Royal Caribbean Group: succesvolle testen met alternatieve brandstoffen

Deze week heeft de Royal Caribbean Group een belangrijke basis gelegd voor de ambities van de sector op het gebied van alternatieve brandstoffen door ruim twaalf opeenvolgende weken biobrandstoftests in Europa uit te voeren aan boord van Symphony of the Seas en Celebrity Apex. Het streven van het bedrijf naar het vinden van koolstofarme energieoplossingen wordt gedreven door de inzet van SEA the Future om de planeet in stand te houden, gemeenschappen te stimuleren en innovatie te versnellen. Door vandaag methoden te introduceren die de uitstoot verminderen, bevordert de Royal Caribbean Group uiteindelijk het koolstofvrij maken van haar activiteiten.

“Dit is een cruciaal moment voor het alternatieve brandstoftraject van de Royal Caribbean Group”, zegt Jason Liberty, president en CEO. “Na onze succesvolle proef met biobrandstoffen deze zomer zijn we een stap dichter bij het tot leven brengen van onze visie voor netto-nulcruises. Terwijl we ernaar streven de levendige oceanen die we bevaren te beschermen en te promoten, zijn we vastbesloten de innovatie te versnellen en de manier waarop we verantwoord vakantie-ervaringen bezorgen te verbeteren.”

Barcelona

Deze week werd Symphony of the Seas van Royal Caribbean International het eerste schip in de maritieme industrie dat met succes een biobrandstofmengsel in Barcelona testte en gebruikte om in een deel van haar brandstofbehoeften te voorzien. Het bedrijf bevestigt dat de technische systemen aan boord voldeden aan de operationele normen, zonder kwaliteits- of veiligheidsproblemen. Dit toont aan dat het biobrandstofmengsel een betrouwbare ‘drop-in’ levering van energie met lagere emissies is die schepen kunnen gebruiken om door Europa en daarbuiten te varen. De tests in heel Europa leverden ook waardevolle gegevens op om de beschikbaarheid en schaalbaarheid van biobrandstoffen in de regio te begrijpen.

“Het succes van Royal Caribbean is een duidelijk voorbeeld van hoe toewijding aan innovatie de ontwikkeling mogelijk maakt van oplossingen om de maritieme sector koolstofvrij te maken. De haven van Barcelona is al bezig een energiehub te worden die koolstofvrije brandstoffen produceert en levert, zoals groene waterstof en ammoniak evenals andere bijna koolstofvrije alternatieve brandstoffen, zoals methanol, biobrandstoffen of synthetische brandstoffen. Innovatie en samenwerking tussen havens en rederijen zijn van cruciaal belang om het koolstofvrij maken van het zeevervoer te versnellen”, aldus de voorzitter van de haven van Barcelona, ​​Lluís Salvadó.

De Royal Caribbean Group begon vorig jaar met het testen van biobrandstoffen en breidde de proeven deze zomer in Europa uit naar twee extra schepen: Symphony of the Seas van Royal Caribbean International en Celebrity Apex van Celebrity Cruises. De geteste duurzame biobrandstofmengsels zijn geproduceerd door hernieuwbare grondstoffen zoals afgewerkte oliën en vetten te zuiveren en deze te combineren met stookolie om een ​​alternatieve brandstof te creëren die schoner en duurzamer is. De geteste biobrandstofmengsels zijn geaccrediteerd door de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC), een wereldwijd erkende organisatie die de duurzaamheid van biobrandstoffen en de vermindering van de daarmee samenhangende uitstoot garandeert.

Symphony of the Seas vanuit de haven van Barcelona en Celebrity Apex vanuit Rotterdam voerden meerdere afvaarten uit met behulp van biobrandstof. Dit leverde belangrijke gegevens op over de mogelijkheden van de brandstof. De Royal Caribbean Group zal het gebruik van verschillende soorten biobrandstoffen dit najaar blijven testen op Europese afvaarten. Het bedrijf onderzoekt ook strategische partnerschappen met leveranciers en havens om de beschikbaarheid van biobrandstoffen en infrastructuur te garanderen en de maritieme energietransitie te bevorderen.

© foto’s Royal Caribbean Group

Klik hier voor meer nieuws