Azamara bezoekt op haar wereldcruise 2026 de zeven wereldwonderen

Azamara, de cruisemaatschappij voor kleine schepen die bekend staat om haar Destination Immersion-ervaringen, onthulde haar World Cruise 2026. De wereldreis start op 6 januari 2026 in Miami en eindigt 155 dagen later in Barcelona. Onderweg verkent de rederij meer dan 35 landen en laat gasten de betoverende allure van de Zeven Wereldwonderen ervaren.

De wereldcruise met de Azamara Onward is ontworpen om gasten een uitgebreide verkenningstocht te bieden met 55 late vertrekken en overnachtingen, 60 Extended Destination Days, 3 exclusieve World Cruise-evenementen en 10 AzAmazing-evenementen. Op die manier ontstaat een diepere verbinding met elk betoverend wonder en het gevarieerde scala aan culturen die ze omringt.

“We zijn verheugd onze wereldcruisers te mogen verwelkomen op deze reis van hun leven”, aldus Carol Cabezas, president van Azamara. “Onze World Cruise 2026 biedt gasten de unieke kans om een ​​nieuw perspectief op een grote verscheidenheid aan culturen te ontdekken en alle zeven wereldwonderen te bezoeken, terwijl ze genieten van enkele van de meest exclusieve en speciaal samengestelde evenementen tijdens deze opwindende route.”

Excursies en landtours

In Chichen Itza dwalen de wereldreizigers door eeuwenoude rijken, waar het gefluister van de grote piramide van Kulkulcan en het bewaard gebleven Maya-honkbalveld verweven zijn met de betoverende verhalen van de Tempel van Venus en de Tempel van de Strijders. Die worden tijdens het bezoek aan Yucatan allemaal tot leven gebracht met de magie van virtuele en augmented reality-technologie.

In Rio ervaren deelnemers het iconische beeld van Christus de Verlosser tijdens een grootse meerdaagse verkenning. Ze ontdekken de architecturale pareltjes van Rio, de panoramische pracht van de Suikerbroodberg, de fascinerende schoonheid van de Iguazu-watervallen en de eeuwenoude mysteries van de beelden van het Paaseiland.

In Zuid-Amerika maken ze verder kennis met de raadselachtige schoonheid van Machu Picchu en de oude wonderen van Cusco, waaronder het kolossale fort Sacsayhuaman, een symbool van de vindingrijkheid van de Inca’s. Ze genieten van de luxe van het hotel Palacio del Inka en de voortreffelijke Peruaanse keuken terwijl ze adembenemende landschappen doorkruisen en gerespecteerde locaties ontdekken zoals Qoricancha en de majestueuze kathedraal, rijk aan geschiedenis en cultuur.

In Italië kunnen ze het iconische Colosseum met exclusieve toegang ervaren door de ogen van een gladiator, omringd door eeuwenoude tribunes, waar echo’s uit het verleden weerklinken. Verken dit architectonische wonder en de overblijfselen van het Forum Romanum en het Palatium, doordrenkt van geschiedenis.

In India ontdekken ze de tijdloze Taj Mahal, een symbool van liefde, badend in de veranderende tinten van de dageraad. Deze meerdaagse reis onthult het majestueuze fort van Agra en de betoverende ‘Baby Taj’, waarbij de deelnemers worden ondergedompeld in levendige culturen, diverse smaken van de Indiase keuken en de luxe van The Oberoi-hotels.

In China krijgen gasten de kans om voor drie nachten naar Beijing te vliegen om de Verboden Stad te verkennen met een deskundige gids en de Grote Muur te bezoeken om een ​​van ‘s werelds grootste wonderen uit de architectuurgeschiedenis te overschouwen De Azamara-reizigers kunnen ook met de kabelbaan de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis verkennen, voordat ze voor drie nachten naar Hongkong vertrekken.

In Jordanië staat de woestijnstad Petra op het programma, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en ooit een mysterieuze stad geïsoleerd in een verboden vallei. Reizigers krijgen de unieke kans om de Schatkamer, het Griekse theater, de oude koninklijke graven, de Zuilenstraat en de Tempel van Qasr Al-Bint te bekijken.

Exclusieve voordelen

World Cruisers zullen toegang hebben tot een bestemmingsconciërge en toegewijde pre-cruise callcenter-specialisten terwijl zij hun reis met Azamara plannen. Naast het afvinken van talloze reisbestemmingen en ervaringen op de bucketlist, biedt Azamara’s World Cruise 2026 meer dan 20.000 euro aan exclusieve voorzieningen, waaronder 13 exclusieve evenementen, 3.000 USD aan boordtegoed, een extra 4.000 USD voor excursies, een vliegtegoed, transfers voor en na de cruise, een hotelverblijf van één nacht vóór de cruise, een upgrade naar een premium drankpakket, wifi en meer.

Wereldcruisers zullen ook genieten van de voorzieningen die bij ‘Always Azamara’ zijn inbegrepen: vijf eetgelegenheden, 24/7 drankjes inclusief alcohol, fooien, culturele evenementen en een onbeperkt gebruik van de wasserette met zelfbediening. Meer info op azamara.com/worldcruise2026.

© foto’s Azamara & Pixabay

Klik hier voor meer nieuws