Swan Hellenic stelt Antarctica-programma 2024-2025 voor

Swan Hellenic biedt tussen 13 november 2024 en 3 maart 2025 een ruime keuze aan Antarctische verkenningen aan met haar vijf sterren-ijsklasseschepen SH Diana en SH Vega. Die bieden de gasten de mogelijkheid om het levende hart van het Witte Continent gedurende 9 tot 21 dagen te ervaren in de kenmerkende diepte en stijl van Swan Hellenic.

Het seizoen begint op 13 november 2024 met een uitzonderlijke cruise van 20 nachten op SH Diana van Kaapstad naar Ushuaia, waarbij het schip Tristan Da Cunha, Zuid-Georgië en het Antarctisch Schiereiland verkent. SH Diana sluit haar verblijf in Antarctica in februari 2025 af met een semi-rondvaart waarbij ze gedurende 21 nachten terugkeert naar Kaapstad, na een ruime keuze te hebben aangeboden aan cruises van 9, 10, 11, 12 en 17 nachten vanuit Ushuaia, de thuishaven van Swan Hellenic’s Antarctica-seizoen.

SH Vega begint haar seizoen met een cruise van 17 nachten langs de oostkust van Argentinië vanuit Buenos Aires en vaart vervolgens naar de Falklands, Zuid-Georgië en het Antarctisch Schiereiland, voordat ze de beroemde Drake Passage oversteekt naar Ushuaia. Tot maart 2025 volgen een gevarieerde keuze aan culturele expeditiecruises van 9, 10, 11, 12 en 13 nachten vanuit Ushuaia.

Beide schepen bieden mogelijkheden om het Antarctisch Schiereiland van diverse kanten te verkennen, inclusief de minder bezochte Weddellzee, de Falklands, Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwich- en Zuid-Shetlandeilanden. Elke cruise biedt meerdere Zodiac-expedities, vaak meer dan één per dag, zodat close-up ontmoetingen in onvergetelijke landschappen met walvissen, pinguïns, zeehonden en vele spectaculaire zeevogels vrijwel gegarandeerd zijn. Alle expedities worden geleid door ervaren gidsen en internationale experts, die een rijk programma aan lezingen verzorgen. Ze zijn gespecialiseerd in een breed scala aan vakgebieden, van mariene biologie, ornithologie en geologie tot fotografie. Ze gaan ook om met de gasten, waardoor de persoonlijke ervaring wordt verrijkt.

De informele maar weelderig ingerichte schepen met Scandinavisch design onderscheiden zich door hun naar buiten gerichte lounges, passagiershutten en suites met kamerhoge open uitzichten en bijna allemaal met balkon. Daarnaast beschikken de expeditieschepen over uitgebreide buitendekken voorzien van talrijke observatiepunten, waaronder het kenmerkende Swan’s Nest-platform boven de boeg.

Optionele Citizen Science-deelname, een panoramische sauna, ultramoderne fitnessruimte, eersteklas wellness- en schoonheidsbehandelingen en uitstekend gastronomisch dineren completeren het beeld van Swan Hellenic’s buitengewone Antarctica 2024-2025-aanbod. Elk aspect van de routes kan nu volledig worden verkend op de website, die ook een interactieve brochure bevat met een downloadbare pdf-versie.

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic: “We zijn erg trots op de diepte en breedte van de keuze die onze vakkundig ontworpen cruises in het Antarctica-seizoen 2024-2025 voorstellen. Bovendien bieden we steeds de mogelijkheid om aansluitende cruises te verbinden om unieke, levensveranderende ervaringen te creëren in een van ‘s werelds laatst overgebleven echte wildernissen en daarbuiten”.

© foto’s Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws