Hapag-Lloyd Cruises aan de top in Insight Guides Cruising & Cruise Ships

Insight Guides Cruising & Cruise Ships 2024 (voorheen Berlitz Cruise Guide) plaatst de vloot van Hapag-Lloyd Cruises aan de top als enige aanbieder met vijfsterrenonderscheidingen. De testers beoordeelden meer dan 340 schepen en kenden alle vijf luxe- en expeditieschepen van Hapag-Lloyd Cruises de hoogste cijfers toe. Het zijn de enige cruiseschepen ter wereld die vijf sterren hebben gekregen van Insight Guides. Dit betekent dat Hapag-Lloyd Cruises de felbegeerde titel van ‘beste vloot ter wereld’ veiligstelt.

Door de wereldwijde Covid-pandemie lag de Berlitz Cruise Guide sinds 2019 stil. Nu is de gerenommeerde reisgids voor cruiseschepen en cruise-ervaringen terug onder een nieuwe naam. De 39ste editie van de onafhankelijke cruisegids is het resultaat van een nauwgezette beoordeling van honderden schepen en rederijen wereldwijd. Ze certificeert Hapag-Lloyd Cruises als de beste cruisemaatschappij ter wereld.

In de categorie kleine schepen met 251 tot 750 passagiers werd de Europa 2 het ‘beste schip ter wereld’ met de hoogste score van alle beoordelingen, met zusterschip MS Europa daar net onder. Hanseatic spirit neemt het voortouw onder de boetiekschepen met 50 tot 250 gasten, op de voet gevolgd door de nieuwe expeditieschepen Hanseatic inspiration en Hanseatic nature met dezelfde punten.

“De erkenning van de dagelijkse prestaties van de bemanningen aan boord en aan wal, hun toewijding aan uitzonderlijke kwaliteit en uitmuntendheid, maakt mij erg blij en trots. Tegelijkertijd is het een stimulans voor de toekomst”, zegt Julian Pfitzner, CEO van Hapag-Lloyd Cruises.

“Het was mijn vrouw die erop wees dat dit de eerste keer in de geschiedenis van mijn cruisegids is dat een merk de hoogste beoordelingen heeft gekregen voor alle schepen in zijn vloot en de enige cruisemaatschappij die een vijfsterrenbeoordeling heeft ontvangen in de nieuwe gids. De rederij bereikt een sterrenwaardering! Ik bied mijn hartelijke persoonlijke felicitaties aan”, aldus Douglas Ward, auteur van Insight Guides Cruising & Cruise Ships en wereldwijde cruise- en cruiseschipexpert. Hij voltooide meer dan 1.130 cruises en 160 trans-Atlantische overtochten. Hij bezocht talloze schepen op de werven, nam deel aan de dopen en de eerste reizen van de schepen.

© foto Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws