Hapag-Lloyd Cruises publiceert preview luxe- en expeditiereizen seizoen 2025-2026

Met 124 routes naar zeven continenten op de vijf beste schepen ter wereld vergroot Hapag-Lloyd Cruises de verwachting voor onvergetelijke luxe- en expeditiereizen in het seizoen 2025-2026. Geïnteresseerden kunnen vanaf heden hun favoriete routes op de twee luxeschepen Europa en Europa 2 en de drie expeditieschepen Hanseatic inspiration, Hanseatic nature en Hanseatic spirit vrijblijvend reserveren op www.hl-cruises.de/vorschau of in hun reiskantoor.

Hapag-Lloyd Cruises stelt voor het seizoen 2025-2026 een gevarieerd programma voor met klassiekers, premièreroutes en formatreizen op haar vijf kleine schepen. Die zijn onlangs door Insight Guides Cruising & Cruise uitgeroepen tot de beste vloot in de wereld. 124 routes van september 2025 tot oktober 2026 bieden spannende bestemmingen voor elk type reiziger. Naast nieuwe havens zoals Playa Panama in Costa Rica en de Japanse Daito-eilanden, stelt de Duitse luxe- en expeditierederij cruises voor in een grote verscheidenheid aan klimaatzones van het Amazonegebied tot Antarctica. Daarnaast staan klassieke routes met aanlopen in metropolen als New York en Rio de Janeiro en kleine havens als Aitutaki op de Cook Eilanden ​​op het vaarschema.

Gasten kunnen zich ook verheugen op de populaire en gevarieerde formatreizen. Als onderdeel van ILLUMINATE2 aan boord van de Europa 2 voegt geluidsvisionair Schiller geluids-, kleur- en lichtwerelden samen tot een audiovisuele 360-gradenervaring, terwijl de Europa zich richt op mindfulness en holistisch welzijn met EUROPA REFRESH. De beste luxeschepen ter wereld Europa en Europa 2 bieden een reiservaring op het hoogste niveau op 54 afvaarten tijdens het seizoen 2025/26 met eersteklas service, gevarieerde keuken en uitzonderlijke routes over de hele wereld.

54 luxereizen met MS Europa en MS Europa 2

De populaire Europa-reiscombinaties maken in 2025-2026 opnieuw deel uit van het programma. Ze strekken zich uit over in totaal vijf segmenten met een lengte van 42 tot 154 dagen. De combinaties, die ook als individuele reizen geboekt kunnen worden, brengen de Europa vanaf september 2025 naar de oostkust van Canada en de VS voor de ‘Indian Summer’. Het luxeschip keert in oktober terug naar Europa en vaart vervolgens door de Middellandse Zee en het Suezkanaal voordat het op avontuur gaat rond het Afrikaanse continent, inclusief Madagaskar. Begin februari verlaat de Europa Kaapstad en cruiset langs de West-Afrikaanse kust naar de Canarische Eilanden. Vervolgens verkent ze intensief de Middellandse Zee en keert uiteindelijk in juni 2026 terug naar Hamburg. Tijdens de zomer 2026 stelt de rederij kortere routes voor vanuit Duitsland.

Naast de ongedwongen levensstijl van het kleine cruiseschip profiteren de maximaal 500 gasten aan boord van de Europa 2 van de mooiste kustlijnen van talloze continenten, levendige metropolen en havens die al lang niet meer op de planning stonden zoals de Canarische Eilanden of IJsland. Iedereen die altijd al de kerstboom voor het Rockefeller Center heeft willen bewonderen en daar wil schaatsen, moet een reservering maken voor de tiendaagse reis van/tot New York en kan meteen ook pre-kerstinkopen doen. De daaropvolgende kerstreis van New York naar Colon (Panama) combineert het winterse oosten van de VS met de warme temperaturen van het Caraïbisch gebied.

De Europa 2 zal vervolgens Hawaï, de Stille Zuidzee en Zuid-Amerika verkennen voordat zij eind maart 2026 vanuit Rio de Janeiro over de Atlantische Oceaan terugvaart naar Tenerife. Vanaf mei 2026 volgen reizen van drie tot veertien dagen langs de Europese kusten in zowel de Noord- en Oostzee als de Middellandse Zee.

70 expeditiecruises

Drie vijfsterrenschepen, zeven continenten en 70 reizen: de Hanseatic nature, Hanseatic spirit en Hanseatic inspiration reizen in het seizoen 2025-2026 de wereld rond. Uitgerust met de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen en met een beperkte diepgang beheersen de drie identieke en moderne schepen routes naar de poolgebieden en warmwaterbestemmingen.

De Hanseatic nature verzorgt voornamelijk Europese routes. Naast noorderlichtreizen naar Noorwegen en winteravonturen in Lapland staan ​​expedities rond de Britse en Atlantische eilanden op het programma. Daarnaast gaat ze in de zomer van 2026 een pionierscursus volgen en verkent ze tijdens haar reis rond Spitsbergen voor het eerst het eiland Kvitöya.

De Hanseatic inspiration bezoekt zowel Antarctica als de Stille Oceaan voordat ze door de legendarische Noordwest Passage vaart en koers zet naar de Grote Meren van Noord-Amerika, net op tijd voor de ‘Indian Summer’. Dankzij haar intrekbare brugvleugels kan het expeditieschip op de Great Lakes de talrijke sluizen en kanalen bevaren.

Naast de poolgebieden staan ​​ook de Stille Zuidzee, de Japanse eilandenwereld en Amazonereizen op het programma van de Hanseatic spirit. Op de Stille Oceaan combineert het expeditieschip de drukte van grote metropolen met de eenzaamheid van de verre droomkusten van Micronesië en nieuwe bestemmingen op haar reis van Japan naar Palau.

© foto’s Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws