Hop in 2024 aan boord van de World Explorer

Rivages du Monde breidt het aanbod met de World Explorer in 2024 gevoelig uit tot 21 afvaarten. In het voorjaar kan je in Zeebrugge aan boord van het milieuvriendelijke expeditiejacht voor 180 passagiers stappen voor cruises naar het Noorden. Volgend najaar verzorgt de World Explorer niet alleen cruises in Canada, maar staan ook de Caraïben, Midden- en Zuid-Amerika op het vaarschema.

Net als de beroemde ontdekkingsreizigers uit de vijftiende en zestiende eeuw vaart de World Explorer naar de mooiste, soms meest extreme gebieden op aarde. Je hopt aan boord in de haven van Zeebrugge of vliegt de World Explorer tegemoet via de luchthaven van Brussel.  Aan boord profiteer je van alle moderne comfort. Nestel jezelf in de gezellige bar en het gastronomische restaurant of relax in het wellnesscentrum, buitenzwembad of bubbelbad. Ondertussen voert het schip je naar de volgende reisbestemming, zonder dat het daarmee een grote ecologische voetafdruk nalaat. Het expeditieschip stoot een minimum aan broeikasgassen uit en omdat het zonder anker aanmeert, laat het de zeebodem onaangeroerd.

Van de Azoren naar het Noorden

De World Explorer opent het seizoen 2024 voor Rivages du Monde op 29 april met een cruise naar de Azoren en Madeira. De eilanden baden in een subtropisch klimaat, waardoor je er door een paradijselijk landschap struint. Denk aan metershoge kliffen, exotische planten, steile vulkanen, smaragdgroene meren en helblauw zeewater waar je tussen walvissen en dolfijnen zwemt.

Vanuit Porto vangt het schip in mei zijn herpositionering aan langs de Atlantische kusten en begint vervolgens zijn seizoen in Noord-Europa. Zo cruise je vanuit Frankrijk naar Ierland, waar je historische steden als Galway, Belfast en Dublin aaneenrijgt. Of wat dacht je van een verkenningstocht langs de Schotse Highlands? Je hopt van Edinburgh naar Glasgow, terwijl een reeks statige kastelen en landhuizen aan de horizon opdoemen.

Wie dat wil, combineert z’n trip naar Schotland zelfs met een doorreis naar IJsland en de Faeröereilanden. Je vaart in het spoor van de Vikingen. Onderweg meer je aan in Reykjavik en bewonder je de adembenemende fjorden in Ísafjörður, Eyjafjörður en Seyðisfjörður. Ook Groenland en de Shetlandeilanden pronken op het programma van de World Explorer net zoals Noorwegen, waar je van de ene fjord naar de andere glijdt. Zin om nog hoger noordwaarts te trekken? Reis dan vanuit het Noorse Bergen naar de Lofoteneilanden en de Noordkaap. Of cruise rond Spitsbergen, waar je op een veilige manier één van ’s werelds meest onherbergzame plekken ontdekt.

Het Amerikaanse continent

Na een passage langs de gletsjers van Groenland bereikt de World Explorer in september arctisch Canada. Je zakt verder af richting Montreal, terwijl het hagelwitte ijslandschap stilaan plaatsmaakt voor een groene oase. Kies je voor een reis die helemaal in het teken van Canada staat? Laat je dan gidsen door de Saint-Laurent, de grootste rivier van het land. Die brengt je naar de gigantische Saguenay-fjord, de pittoreske Magdalena-eilanden en de bruisende steden Montreal en Quebec City.

Maak je net als Christoffel Columbus de grote oversteek naar Midden-Amerika? Doorkruis de Caraïbische Zee en zet voet aan wal in de Nederlandse Antillen, waarna je doorvaart naar Colombia en Panama. Je vaart zelfs door het wereldberoemde, ingenieuze Panamakanaal. Wie zich liever volledig op Latijns-Amerika stort, combineert Panama, Colombia, Ecuador en Peru. Hou je net wel van de eilandmentaliteit? Laat je dan heerlijk in de watten leggen tijdens een cruise rond Cuba. Daar snuif je de sfeer op in Havana en Santiago en hap je naar adem in de Vinales-vallei en het Nationaal Park Guanahacabibes.

De World Explorer richt zijn blik dus niet alleen op het hoge noorden. Ook in het diepe zuiden laat het boetiekschip jou proeven van een reeks unieke bestemmingen. Zo glijdt de World Explorer in oktober over de Stille Oceaan, waar ze jou meeneemt op een onvergetelijke reis van Peru naar Chili. Onderweg bots je zowel op levendige wereldsteden en archeologische sites als majestueuze vulkanen en metershoge bergen. Ook een cruise langs het Chileense Patagonië staat vanaf oktober 2024 op het programma. Het Andesgebergte geeft de kustlijn hier een bijzonder karakter. Je vaart langs imposante gletsjers, steden met een koloniaal verleden en eindeloze steppen, waar de lama’s ongestoord grazen.

Het volledige programma vind je op de website van Rivages du Monde of blader hier door de brochure Zeecruises 2024.

© foto’s Rivages du Monde

Klik hier voor meer nieuws