Silversea’s grootste kunstcollectie op Silver Nova

De kunstcollectie van Silver Nova bestaat uit ongeveer 1.800 stukken van 59 kunstenaars uit 25 landen en is de grootste van alle schepen in de geschiedenis van Silversea. De verzameling neemt gasten mee op een visuele reis die nieuwsgierigheid opwekt en hun verlangen naar ontdekking stimuleert. De meeste werken zijn in opdracht gemaakt voor specifieke locaties aan boord van Silver Nova als aanvulling op de vele architectonische innovaties van het schip.

“De hele Silversea-ervaring is afgestemd op de interesses en verwachtingen van onze nieuwsgierige gasten”, zegt Barbara Muckermann, president van Silversea. “Net als onze meeslepende en op ervaringen gebaseerde reizen – die een licht werpen op de meest opmerkelijke culturen van onze planeet – werd onze kunstcollectie aan boord van Silver Nova samengesteld door experts om gasten mee te nemen op een visuele reis van ontdekking en zelfverrijking. Met ongeveer 1.800 stukken van bijna 60 kunstenaars is deze reis net zo spectaculair als de baanbrekende architectuur van ons nieuwste schip.”

ICArt, een internationaal kunstadviesbureau dat al meer dan drie decennia gespecialiseerd is in het creëren van unieke kunstervaringen, heeft de kunstcollectie van Silver Nova met grote bedachtzaamheid samengesteld, met meer dan 1.250 ingelijste kunstwerken, 9 installaties, 8 sculpturen, intrigerend en legendarisch antiek, Murano glazen vazen ​​en artistieke boeken.

“Kunst voegt dimensie, context en betekenis toe aan de ervaring op Silver Nova”, zegt Mariangela Capuzzo, Chief Creative Officer van ICArt. “Ze spreekt tot het intellect en de verbeelding van de gasten. Het was onze bedoeling om een ​​visuele impact te creëren die nieuwsgierigheid opwekt, zowel visueel als conceptueel. Onze curatoriële leiding over Silver Nova werpt een licht op een nieuwe manier van waarnemen, een nieuwe manier van zijn en een nieuwe manier van ontdekken. Het gaat over het verkennen van de culturen van de wereld en het verkennen van bestemmingen.”

Hoogtepunten van de uitgebreide kunstcollectie

Een van de blikvangers van de verzameling is de Messina-collectie. Die bestaat uit 38 bronzen sculpturen van de beroemde Italiaanse beeldhouwer Francesco Messina, in de klassieke 20ste eeuwse Novecento-stijl. Silversea verwierf de collectie in 2006 en 14 belangrijke stukken zijn voor het eerst samengekomen aan boord van Silver Nova. Een van de meest opmerkelijke sculpturen uit de collectie is de 1,37 meter hoge ‘Scuola di Danza’ – vertaald als ‘School of Dance’ – waarop een ballerina is afgebeeld die gasten met open armen verwelkomt op dek 2.

De artistieke leiding voor de suitegangen zet de verkenning van geschiedenis, cultuur en natuur voort die overal in de trappenhuizen te vinden is. Fotografie door Silversea-ambassadeur Steve McCurry op belangrijke aandachtspunten en een groot aantal kaarten uit het Theatrum Orbis Terrarum – beschouwd als de eerste echte moderne atlas – creëren een dialoog tussen verleden en heden en nodigen gasten uit op een reis door de tijd.

Als bewijs van het Otium-wellnessprogramma van Silversea, dat de ervaring aan boord voor gasten verbetert, sieren Romeins geïnspireerde kunstwerken de Otium Spa en de twee Otium-suites op Silver Nova. Een mooi voorbeeld is Venus Fragmentée #2, een romaanse buste in gips van kunstenares Marina Mankarios bij de ingang van de Otium Spa. In de Romeinse cultuur was Otium (het toegeeflijk genot) een tijdsperiode gewijd aan vrije tijd, waarin mensen baadden, converseerden, theoretiseerden, dronken, aten en ontspanden.

In de verborgen bibliotheek op dek 10 heeft de Albanese kunstenaar Artur Sula een opvallende muurschildering op het plafond gemaakt. Die nodigt bezoekers uit de zee te overzien en diep in de sterrenbeelden van de nachtelijke hemel te kijken. Het werk, dat 250 vierkante meter beslaat, werd ter plekke met de hand geschilderd en geaccentueerd met 24-karaats bladgoud.

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws