Costa viert 75ste verjaardag in Genua

Costa Cruises viert van 19 tot 27 oktober haar 75ste verjaardag met een reeks evenementen in Genua. Dat gebeurt onder meer met een speciale licht- en muziekshow, maar ook met sociale initiatieven. Genua is de stad waar de geschiedenis van het bedrijf in 1948 begon met de eerste reis van de ‘Anna C’, het eerste passagiersschip van de vloot van het bedrijf.

Op vrijdagavond 20 oktober biedt Costa de stad naar eigen zeggen een nooit eerder geziene show in Italië aan: de Monumental Tour. In dit publieksevenement, gecreëerd door de Franse DJ en producer Michael Canitrot, worden elektronische muziek, cultureel erfgoed en digitale kunst met elkaar verweven. Het voor deze gelegenheid gekozen monument is het Palazzo Ducale. De hoofdgevel van het paleis, met uitzicht op Piazza Matteotti, zal op spectaculaire wijze tot leven komen met een show van beelden en licht, met als thema Genua, haar geschiedenis en de zee, terwijl toeschouwers zullen dansen op het meeslepende ritme van elektronische muziek. Palazzo Ducale wordt daarmee het eerste artistieke monument in Italië dat de hoofdrol speelt in deze show, na het Palais-Royal in Parijs, het stadhuis van Lissabon, de kathedraal van Laon, het kasteel van Chantilly en de Mont Saint-Michel.

De Monumental Tour wordt voorafgegaan door een cocktailparty aan boord van Costa Toscana, het vlaggenschip van Costa Cruises dat elke vrijdag de haven van Genua aandoet. Het menu wordt samengesteld door de Italiaanse chef-kok Bruno Barbieri en begeleid door Ferrari Trento-wijnen, met een persoonlijk label gemaakt voor de speciale gelegenheid. Om het evenement in stijl te vieren, wordt een rode loper uitgerold, waar gasten over de catwalk lopen en de sterren kunnen worden van een exclusieve fotoshoot. De avond wordt afgesloten met een speciale showcase van de beroemde Italiaanse kunstenaar Malika Ayane, die voor de gelegenheid aan boord van de Costa Toscana optreedt.

Sociale doelen

Het programma voor de viering van het 75-jarig jubileum omvat ook een initiatief ter ondersteuning van een belangrijke lokale organisatie die een cruciale rol speelt bij het helpen van kwetsbare individuen: de gemeenschap van Sant’Egidio. Op donderdag 19 oktober zullen de chef-koks van Costa Cruises in het klooster van de Basiliek van Santissima Annunziata een speciale lunch bereiden voor ongeveer 150 gasten van de Gemeenschap, met deelname van chef-kok Bruno Barbieri. De Stichting Costa Crociere ondersteunt de gemeenschap van Sant’Egidio sinds 2015, als onderdeel van een voedselhulpproject dat tot nu toe ongeveer 1 miljoen maaltijden heeft uitgedeeld.

Op maandag 23 oktober zal de Italiaanse cabaretier Angelo Pintus optreden in het Politeama Genovese-theater. De volledige opbrengst van de avond wordt gedoneerd aan het Gaslini Pediatric Hospital in Genua. Costa verdubbelt het totale bedrag en voegt daar een donatie aan toe die gelijk is aan de opbrengsten van de avond. Een tweede evenement gewijd aan het Gaslini-ziekenhuis zal plaatsvinden op vrijdag 27 oktober: een groep jonge patiënten uit het ziekenhuis en hun families komen aan boord van de Costa Toscana voor een ontdekkingsdag op het vlaggenschip van het Italiaanse rederij, met speciaal entertainment en een voor hen ontworpen lunch.

Ten slotte zal Costa de merksponsor zijn van de 40ste jaarlijkse bijeenkomst van ANCI, de Nationale Vereniging van Italiaanse Gemeenten, die van 24 tot 26 oktober zal plaatsvinden in het Blauwe Paviljoen van de Genuabeurs. Als onderdeel van dit evenement zal Costa op 25 oktober een workshop organiseren gewijd aan ‘Guardiani della Costa’, het nationale project voor milieu-educatie en de Stichting Costa Crociere.

“Al die jaren heeft Costa dag na dag miljoenen gasten meegenomen op cruises over de hele wereld, waarbij ze de gelukkige en onvergetelijke momenten van hun vakantie deelden. Op deze speciale verjaardag is het onze wens om even unieke emoties te delen met de stad Genua, door middel van een prachtige show op een van de meest iconische pleinen van de stad. Costa streeft er ook naar om haar rol als verantwoordelijk lid van de Genuese gemeenschap, waar ons bedrijf vandaan komt, te behouden door een glimlach en tastbare hulp te bieden aan degenen die het meest in nood zijn”, aldus Mario Zanetti, president van Costa Cruises.

“75 jaar vertegenwoordigen een buitengewone mijlpaal voor Costa, het in onze stad geboren bedrijf dat de naam Genua hoog in de wereld blijft dragen. De cruisemarkt heeft een exponentiële groei doorgemaakt. Genua speelt een steeds centralere rol in de mondiale cruise-industrie, waarbij miljoenen mensen elk jaar de kans krijgen om de schoonheid van onze stad te ontdekken dankzij de schepen die aankomen. We zijn blij dat Costa heeft besloten een geweldige reeks initiatieven te organiseren om deze mijlpaal te delen en te vieren met de mensen uit Genua”, aldus Marco Bucci, burgemeester van Genua.

© foto’s Costa Cruises en Visit Genova

Klik hier voor meer nieuws