Norwegian Cruise Line introduceert bijna 1.000 éénpersoonshutten

Norwegian Cruise Line gaat vanaf 2 januari 2024 de capaciteit van de solo-accommodaties meer dan verdubbelen in haar vloot van 19 schepen. De rederij biedt vanaf deze week drie nieuwe types van singlehutten aan. De Solo Inside, Solo Oceanview en Solo Balcony zijn beschikbaar op afvaarten vanaf 2 januari 2024. Individuele reizigers betalen er minder dan in een traditionele tweepersoonskamer. Prijzen en beschikbaarheid zijn afhankelijk van de bestemming en de vraag.

“We streven ernaar onze gasten een divers aanbod te bieden om hun droomvakantie te creëren”, zegt David J. Herrera, president van Norwegian Cruise Line. “Sinds we in 2010 voor het eerst solohutten lanceerden op Norwegian Epic, zijn ze behoorlijk populair bij individuele reizigers. We luisteren voortdurend naar onze gasten om de ervaring te bieden die ze willen. Nadat we de groeiende vraag hebben gerealiseerd van mensen die alleen willen reizen, hebben we nu de eenpersoonshutten in onze vloot uitgebreid.”

Gasten die in de nieuwe categorieën solohutten verblijven, hebben met hun sleutelkaart ook toegang tot de Studio Lounge die op bepaalde schepen beschikbaar is. Deze lounge omvat een speciale ruimte om te ontspannen, een bar uitgerust met bier en wijn en een verscheidenheid aan snacks die dagelijks worden geserveerd. Naast hun eigen lounge kunnen solocruisers genieten van activiteiten die zijn gepland voor individuele reizigers.

Met de uitbreiding van de capaciteit van de solohutten van 9 schepen naar de volledige vloot van 19 schepen, hebben alleenreizenden meer mogelijkheden om bestemmingen die op de bucketlist staan te bezoeken, zoals Azië, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland, op schepen die voorheen geen singlehutten aanboden.

De aankondiging van Norwegian Cruise Line komt als reactie op een recente stijging van de populariteit van soloreizen binnen de toeristische sector. Daarbij kiest een groeiend aantal mensen ervoor om alleen de wereld rond te reizen, in plaats van traditionele groepsreizen met vrienden, familie of partners. Volgens een onderzoek van Travelport vormen soloreizen bijna 18 procent van de wereldwijde boekingen in de reisindustrie. Meer recentelijk rapporteerde Radical Storage in de statistieken over alleenreizenden tussen december 2020 en april 2022 een toename van 267 procent in online zoekopdrachten naar de term ‘solo travel’. Norwegian Cruise Line zag tussen 2019 en 2022 een toename van het aantal gasten dat accommodaties boekte als single passagier in niet-studiohutten.

© foto’s Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws