaring van wereldklasse.

All-inclusive product

Seabourn stelt een luxeproduct voor met een ratio van ruim één bemanningslid per passagier. Gasten reizen in een all-inclusive formule. Alleen de excursies, wellnessbehandelingen en persoonlijke aankopen zijn te betalen. Vaste onderdelen van de cruise zijn onder meer de Caviar in the Surf en de Marina Day waarbij het schip zijn watersportplatform ontplooit en gasten allerhande watersporten kunnen beoefenen. Volgens Glenn Verelst is Seabourn alles behalve een saaie cruisemaatschappij en is er aan boord veel livemuziek in de bars en lounges.

Aan boord van de expeditieschepen draait alles rond het deskundige expeditieteam. De 24 wetenschappers, geleerden en natuurkundigen begeleiden de excursies en geven aan boord lezingen over de bestemming. Seabourn Venture en Seabourn Pursuit bieden plaats aan 264 gasten. De PC6 Polar Class-schepen met verstevigde boeg beschikken onder meer over 24 Zodiacs, 2 onderzeeërs voor zes personen die tot ruim 300 meter kunnen afdalen en een Cineflex-camera die tot op 4 km ver kan inzoomen op dieren. De beelden worden uitgezonden op monitoren op het schip en in de gastensuites. Net als op de gemengde schepen reizen de gasten op deze expeditievaartuigen in een all-inclusive formule. Op deze laatste zijn de excursies en Zodiactochten inbegrepen in de reis. Voor de duiktochten met de subs moet wel extra worden betaald.

© foto’s Seabourn en ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws