Koper organiseert gastronomisch festival voor Azamara-vloot

Een jaar na de allereerste ontmoeting van de zusterschepen van Azamara kwam de vloot opnieuw samen om gasten te verbinden met de bestemming Koper en haar lokale gemeenschap. Bij die gelegenheid organiseerde de Sloveense haven een gastronomisch festival om de aankomst van de vier schepen te vieren.

Azamara, de cruisemaatschappij voor kleine schepen die bekend staat om Destination Immersion-ervaringen en Extended Destination Days, bracht haar vier schepen op 5 oktober opnieuw samen in Koper. Ter viering van de aankomst van de vloot verwelkomde Koper de Azamara-gasten met het allereerste Gourmet Festival ooit om de culinaire ervaringen van de stad onder de aandacht te brengen en contact te maken met de lokale gemeenschap.

“Het is zo’n uniek moment om onze vier schepen elkaar weer te zien ontmoeten en al onze gasten te ontvangen op een speciaal evenement waar ze de lokale gastronomie konden ervaren terwijl ze nieuwe mensen uit dit prachtige land ontmoetten”, zegt Mike Pawlus, hoofd Reisplanning bij Azamara. “Onze lokale touroperator, Atlas Express, die we in 2023 hebben geëerd als AzAmazing Partner, heeft fenomenaal werk verricht door de bestemming voor onze gasten tot leven te brengen. We zijn de gemeente Koper, het Sloveense Bureau voor Toerisme, de haven van Koper en Visit Koper dankbaar voor al hun steun om dit mogelijk te maken.”

Gasten van elk van de vier schepen – Azamara Journey, Azamara Quest, Azamara Pursuit en het nieuwste schip van de vloot, Azamara Onward – kregen gratis kaartjes om te genieten van de lokale keuken, wijnen en entertainment op het Gourmet Festival. De viceburgemeester van Koper, Mateja Hrvatin Kozlovic, overhandigde de vier kapiteins een plaket om deze gelegenheid te herdenken en de samenwerking tussen Azamara, de lokale partners en functionarissen te vieren.

Azamara’s Extended Destination Days boden gasten aan boord van Azamara Journey en Azamara Pursuit de mogelijkheid om laat in de haven te genieten van de onontdekte plekken en hotspots van de bestemming, terwijl gasten aan boord van Azamara Quest na het evenement een meeslepende AzAmazing Evening op het Tito-plein beleefden.

© foto’s Azamara

Klik hier voor meer nieuws