Crystal onthult reisroutes voor 2025

Crystal heeft haar vaarroutes voor 2025 onthuld. Van bezoeken aan Monaco voor de Formula 1 Grand Prix tot het ervaren van het noorderlicht in Noorwegen, Crystal Serenity en Crystal Symphony varen in 2025 naar 112 landen en 281 havens. Reserveren kan vanaf 27 september aanstaande.

Crystal heeft haar line-up van 2025-routes aan boord van Crystal Serenity en Crystal Symphony aangekondigd. Na de overname van het merk door de A&K Travel Group is Crystal klaar om reizigers ongeëvenaarde mogelijkheden te bieden voor verkenning en culturele onderdompeling – zowel op als buiten het schip – met toonaangevende ontdekkingsreizen over de hele wereld naar zowel iconische als buiten de gebaande paden.

Crystal Serenity en Crystal Symphony zullen volgens de rederij een buitengewone selectie van de favorieten van gasten en ongeveer 144 nieuwe, zorgvuldig uitgekozen bestemmingen aandoen, zoals de Faeröer, Haifa en Shanghai. Samen zullen ze in 720 dagen 73 afvaarten verzorgen waarbij ze in totaal 281 havens in 112 landen aandoen.

“We zijn verheugd om zowel voormalige als toekomstige Crystal-gasten een inspirerend assortiment reisroutes aan te bieden in 2025”, zegt Cristina Levis, CEO van A&K Travel Group. “Gasten aan boord van Crystal Serenity en Crystal Symphony krijgen de kans om een ​​schat aan minder bezochte uithoeken van de wereld en een aantal werkelijk unieke bucketlistbestemmingen af te vinken ​​met op maat gemaakte, toonaangevende ervaringen ontworpen door Abercrombie & Kent.”

Crystal Serenity 2025 reisplan

Na het voltooien van de Wereldcruise in mei 2025 zal Crystal Serenity de Middellandse Zee en de Baltische Zee bevaren. Ze zal daarbij bestemmingen bezoeken zoals Malaga, de geboorteplaats van Pablo Picasso, het charmante vakwerkstadje Ronne, Riga, de hoofdstad van Letland bekend om zijn alleen voor voetgangers toegankelijke middeleeuwse oude binnenstad en meer.

Gasten krijgen de zeldzame kans om Longyearbyen te bezoeken, het grootste bewoonde gebied van Spitsbergen, beroemd om haar onvergelijkbare uitzicht op het noorderlicht. Met bezoeken aan de Faeröer en IJsland kunnen ze verder dramatische landschappen en adembenemende uitzichten ontdekken op de meest verbluffende Scandinavische bestemmingen waaronder Tórshavn, Djupivogur en Reykjavik.

Voor een perfect uitje in de herfst, kunnen gasten van september tot november 2025 iconische Noord-Amerikaanse aanloophavens bezoeken, zoals Québec City, Gaspé, Newport, Boston, Portland en New York City. Voor wie de eindejaarsfeesten op zee wil vieren, zijn er zonovergoten reizen naar Caraïbische en Zuid-Amerikaanse bestemmingen zoals Montego Bay, Aruba, de Kaaimaneilanden, Cartagena en het Panamakanaal.

Hoogtepunten Crystal Symphony in 2025

Vanaf 2025 zal de onlangs gerenoveerde Crystal Symphony afgelegen bestemmingen verkennen, waaronder Sihanoukville, bekend voor de beste stranden van Cambodja, samen met Sabang en WehIsland, het kleine actieve vulkanische eiland in het noordwesten van Sumatra.

Met meerdaagse bezoeken aan de belangrijkste stedelijke centra van de regio, waaronder Ho Chi Minh City, Halong Bay, Laem Chabang (Bangkok) en Shanghai, zullen passagiers nog meer tijd hebben voor een diepgaande culturele onderdompeling. Gasten kunnen ook een bezoek brengen aan Palawan, het ecologische juweel van de Filipijnen met ongerepte stranden en Brunei, bekend om zijn groene regenwouden.

Getimed met de Grand Prix zal het schip Monaco en Villefranche-sur-Mer aandoen, waardoor gasten de kans krijgen om hun innerlijke Formula 1-coureur te omarmen terwijl ze de iconische race bekijken. Hoogtepunten in het Middellandse Zeegebied zijn onder meer aanlopen in Haifa, Dubrovnik en Cyprus, naast de steeds populairder wordende Griekse bestemmingen Zakynthos, Korfoe en Santorini.

Crystal Symphony brengt de tweede jaarhelft van 2025 door in het Midden-Oosten. Ze zal een verscheidenheid aan bestemmingen bezoeken van de kleine Egyptische haven Safaga (Luxor) en Dubai, bekend om zijn luxewinkels en ultramoderne architectuur, tot het meer afgelegen Salalah, de derde grootste stad van het sultanaat van Oman, bekend om zijn zeeleven. Meer info op crystalcruises.com.

© foto’s Crystal Cruises en Pixabay

Klik hier voor meer nieuws