The Ritz-Carlton Yacht Collection heeft grootse plannen

The Ritz-Carlton Yacht Collection heeft grootse plannen voor wel acht tot tien schepen voor diverse brands van de Marriott-hotelgroep. Dat zei CEO Jim Murren naar aanleiding van de tewaterlating van de Ilma, het tweede schip voor The Ritz-Carlton op de Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire.

CEO Jim Murren die eerder dit jaar het roer van The Ritz-Carlton Yacht Collection overnam van Douglas Prothero, heeft grote plannen voor de rederij. Na de Evrima bouwt de Franse scheepswerf in Saint-Nazaire momenteel de twee volgende jachten Ilma en Luminara voor een bedrag van 800 miljoen euro. Het eerste LNG-aangedreven schip komt in de zomer van 2024 in de Middellandse Zee in de vaart. Het zusterschip volgt in 2025. Beide vaartuigen bieden plaats aan 456 gasten, tegenover 298 op de Evrima. De nieuwe schepen beschikken tevens over een grotere mix van suites. De rederij zal in samenwerking met de Chantiers de l’Atlantique dit najaar ook een reeks kleinere verbeteringen laten uitvoeren op de Evrima.

Tegelijk heeft Ritz-Carlton plannen voor een volgende reeks van twee yachten. Details volgen in een later stadium. De capaciteit zou opnieuw rond de 450 bedden schommelen, maar het concept van de schepen zal verschillen. Op dit ogenblik wordt gewerkt om de financiering van deze vaartuigen rond te krijgen. De lancering van de volgende generatie vaartuigen is gepland voor 2027 of 2028. Daarbij sluit de rederij niet uit dat ze over enkele jaren naar de beurs trekt.

Volgens Murren is er meer dan voldoende potentieel om het merk verder te laten groeien dan drie schepen. Daarbij sluit de topman evenmin de lancering van yachts of cruiseschepen voor andere brands in de portefeuille van Marriott Bonvoy Hotels niet uit. Hij zegt in enkele interviews dat de hotelgroep open staat voor deze expansie. Driekwart van de klanten van The Ritz-Carlton Yacht Collection zijn trouwens lid van het Bonvoy-getrouwheidsprogramma, maar de helft van deze mensen vertrok nooit eerder op cruise.

© rendering The Ritz Carlton Yacht Collection

Klik hier voor meer nieuws