CroisiEurope maakt zich klaar voor een winter in de Canarische Eilanden

Een verandering van omgeving nodig? CroisiEurope stelt van december tot april weekcruises voor rond de Canarische Eilanden. La Belle des Océans bezoekt in acht dagen zes idyllische eilanden met aanlopen in Tenerife, La Palma, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote.

Tijdens deze reis door de archipel ontdekken de deelnemers prachtige landschappen, ongerepte stranden en weelderige groene ruimtes. De cruise vertrekt in Tenerife gelegen aan de voet van de Teide. Het Nationaal Park Teide is een waar toevluchtsoord voor de lokale flora en fauna waardoor veel planten- en diersoorten er kunnen gedijen. Het hoogste punt van het park ligt op 3.718 meter. De hoogste top van Spanje biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op de Canarische Eilanden.

Vervolgens vaart La Belle des Océans richting La Palma, ook wel het ‘mooie eiland’ genoemd, dankzij de even kleurrijke als exotische vegetatie. Dit natuurlijke paradijs omvat fijne zandstranden die toegang geven tot kristalhelder water. Het historische centrum van de hoofdstad weerspiegelt de Canarische architectuur en traditionele cultuur.

Na een bezoek aan La Gomera, het wildste van de eilandengroep, kunnen de deelnemers genieten van de feestelijke sfeer van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, die een perfect contrast vormt met de uitgestrekte landerijen en woestijnen. Hier hebben ze de mogelijkheid om de Bandama-krater te bezoeken, de overblijfselen van een uitgedoofde vulkaan. Ook bekend is het bedevaartsoord Teror.

De reis gaat verder met een bezoek aan Fuerteventura, het eerste eiland dat uit de Atlantische Oceaan tevoorschijn is gekomen en unieke landschappen biedt, gevormd door erosie. Als laatste tussenstop gooit La Belle des Océans het anker uit in Lanzarote, waar de passagiers landschappen van zwarte lava kunnen observeren, bezaaid met groene oases en uitgestrekte azuurblauwe wateren.

La Belle des Océans is een schip op mensenschaal, speciaal ontworpen om exclusief comfort te bieden aan zijn 130 passagiers, verdeeld over 65 kajuiten en suites. Het vaartuig is een van de vlaggenschepen van de vloot van CroisiEurope. Bekijk hier foto’s van het schip.

© foto’s CroisiEurope

Klik hier voor meer nieuws