VIVA Cruises lanceert eerste LGBTQ+-vriendelijke cruise vanuit België

Van 28 februari tot 3 maart 2024 organiseert Viva Cruises de eerste LGBTQ+-vriendelijke cruise vanuit België. De MS Viva Moments vertrekt uit Antwerpen en vaart naar Rotterdam, Amsterdam en terug. Passagiers ontdekken niet alleen deze LGBTQ+-vriendelijke steden, aan boord genieten ze van ontspanning, entertainment en nieuwe ontmoetingen.

VIVA Cruises is lid van de International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA) en is dan ook trots op deze meerdaagse, internationale riviercruise. De ‘LGBTQ+ & Friends Cruise’ schiet uit de startblokken in Antwerpen. Op dag twee meert de MS Viva Moments aan in Rotterdam, een stad die bekend staat om haar moderne architectuur en creatieve scène. Passagiers kunnen deelnemen aan een inclusieve themawandeling door de stad. Wie op eigen houtje door deze metropool trekt, mag zich aan talrijke musea en kunstgalerijen verwachten. Of wat dacht je van een bezoekje aan Europa’s grootste haven?

De daaropvolgende nacht gaat het riviercruiseschip voor anker in Amsterdam. Op dag drie en vier flaneren passagiers langs de beroemde grachten en historische gebouwen van de Nederlandse hoofdstad. Ze trekken door het populaire winkelgebied ‘De 9 Straatjes’ of rijgen de vintagewinkels en luxeboetieks van de Utrechtsestraat aaneen. Ze kloppen ook aan bij de erfgoedorganisatie IHLIA, waar ze in Europa’s grootste LGBTQ+-collectie duiken.

Op vrijdagavond bloeit het Amsterdamse nachtleven helemaal open. Passagiers snuiven dan de sfeer op in heel wat LGBTQ+-vriendelijke bars en clubs in onder andere de Reguliersdwarsstraat, Zeedijk en Warmoesstraat. De volgende middag vangt de terugtocht aan. Tijd voor de passagiers om te ontspannen in de exclusieve wellnessruimte van de Viva Moments.

Praktische informatie

Met Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam kiest Viva Cruises voor drie LGBTQ+-vriendelijke en diverse bestemmingen. Passagiers bezoeken er talloze bezienswaardigheden, hoppen van de ene winkel naar de andere, laten zich culinair verwennen in de vele restaurants en genieten van een adempauze in één van de vele hippe bars.

Gasten nemen deel aan de ‘LGBTQ+ & Friends Cruise’ vanaf 795 euro per persoon. Daarmee reizen ze all-inclusive. Alle maaltijden en dranken aan boord zijn inbegrepen. Dat geldt ook voor de wifi, havengelden, fooien en het DJ-entertainment dat telkens ’s avonds plaatsvindt.

Inlichtingen en boekingen zijn te verkrijgen via je reisagent, de VIVA Cruises-website of het nummer + 32 3 375 17 97.

© foto’s VIVA Cruises

Klik hier voor meer nieuws