Holland America Line lanceert wereldwijd programma voor verse vis

Holland America Line tilt haar keuken verder dan alleen het bord en innoveert haar bekroonde eetervaring verder met de lancering van een wereldwijd programma voor verse vis. Het baanbrekende initiatief maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van 60 havens om 80 soorten verse vis aan boord van de schepen te serveren, van haven tot bord in minder dan 48 uur. Tevens benoemt de rederij chef-kok Masaharu Morimoto tot ‘Fresh Fish Ambassador’.

Nadat Holland America Line de eerste cruisemaatschappij was die 100% verse, gecertificeerde duurzame zeevruchten uit Alaska aan boord van haar schepen in Alaska bracht, serveert ze nu wereldwijd verse vis. Onder het nieuwe programma zal de cruisemaatschappij gasten verse vis en ingrediënten uit verschillende regio’s aanbieden, met bestemmingsgeïnspireerde menu’s en lokale specialiteiten die het verhaal van elke reisroute door middel van de keuken vertellen.

“We weten dat verse vis deel uitmaakt van de dagelijkse levensstijl van onze gasten. Aan boord willen we hun opties graag uitbreiden tot meer dan waar ze thuis toegang toe hebben”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Het vermogen om wereldwijd zoveel soorten vis te kopen en te bereiden is een bewijs van ons uitmuntende culinaire team. Van geelstaart snapper in het Caraïbisch gebied tot barramundi in Australië, de verscheidenheid aan verse vis die we aanbieden is ongeëvenaard in de cruise-industrie.”

Fresh Fish Ambassador

Het programma omvat ook dagelijkse verse visspecialiteiten en een geplande uitbreiding van de ‘Savor My Catch’-excursies, waarbij gasten vis kunnen vangen die vervolgens wordt bereid en geserveerd door de chefs aan boord en de wereldberoemde chef-kok Masaharu Morimoto als Holland America Line’s ‘Fresh Fish Ambassador’. Chef Morimoto introduceert dit najaar zijn typische stijl in de samengestelde gerechten in de restaurants aan boord van de schepen. Hij opent ook een nieuw pop-uprestaurant dat begin 2024 over de hele vloot beschikbaar zal zijn. De gerechten van Morimoto en alle visgerechten die in de restaurants van Holland America Line worden geserveerd, worden gevangen en bereid als onderdeel van het wereldwijde programma voor verse vis.

“Het aangaan van dit soort culinaire reizen op zee is een primeur voor mij. Ik ben verheugd mijn passie voor verse vis en verse ingrediënten over te brengen naar de vloot van Holland America Line”, aldus chef-kok Morimoto. “Ik heb ervoor gekozen om samen te werken met Holland America Line omdat wij een toewijding en passie delen voor vers en regionaal geïnspireerd voedsel. Dit zal tot leven komen in de speciale gerechten en pop-upervaring die we samen hebben gecreëerd.”

De creaties van chef-kok Morimoto staan vanaf deze week op het menu in de hoofdrestaurants en zullen vanaf begin oktober tegen een toeslag beschikbaar zijn op alle schepen met gerechten als ‘Fresh Black Cod Yuzu’, ‘Morimoto Epice Lobster Tails’ en ‘Fresh Halibut XO’.

Pop-uprestaurant ‘Morimoto by Sea’

Vanaf november kunnen gasten van Holland America Line genieten van een volledige Chef Morimoto-ervaring met een exclusief pop-uprestaurant ‘Morimoto by Sea’. Het restaurant en het menu met kunstig gepresenteerde gerechten en dranken nemen, afhankelijk van het schip, minstens één keer per cruise de specialiteitenrestaurants Tamarind of Pinnacle Grill over. De ervaring wordt aan gasten aangeboden mits een reservatierecht van 55 USD per persoon.

Een avond bij ‘Morimoto by Sea’ is een meergangendiner dat het verse visprogramma viert met inspirerende gerechten voor een breed scala aan smaakpapillen. ‘Morimoto by Sea’ serveert ook de exclusieve alcoholische dranken van de chef-kok, waaronder Morimoto Brut Rosé en Sake Junmai Morimoto, die zijn verse gerechten aanvullen. Het pop-uprestaurant zal tegen begin 2024 over de hele vloot worden uitgerold. Meer details over het wereldwijde verse visprogramma en chef Morimoto zijn te vinden op https://www.hollandamerica.com/blog/recent-articles/whats-new/introducing-holland-america-lines-global-fresh-fish-program/

​© foto’s Holland America Line – Masaharu Morimoto

Klik hier voor meer nieuws