Oceania Cruises opent zomercollectie 2025

Oceania Cruises, ‘s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruisemaatschappij, heeft haar zomercollectie 2025 onthuld, met een uitgebreide en gevarieerde line-up van meer dan 100 routes, plus bijna 50 Grand Voyages naar verleidelijke hoeken van de wereld. Reizigers kunnen vanaf 4 oktober hun volgende reis in Europa, Canada/New Engeland, Alaska en de Stille Zuidzee reserveren aan boord van de acht kleine, luxueuze schepen van Oceania Cruises.

De verzameling uiteenlopende reizen omvat meer dan 70 verschillende afvaarten in de Middellandse Zee en Noord-Europa, waarbij Marina haar tijd verdeelt tussen de Middellandse Zee, de westelijke wijnlanden en de noordelijke regio’s van IJsland, Groenland en Canada. Vista vaart naar de hoofdsteden van Scandinavië, de Noorse fjorden en de Britse eilanden. Allura, het nieuwste schip van Oceania Cruises, verzorgt haar eerste mediterrane seizoen. Het zomerprogramma 2025 omvat reizen van 7 tot 56 havens. De schepen zullen meer dan honderd keer overnachten op de bestemmingen en tien nieuwe boetiekhavens aanlopen waaronder Cesme (Turkije), Kemi en Vaasa (Finland),  Luleå en Sundsvall (Zweden), Maniitsoq (Groenland), Pozzallo (Sicilië), Samos (Griekenland), Scrabster (Schotland) en Šibenik (Kroatië).

“2025 wordt ons grootste jaar tot nu toe met het eerste seizoen van Allura en onze eerste collectie met acht boetiekschepen”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Met onze zomercollectie 2025 kijken we ernaar uit om te blijven laten zien waarom Oceania Cruises wordt geprezen om haar reisroutes met veel bestemmingen, door nieuwe aanloophavens aan te bieden en de service uit te breiden naar zeer gewilde regio’s.”

Alaska, Canada en New England

Als primeur voor Oceania Cruises zal de Riviera met 1.250 gasten het beste van Alaska aanbieden met meer dan tien verkenningen van de gletsjers en de wildernis van de Last Frontier. Met routes van 7 tot 12 dagen ontdekken reizigers de indrukwekkende gletsjers, ongerepte wildernis en unieke lokale cultuur van de regio. In combinatie met de luxueuze sfeer van de Riviera en talloze gastronomische culinaire ervaringen staan deze afvaarten garant voor onvergetelijke reiservaringen.

De eeuwig populaire herfstafvaarten van Oceania Cruises brengen reizigers naar onvergetelijke Frans-Canadese juweeltjes langs de St. Lawrence-rivier. Deze klassieke herfstreizen van 11 tot 15 dagen vertrekken vanuit New York City, Boston en Montreal en omvatten overnachtingen in Montreal, Quebec City en New York. In juli en augustus combineren 16- tot 19-daagse afvaarten de populaire havens van Canada en New England met het afgelegen achterland en de dramatische landschappen van IJsland en Groenland.

Europa

Oceania Cruises biedt naar eigen zeggen een verbluffend aanbod van IJsland- en Groenland-intensieve routes aan met negen afvaarten, waaronder twee vanuit New York en twee vanuit Montreal. Marina en Sirena zullen in juli en augustus 2025 beide de twee Noord-Atlantische eilanden verkennen. De boetiekrederij heeft verder een uitgebreid aanbod van betoverende Middellandse Zee-reizen beschikbaar met afvaarten vanuit Spanje, Frankrijk en Italië naar Griekenland, Israël en Turkije.

Ook Nautica zal zich toeleggen op deze regio. Marina stelt een Noord-Atlantische zomer voor met schouderseizoen in de Middellandse Zee. Vista vaart in de herfst door de regio. Er is een verleidelijk scala aan cultuurrijke reizen naar Noord-Europa aan boord van Vista en Sirena beschikbaar, waar reizigers de middeleeuwse steden en forten langs de Oostzee, de opvallende architectuur en het moderne design van Scandinavië, de beroemde kastelen van Schotland, de legendarische landschappen van Ierland en de historische en iconische bezienswaardigheden van Engeland verkennen. Allura brengt gasten naar iconische steden en minder bekende pareltjes, waaronder Cadiz, Olbia, Messina, Palma de Mallorca, Palermo en Cinque Terre, en biedt overnachtingen in Istanbul en Monte Carlo.

Voor gasten op zoek naar een groter avontuur zijn er meer dan 40 European Grand Voyages. Elk van deze langere reizen laat gasten kennismaken met een aanbod van diverse en fascinerende aanloophavens in de Middellandse Zee en Noord-Europa. Ze omvatten tevens laatavondvertrekken en overnachtingen, zodat de reizigers nog dieper op ontdekking kunnen gaan.

De Stille Zuidzee

Regatta verzorgt in 2025 haar eerste zomerseizoen in Frans-Polynesië en Hawaï met een selectie van zeven nieuwe exotische afvaarten variërend van 10 tot 18 dagen die culturele ontmoetingen, gedenkwaardige avonturen en ongerepte natuurlijke omgevingen bieden.

De nieuwe cruises zullen de regio bezoeken tijdens de ideale maanden augustus, september en oktober met routes die onder meer de prachtige blauwe lagune van Bora Bora, de zwarte zandstranden van Tahiti, de kleurrijke koraalriffen van Raiatea en de hoge bergen in de groene jungles van Nuku Hiva omvatten. Vier van de zeven nieuwe afvaarten verbinden Frans-Polynesië met de fascinerende kraters, dramatische canyons en weelderige watervallen van de Hawaiiaanse archipel.

Oceania Cruises biedt reizigers op alle afvaarten Simply More aan, een formule waarbij vrijwel alles bij de reisprijs is inbegrepen: een genereus tegoed voor excursies aan wal van maximaal 1.600 USD per hut en een uitgebreid drankpakket voor de lunch en het diner met tientallen vintage champagnes, premium wijnen en internationale bieren.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws