Four Seasons Yachts: alleen te boeken op uitnodiging

Four Seasons Yachts heeft details gedeeld over haar eerste yacht dat eind 2025 in de vaart komt. Het schip met 95 suites wil een nieuwe norm zetten in ultraluxueus reizen met de grootste accommodatie op zee. Het zal tijdens haar eerste seizoen cruises van 7 tot 21 dagen aanbieden naar 137 bestemmingen in 33 landen in de Middellandse Zee en de Caraïben. In een eerste fase is het yacht alleen te boeken door vaste klanten van Four Seasons en reisadviseurs die trouw zijn aan het hotelmerk.

Four Seasons blijft, samen met Marc-Henry Cruise Holdings Ltd. en de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri, momentum opbouwen richting de inaugurele reis van Four Seasons Yachts. De onderneming brengt een ongeëvenaarde groep partners samen: Nadim Ashi en Philip Levine, ondernemers en gedurfde visionairs van deze onderscheidende jachtervaring, gecombineerd met het leiderschap van Four Seasons op het gebied van luxe gastvrijheid.

“Four Seasons Yachts vertegenwoordigt een belangrijke pijler van onze toekomstige groei en strategische visie, terwijl we nieuwe kansen willen benutten en merkdifferentiatie willen opbouwen door meeslepende luxe-ervaringen”, zegt Alejandro Reynal, President en CEO van Four Seasons. “Het inaugurele yacht is een demonstratie van deze visie en biedt een Four Seasons-ervaring van wereldklasse, zowel op zee als aan land, gekenmerkt door de oprechte, persoonlijke service die onze gasten kennen en waarderen.”

Het schip komt eind 2025 in de vaart en wordt het eerste in de vloot van Four Seasons Yachts. Met een bevestigd contract voor de bouw van het tweede Four Seasons-schip bij Fincantieri, dat eind november 2026 moet worden opgeleverd, is de bestelling van dit tweede schip ruim 400 miljoen euro waard.

Larry Pimentel, President en CEO van Marc-Henry Cruise Holdings Ltd., mede-eigenaar en exploitant van Four Seasons Yachts, en verantwoordelijk voor het leiden van de onderneming: “Toen we vorig jaar rond deze tijd Four Seasons Yachts in Monaco lanceerden, waren we nederig door de enorme respons en opwinding over het aanbod, wat een ongekende belangstelling voor dit verbluffende project teweegbracht.”

Ultra-luxe ontwerpinnovaties

Het eerste Four Seasons Yacht beschikt over 95 suites met een opmerkelijk ontwerp op maat, gericht op het wegnemen van barrières tussen gasten, de zee en de omgeving. Elke suite beschikt over een terras variërend van 9,3 m² voor de deluxe suite tot bijna 457 m² voor de Funnel Suite, de meest uitgebreide accommodatie van het yacht. Met een product in residentiële stijl dat uitsluitend uit suites bestaat, wil het yacht een nieuwe standaard zetten voor privacy en gastgerichte indeling. De Funnel Suite zal uit vier verdiepingen bestaan en meer dan 898 m² aan gecombineerde binnen- en buitenruimte bieden, inclusief een eigen dompelbad en een privéspa.

Deze immense suite kan verder worden uitgebreid met verticale en horizontale connectiviteit, waardoor gasten kunnen beschikken over een van de grootste verbonden woonruimtes op zee. De iconische, kamerhoge, gebogen glazen raammodules van de Funnel Suite, bestaande uit het grootste aaneengesloten stuk glas op zee, bieden een prachtig panoramisch uitzicht van 280 graden. Het glas van de Funnel Suite heeft in totaal 4,5 miljoen USD gekost. Deze unieke technische innovatie is volgens de rederij ronduit opmerkelijk, van de ondersteunende structuur van het stalen webframe tot de thermische prestaties van dubbel glas.

Een ander nieuw ontwerp is de op maat gemaakte dwarsmarina aan boord waardoor gasten gemakkelijk toegang krijgen tot een wereld van watersportavontuur gevuld met ultramodern waterspeelgoed in havens die traditioneel exclusief zijn voorbehouden voor particuliere yachten. Het baanbrekende ontwerp van de marina verlegt de grenzen van creativiteit en vakmanschap en is voorzien van uitgestrekte openingen over het schip van bakboord tot stuurboord, met grote platforms en gelaagde loungedekken aan beide zijden om het licht en het uitzicht op zee te maximaliseren en tegelijkertijd visuele en fysieke verbindingen te bevorderen.

Watersporten en multifunctionele zwembadzone

Watersportliefhebbers genieten van privé en exclusief zeilen, snorkelen en windsurfen. Binnen biedt een elegante loungeruimte, uitgerust met een stijlvolle bar en speciale zitgedeeltes in de buitenlucht, een panoramisch uitzicht op de oceaan. Huurbare, op maat gemaakte ‘zeelimousines’ ontworpen voor transfers en grand touring langs de kust, samen met twee ‘strandlanders’, maken deel uit van de kenmerkende marina-ervaring van het schip, beschikbaar op de meeste ankerplaatsen. Bovendien zorgt een toegewijd marinateam ervoor dat gasten de onberispelijke service krijgen die ze van Four Seasons gewend zijn.

Voor degenen die vanaf het pooldeck van de zon willen genieten, is het achterdek uitgerust met een zwembad van 20 meter. Het zal dienen als het bruisende centrum van het schip en een verzamelplaats voor gasten die affiniteit delen met het verfijnde, ontspannen tempo van het cruisen. Het zoutwaterzwembad is zo ontworpen dat het snel geleegd kan worden, de vloer verhoogd en omgebouwd tot een multifunctionele ruimte voor onder meer optredens, modeshows en bruiloften. Dit hydraulische liftontwerp is geïnspireerd op het klassieke Christina O-yacht, dat ook veel beroemde primeurs omvatte.

Voorbehouden voor Global Travellers

Gedreven door de noodzaak om de buitengewone vraag te beheren met een schaarste aan inaugurele inventaris, kunnen reizen met het eerste Four Seasons-yacht alleen op uitnodiging worden geboekt. Als eerste zijn loyale Four Seasons-gasten en gewaardeerde reispartners van de hotelketen aan de beurt. Met deze distributieaanpak wil de rederij de klanten van Four Seasons en hun gekwalificeerde luxereisadviseurs erkennen die trouw zijn aan het hotelmerk.

Het bedrijf zet hiervoor een klantenserviceafdeling in met een eliteteam van persoonlijke yacht-consulenten, die de persoonlijke service en de waarden leveren waar Four Seasons bekend om staat. Met hightouch en hightech tools zullen ze de vraag op afspraak beheren, te beginnen met prioritaire toegangsopties voor het eerste seizoen. Voor liefhebbers van luxereizen die geïnteresseerd zijn in Four Seasons Yachts, is ook online een wachtlijst beschikbaar op www.fourseasonsyachts.com.

© renderings Four Seasons Yachts

Klik hier voor meer nieuws