Zalig kerstmarkthoppen met Viva Cruises

Vanaf de adventsperiode steekt Europa in een gezellig, winters jasje. De lichtjes fonkelen boven de straten en leiden je naar weelderige kerstmarkten. Daar glijd je over een versierde schaatsbaan en snuister je tussen de vele stalletjes,  waarna je wat opwarmt bij een heerlijke portie glühwein. Dompel jij je dit najaar graag extra onder in de kerstsfeer aan boord van een Viva-adventscruise?

Vanaf eind november voert Viva Cruises je langs Europa’s mooiste kerstmarkten. Elke dag hou je halt in een andere bruisende stad en verken je de leuke kerstfestiviteiten. De schepen meren namelijk altijd in het centrum aan, waardoor je via de versierde straten makkelijk te voet de kerststalletjes aaneen rijgt.

Terug aan boord rust je uit in je comfortabele kajuit of vlei je je neer in het stijlvolle restaurant. Zo praat je nog wat na bij een heerlijk aperitief. En laad je je batterijen weer op met een verrukkelijke winterse maaltijd. Dankzij de all-informule zijn alle maaltijden en (alcoholische) dranken in je reis inbegrepen. Net zoals alle fooien, havengelden en het gebruik van wifi aan boord. Het enige wat jij nog hoeft te doen? Dat is je bestemming uitkiezen. Dit najaar vaart Viva Cruises namelijk langs de mooiste kerstmarkten van Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Adventscruises langs de Rijn

Heel wat Europeanen zijn dol op de eindejaarsperiode. De Duitsers gaan er écht helemaal in op. Dat bewijzen ze met hun gigantische, traditionele kerstmarkten. Hop je graag van de ene naar de andere? De cruise ‘Rijn Advent Magie’ neemt je zes dagen mee op sleeptouw. Je maakt een betoverende tocht van het Zwitserse Bazel naar Straatsburg, Mainz, Rüdesheim, Koblenz, Keulen en Düsseldorf.

Trek je graag een volle week uit voor je cruise? Vaar dan vanuit Düsseldorf naar Straatsburg, dat ook wel ‘the capital of Christmas’ wordt genoemd. Je bent in totaal zeven dagen onderweg en meert aan in onder andere Bonn, Mannheim en Keulen. Het premium schip Viva Moments maakt deze tocht ook enkele keren in de omgekeerde richting waardoor je heel december tussen verschillende reisdata kiest.

Plan je een kortere adventscruise? Met het nieuwbouwschip Viva One glij je vier dagen van de ene charmante stad naar de andere. Ideaal om wat kerstinkopen in te slaan en jezelf tegelijk op een magisch verlengd weekend te trakteren. Kan je je in december moeilijker vrijmaken? Dan voert de Viva Tiara je al vanaf oktober van Frankfurt naar Straatsburg en terug. Vanaf eind november krijg je langs deze vaarroute heel wat kerstmarkten te zien. Het schip biedt trouwens ook enkele cruises langs de Mainz aan, een zijrivier van de Rijn die door Würzburg en Wertheim kronkelt.

Adventscruises langs de Rhône en Donau

Tijdens het late najaar raakt ook Frankrijk helemaal in de ban van Père Noël. Aan boord van de Viva Voyage dompel je je onder in de typisch Franse charme én in de knusse kerstsfeer. Zes dagen lang vaar je over de Rhône. Je schiet uit de startblokken in het levendige Lyon, waar een lichtfestival een erg romantisch decor creëert. Daarna trek je dieper de Provence in. Zo degusteer je verrukkelijke Franse wijnen in het historische Arles en struin je door de straten van Avignon. De locals zijn er dol op hun ‘santons’. Je spot deze kleine, beschilderde heiligenbeeldjes achter talloze ramen, waar ze de zelfgemaakte kerststalletjes opfleuren.

Ook het nieuwste schip van Viva Cruises, Viva Two, verkeert rond eindejaar in hogere sferen. Dit varende boetiekhotel drijft dan over de Donau en voert je vanuit het Duitse Passau naar Oostenrijk. Het hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld de iconische kerstmarkt van Wenen, waar je in de Kärntner Straße voor een gigantische, glinsterende rode strik poseert. Je houdt ook nog halt aan de statige abdij van Melk en in het eeuwenoude centrum van Linz, waar je ongetwijfeld enkele unieke kerstcadeaus scoort.

Droom je van een feestelijke eindejaarsreis op het water met je partner of gezin? Rond Kerstmis en Nieuwjaar schotelt de VIVA-vloot je een hele reeks wondermooie cruisereizen voor. Surf naar de website voor meer inspiratie.

© foto’s Viva Cruises

Klik hier voor meer nieuws