AmaWaterways kondigt langere routes aan op Franse, Nederlandse en Belgische waterwegen

De bekroonde luxeriviercruiserederij AmaWaterways heeft details bekendgemaakt over een reeks nieuwe combinatiecruises voor 2025 die inspelen op de wens van reizigers naar langere reizen. Op het programma staan onder meer programma’s van 14 nachten langs iconische Franse rivieren en Nederlandse en Belgische waterwegen.

De nieuwe ‘Grand’-serie van 14-nachten routes, waaronder de Grand Seine & Bordeaux, Grand Seine & Rhône en Grand Rhine & Dutch Canals, zijn aantrekkelijk geprijsd en omvatten, indien van toepassing, handige transfers tussen de rivieren. Door twee populaire afvaarten van 7 nachten te combineren in één handig reisschema, kunnen gasten zich met deze drie samengestelde, uitgebreide reizen onderdompelen in een Europese ervaring die extra tijd biedt om diverse landschappen, historische steden en charmante dorpjes langs deze fascinerende waterwegen te verkennen.

“Nu de vraag naar uitgebreidere reiservaringen blijft stijgen, zijn we verheugd om drie nieuwe reisroutes van 14 nachten te onthullen die in 2025 debuteren”, zegt Kristin Karst, medeoprichter en Executive Vice President van AmaWaterways. “De nieuwe Grand-serie biedt combinatiecruises, compleet met gratis transfers tussen de schepen en de keuze uit maximaal 40 inbegrepen excursies, waardoor het voor onze gasten nog gemakkelijker wordt om zich volledig onder te dompelen in de geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes van Frankrijk, Duitsland en Nederland.”

Franse waterlopen

De 14-daagse Grand Seine & Bordeaux-riviercruise neemt gasten mee langs vier legendarische waterwegen in Frankrijk, waaronder de Seine, Garonne en Dordogne, evenals de monding van de Gironde. Deze cruise van twee weken met treintransfer tussen Parijs en Bordeaux is een combinatiereis van twee van de geliefde routes van AmaWaterways: Paris & Normandy aan boord van de AmaLyra en Taste of Bordeaux aan boord van de AmaDolce. De formule is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en wijnkenners die de kans krijgen om te genieten van de beste wijnen uit de regio, historische kastelen te bezoeken en zich onder te dompelen in de rijke cultuur van het kleurrijke platteland. Er is keuze uit vijftien afvaarten tussen maart en oktober 2025.

De 14-daagse Grand Seine & Rhône-cruise verkent de schatten van deze twee Franse rivieren. Daarbij voegt de rederij Paris & Normandy aan boord van de AmaLyra en Essence of Burgundy & Provence aan boord van de AmaCello samen. Tijdens dit smakelijke avontuur zullen de gasten genieten van wereldberoemde kloosters, het bewonderen van de adembenemende kustlijn van Normandië, het verkennen van Franse kastelen en het onderdompelen in de betoverende mix van geschiedenis, natuur en gastronomie van Frankrijk. Handige treinverbindingen zijn inbegrepen om een naadloze transfer van Parijs naar Dijon te garanderen. Er zijn elf vertrekdata tussen maart en november 2025.

België, Nederland en de Rijn

De 14-daagse riviercruise op de Grand Rhine & Dutch Canals van Amsterdam naar Bazel aan boord van de AmaStella, is een heerlijke combinatie van AmaWaterways’ populaire Best of Holland & Belgium, Enchanting Rhine en Captivating Rhine-routes. Deze bijzondere reis is perfect voor diegenen die zich willen onderdompelen in de sprookjesachtige kastelen en verhalenboekendorpen langs de Rijn, maar ook de wonderen van Nederland en België willen verkennen. AmaWaterways biedt deze combinatiecruise negen keer aan tussen juli en december 2025.

Andere samengestelde reizen van 14 nachten zijn onder meer de Grand Danube tussen Vilshofen in Duitsland en Giurgiu in Roemenië alsook Magnificent Europe, een langere riviercruise tussen Amsterdam en Boedapest.

Elk van deze buitengewone reizen kan worden gecombineerd met landpakketten voor of na de cruise en belooft een onderdompeling in de rijke geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes van Europa, terwijl gasten zich overgeven aan het uitzonderlijke comfort, de service en de culinaire uitmuntendheid waarvoor AmaWaterways bekend staat. Reizigers kunnen genieten van een keuze aan begeleide excursies, wandel- en fietstochten en exclusieve evenementen waardoor ze kennis maken met de tradities van elke stad, aangevuld met royale vrije tijd voor ontspanning. Met de optie voor cruisecombinaties kunnen gasten hun avontuur verlengen en de unieke magie omarmen van het cruisen door vele regio’s in één reis.

Meer info bij jouw reisagent en op AmaWaterways.eu.

© foto’s AmaWaterways

Klik hier voor meer nieuws