Explora Journeys gaat voor Anthology in zee met sterrenchef Emma Bengtsson

Explora Journeys, het luxe lifestylemerk van de MSC Group, kondigt een samenwerking aan met de gevierde chef-kok Emma Bengtsson en Aquavit NYC om een ​​ongeëvenaarde culinaire ervaring samen te stellen voor gasten aan boord van Explora I. De in de VS gevestigde chef laat van oktober 2023 tot maart 2024 haar culinaire talenten zien in Anthology, een van de 11 culinaire ervaringen aan boord van het schip. Ze volgt in die hoedanigheid de Italiaanse chef Mauro Uliassi op die de eerste zes maanden voor zijn rekening nam.

Chef-kok Emma Bengtsson wordt geprezen om haar creatieve interpretaties van klassieke gerechten en een innovatieve culinaire aanpak waarin invloeden uit Scandinavië en de levendige smaken van New York City zijn verwerkt. Tegelijk laat ze haar focus op duurzaamheid en een diep respect voor lokale ingrediënten zien. Bengtsson, een pionier voor vrouwen op het gebied van lekker eten, is de eerste vrouwelijke Zweedse chef-kok en de tweede vrouwelijke chef-kok gevestigd in de VS die twee Michelin-sterren heeft gekregen. Haar kenmerkende stijl van eenvoud en duurzaamheid sluit volgens de rederij naadloos aan bij Explora Journeys’ ethos van duurzaamheid en lokaal geproduceerde eetervaringen die een culinaire ‘Ocean State of Mind’ creëren.

Michael Ungerer, CEO Explora Journeys: “Chef Bengtsson is een inspiratiebron in de culinaire wereld en we kunnen niet blijer zijn haar te verwelkomen aan boord van Explora I. Anthology biedt onze gasten een unieke culinaire ervaring en we hebben al uitstekende feedback ontvangen over deze uitzonderlijke locatie. We kijken ernaar uit om samen te werken met chef-kok Bengtsson om onze gasten een hoogwaardige eetervaring te blijven bieden. Die zal haar onderscheidende culinaire stijl laten zien door middel van een verscheidenheid aan heerlijke gerechten.”

Chef-kok Emma Bengtsson: “Ik ben verheugd om samen te werken met Explora Journeys om een ​​menu te creëren dat de waarden weerspiegelt die ik deel met het merk. Ik heb altijd een diepe waardering gehad voor de lokale keuken en duurzaam geproduceerde ingrediënten. Ik kijk ernaar uit deze aspecten naar Anthology te brengen en vooruitstrevende technieken te presenteren in combinatie met traditionele gerechten voor een uitstekende eetervaring.”

Scandinavische smaakprofielen

Bengtsson wilde voor de gasten van Anthology een menu creëren dat de culinaire essentie van haar keuken in restaurant Aquavit vertegenwoordigt. Door alleen de beste ingrediënten te gebruiken en de unieke Scandinavische smaakprofielen toe te passen die worden geproduceerd door roken, beitsen, fermenteren en drogen – allemaal basisprincipes bij Aquavit – heeft ze voor deze zeer speciale gelegenheid een unieke eetervaring gecreëerd.

Restaurant Anthology is een culinair podium waarop gastchefs menu’s samenstellen in samenwerking met Franck Garanger, Head of Culinary bij Explora Journeys, waarbij mondiale keukens worden gepresenteerd samen met wijnarrangementen van illustere wijnmakers. “Het was een absoluut genoegen om samen te werken met chef-kok Emma Bengtsson en haar team bij Aquavit om dit ongelooflijke menu voor Explora I te creëren. Door de creatieve mix van Scandinavische invloeden en de levendige smaken van New York City te laten zien, volgt dit echt ons ethos van het verbinden van culturen en continenten door middel van culinaire ontdekkingen.”

Dineren bij Anthology is een bijzondere ervaring die ontdekking en verrijking mogelijk maakt. Het restaurant maakt geen deel uit van het inclusieve culinaire aanbod. Er geldt een reservatierecht van 190 euro per persoon. Een wijnarrangement kost 75 euro.

Explora I zal de winter en lente doorbrengen in Noord-Amerika en de Caraïbische Zee voordat ze terugkeert naar de Middellandse Zee. Gasten kunnen van begin oktober 2023 tot eind maart 2024 genieten van haar samengestelde menu, waarbij Bengtsson persoonlijk de 9-daagse afvaart op 3 oktober 2023 van Quebec naar New York City bijwoont.

© foto’s Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws