Footprints Luxury Cruises stelt brochure 2024-2025 voor

Footprints Luxury Cruises toert deze dagen door het land om haar brochure 2024-2025 voor te stellen. De 96 pagina tellende publicatie bundelt een topselectie van ’s werelds meest vooraanstaande rederijen en is vanaf heden te vinden in de betere reiskantoren.

“96 pagina’s reisinspiratie’’, noemt sales & marketing director Jan Van Durme de nieuwe brochure van Footprints Luxury Cruises. Die biedt per rederij een handig overzicht van de kenmerkende eigenschappen van de vloot, meestal aangevuld met enkele iconische routes. “Wij zijn de enige touroperator op de Belgische markt die een dergelijk overzicht biedt van de luxe- tot premiummerken. Ons team is gepassioneerd door alles wat vaart en we laten ons inspireren door de meest uiteenlopende bestemmingen.”

De brochure bevat zowel zee- als riviercruises, zeilvakanties, yacht- en expeditiecruises. Ze is deels opgevat als een magazine. Verwacht geen opeenstapeling van vaarschema’s en prijzen, maar eerder een staalkaart van de rederijen en voorstellingen door de salesverantwoordelijken van de respectievelijke maatschappijen, aangevuld met een reeks reisverslagen, leesstukken en cruisetips die de reizigers verder moeten inspireren en doorverwijzen naar de professionele reisagenten. Footprints is immers een B2B-touroperator die de reiskantoren ondersteunt en hen helpt in het zoeken naar de juiste vaarroute en schip voor elke klant en in het samenstellen van op maat uitgewerkte voorstellen.

De brochurevoorstellingen gebeuren in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de rederijen. Jan Van Durme: “De bedoeling is dat de aanwezige reisagenten kennis en inzicht verzamelen en hun cruise-ervaringen delen met ons en andere agenten. Het is het moment om met de vertegenwoordigers van de cruisemaatschappijen te navigeren doorheen hun aanbod. De cruisesector is vandaag meer dan ooit booming business!”

Partners

Wij waren er bij op de West-Vlaamse presentatie in het CRKL-restaurant in Roeselare in aanwezigheid van Explora Journeys, Holland America Line, Star Clippers en Silversea Cruises. Explora Journeys is het nieuwe luxe-lifestylemerk van de MSC Group die afgelopen zomer haar eerste schip voor 922 gasten lanceerde. Ze mikt met de zes schepen die tegen 2028 in de vaart komen op de luxereiziger, maar ook op de epicurist. Voor een van haar restaurants werkt Explora samen met ’s werelds meest gevierde sterrenchefs. Daniel Kruithof, business relationship expert Benelux: “De eerste reacties op de Explora I zijn zeer positief. Wij willen een cruisemerk zijn voor vandaag en morgen en daarbij ook de jongere generaties aanspreken. Onze schepen zijn boetiekhotels met de ruimte van een resort.”

Star Clippers biedt droomvakanties aan boord van drie riante zeilschepen voor 166 tot 227 passagiers. Die varen in de zomer in de Middellandse Zee en tijdens het winterseizoen in de Caraïben, Costa Rica en het Panamakanaal. Olivia van der Ghinst, sales manager Benelux: “Onze drie vaartuigen zijn authentieke zeilschepen. Met hun beperkte afmetingen en diepgang kunnen ze afmeren in baaien en jachthavens. Mensen die met ons meevaren moeten beseffen dat ze niet alleen inschepen voor een cruise, maar ook voor een beleving aan boord van authentieke klippers waar de bemanning de zeilen manueel hijst. De gasten genieten van het comfort en de voorzieningen van een luxeyacht, maar ook van het nautische leven. Ze kunnen zelfs helpen de zeilen te hijsen of de mast te beklimmen tot in het kraaiennest.”

Silversea Cruises is een van de meest luxueuze aanbieders met een elegante vloot van zeven klassieke schepen en vijf expeditievaartuigen die meer dan 900 bestemmingen wereldwijd aanlopen. Maurits Kruytzer, sales manager Nordic Countries, Belgium & The Netherlands ging op de voorstelling vooral in op het nieuwste vlaggenschip van de maatschappij. “Silver Nova is Silversea 3.0! Luxe en innovatie zit in elk detail, van het elegante design tot de service van wereldklasse. Luxe is voor ons totale ontzorging. Onze schepen hebben enkel suites, allemaal met uitzicht op de oceaan, met butlerservice en een keur aan luxevoorzieningen die zorgen voor een hoge norm van comfort. Een absolute verwennerij!”

Holland America Line tot slot is een Amerikaanse rederij met Nederlandse oorsprong. Een van haar grote troeven zijn tijdens het zomerseizoen de vele afvaarten naar de fjorden en Noord-Europa vanuit Nederland en dat weten ook steeds meer Vlamingen te waarderen. Haar vloot van elf schepen is onder meer bekend om haar bekroond dineren en ruime aanbod aan entertainment. Naast de traditionele cruises van één tot twee weken wil de rederij de volgende jaren ook meer langere reizen aanbieden. Joeri Vaessen, business development manager Belux en Scandinavië: “We willen teruggaan naar onze traditie van bestemmingsspecialist die langere cruises aanbiedt. Zowat de helft van onze vloot zal de volgende jaren Legendary Voyages aanbieden. Een van de blikvangers voor volgend jaar is ‘Majestic Japan’, een reisroute van 52 of 53 dagen die 21 bestemmingen zal aandoen, waaronder 13 aanloophavens in Japan met overnachtingen in Yokohama, Kobe en Honolulu. Een jaar voor de afvaart is al ruim de helft van het schip verkocht.”

© foto ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws