Costa Cruises lanceert nieuw wereldwijd merkplatform

Costa Cruises lanceert een nieuwe reclamecampagne die voortvloeit uit de evolutie van de mondiale positionering van het merk. Centraal staan de emoties die de gasten ervaren tijdens een cruise met Costa. De campagne markeert het begin van een nieuwe strategische reis.

“De nieuwe strategie – een logische voortzetting van het werk dat tot nu toe is verricht – werd ontwikkeld als resultaat van onze observatie van consumentengedrag en de sociaal-economische omgeving. Ze is bedoeld als antwoord op de behoeften en verlangens van de vakantiegangers”, zegt Costa Cruises in de aankondiging.

Het creatieve concept achter de nieuwe strategie is gebaseerd op het idee dat emoties de beste manier zijn om de ervaringen van de gasten tijdens een Costa-cruise te vertellen. De zee en de bestemmingen worden op een unieke wijze gecombineerd en roepen bij de gasten emoties op. Prachtige momenten laten de passagiers sprakeloos omdat de emoties zo sterk zijn dat ze die niet kunnen beschrijven. Het concept vindt zijn antwoord in de nieuwe signatuur van het merk: Live Your Wonder – Leef je verwondering.

“De kern van elke Costa-innovatie is de menselijke ervaring in de breedste zin van het woord. De verwachtingen van de gasten overtreffen en ervaringen van hoge kwaliteit voorstellen is steeds ons ultieme doel geweest. Het nieuwe creatieve concept van het platform heeft precies dat onbeschrijfelijke moment weten vast te leggen dat onze gasten beleven op een vakantie met Costa,” zegt Francesco Muglia, Vice President Global Marketing & Source Markets van Costa Cruises.

“Deze strategische en creatieve evolutie probeert de behoeften en emoties van de consument centraal te stellen, terwijl Costa de rol op zich neemt van degene die onvergetelijke ervaringen aan boord van onze schepen mogelijk maakt. Een merk dat relevant wil zijn moet vandaag naast haar producten en diensten een hogere, immateriële waarde bieden, namelijk emoties. Emoties verrijken de levens van mensen doordat ze onvergetelijke herinneringen worden” vult Lorenza Montorfano, Costa Cruises’ Brand & ADV Director Global Marketing aan.

De nieuwe campagne wil een alomvattend en substantieel platform worden dat benadrukt waarin Costa Cruises zich onderscheidt. De nieuwe reclame werd de voorbije week aan de hand van teasers gelanceerd.

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws