Sylvia Earle doopt Explora I in New York

Dr. Sylvia Earle, de wereldberoemde oceanograaf, ontdekkingsreiziger en natuurbeschermer heeft aan de Manhattan Cruise Terminal donderdag de Explora I gedoopt. De naamgevingsceremonie was oorspronkelijk al begin juli in Italië gepland. Ze moest worden afgelast door de laattijdige oplevering van het eerste luxeschip van Explora Journeys.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, Cruise Division, MSC Group: “In de wereld van luxereizen is Explora I een game-changer. Wij bieden reizen aan die de essentie van luxe oceaanreizen opnieuw definiëren. We willen een brede groep kritische reizigers aantrekken die de beste luxelandresorts hebben ervaren, maar op zoek zijn naar een meerwaarde, meer authenticiteit en een diepere verbinding met de wereld. Explora Journeys is het antwoord door hen een manier te bieden om via de zee bestemmingen buiten de gebaande paden te ontdekken terwijl ze genieten van het beste onroerend goed ter wereld. Met nog eens vijf schepen die zich de volgende vijf jaar bij de vloot voegen, streven wij ernaar om aan boord dezelfde unieke ervaring te bieden, waar u ook bent in de wereld.”

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys, voegde toe: “Het evenement van vandaag is een belangrijke mijlpaal voor Explora Journeys. Explora I brengt onze visie tot leven om luxereizen opnieuw vorm te geven. Wij zijn er trots op een nieuw tijdperk van ontdekking en luxereizen te introduceren en ons eerste schip te mogen showen in het bruisende New York.”

Hope Spots

De meter van Explora I is Sylvia Earle, een geprezen pionier op het gebied van diepzeeonderzoek die haar leven heeft gewijd aan het behoud van de oceaan. Ze is een uitgesproken pleitbezorger voor de bescherming van de oceanen en het zeeleven in de wereld. Haar expertise en leiderschap worden wereldwijd erkend. Ze is ook de oprichter en voorzitter van Mission Blue dat een netwerk van 154 Hope Spots heeft aangeduid. Dat zijn locaties die erkend zijn als cruciaal voor de gezondheid van de oceanen met als einddoel het bereiken van de status van beschermde mariene gebieden.

Afgelopen juli werd ook Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s officieel uitgeroepen tot Hope Spot. Dr. Earle’s betrokkenheid bij Explora Journeys onderstreept volgens de rederij de toewijding van het merk aan duurzaam luxereizen op zee en het oceaanbehoud. Sylvia Earle: “Ik ben vereerd om de meter te zijn van Explora I en kijk uit naar een betekenisvolle relatie tussen Mission Blue, Explora Journeys en de MSC Foundation om een zeer positieve bijdrage te leveren aan de bescherming en het herstel van de wereldzeeën en oceanen.”

© foto Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws