Seabourn stopt samenwerking met chef Thomas Keller

Seabourn maakt na acht jaar een einde aan de culinaire samenwerking met sterrenchef Thomas Keller. Gasten kunnen ter vervanging van The Grill vanaf het voorjaar 2024 genieten van Solis, een nieuwe gastronomische locatie. Die viert de mediterrane keuken, geïnspireerd door de plaatsen die worden bezocht door de ultraluxe schepen van Seabourn.

Solis is volgens de rederij een voortreffelijke aanvulling op de culinaire ervaringen aan boord van Seabourn. Het restaurant biedt een scala aan lichte, moderne mediterrane gerechten vol kleur en karakter. Solis is ontworpen om alle zintuigen te prikkelen en neemt gasten mee naar de Middellandse Zee via een aantal culinaire verrassingsmomenten. Hoogtepunten zijn onder meer grillige cocktails, levendige borden en smaakcombinaties die zowel vertrouwd als verheven zijn, allemaal geserveerd in een nieuw ontworpen eetruimte die doet denken aan de nagloed van de zon. Het restaurant wordt in januari 2024 aan boord van Seabourn Quest gelanceerd en zal in het voorjaar van 2024 worden uitgerold naar Seabourn Encore, Seabourn Ovation en Seabourn Sojourn.

Solis is ontwikkeld in samenwerking met de jarenlange Seabourn-partners, Master Chef en Culinary Partner Chef Anton Egger en Senior Corporate Chef Franck Salein. Hun ervaring op Michelin-niveau, sterke passie voor reizen en diepgaande kennis van Seabourn-gasten hebben bijgedragen aan het culinaire succes van het merk, waardoor hun diners van wereldklasse zijn geëvolueerd om te kunnen wedijveren met de beste restaurants waar dan ook. Chef-kok Egger heeft restaurants geopend in Singapore en Bangkok en is wereldwijd verschenen op culinaire evenementen naast chef-koks met Michelin-sterren. De uitgebreide achtergrond van chef-kok Salein omvat functies als chef bij verschillende restaurants met 2 en 3 Michelinsterren. Het bekwame culinaire team blinkt uit in het bieden van een verscheidenheid aan gerechten die tegemoetkomen aan verschillende smaken en zorgt ervoor dat elk bord zorgvuldig wordt bereid en mooi wordt gepresenteerd met een scherp oog.

Mediterrane keuken

“Het culinaire is een integraal onderdeel van onze ultraluxe ervaringen en we streven ernaar voortdurend te innoveren om onze gasten te verrassen met ongeëvenaarde eetgelegenheden. De toevoeging van Solis is geïnspireerd door de stem van onze gasten en ons team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om dit tot leven te brengen”, aldus Natalya Leahy, president van Seabourn. “Solis zal een levendige, chique sfeer met gevoel uitstralen en een menu presenteren dat doet denken aan onze favoriete reisherinneringen. Bij elk gerecht worden gasten vervoerd naar de zonovergoten oevers van de Middellandse Zee. Een avond in Solis zal onze gasten zeker verrassen en hen achterlaten met blijvende Seabourn-momenten en herinneringen.”

Solis zal een keuze aan gerechten voorstellen die het gevarieerde en verleidelijke scala aan smaken van de Middellandse Zee weerspiegelen. De menu’s zullen kleurrijke gerechten bevatten, geïnspireerd door de Rivièra en het centrale Middellandse Zeegebied tot de Griekse smaken in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Elke bereiding vertegenwoordigt een meesterwerk van smaak, presentatie, kunstenaarschap en verhaal van onze reisherinneringen.

Aanbevolen gerechten zijn onder meer Baskische piquillo-paprika’s met verse geitenkaas uit Murcia geserveerd op crostini van boerenbrood, zeebaars gebakken in een korst van zeezout en verse tijm met artisjokken en tomaten, Toscaanse gegrilde porterhouse steak en gekruide lamsschenkel met gegrilde gerookte aubergine met tahini, granaatappel, geroosterde pijnboompitten en labneh. Ook zal er een mooi assortiment vegetarische en veganistische opties op de menukaart staan. Naast het culinaire kunnen gasten genieten van het nieuw gepresenteerde, verfijnde vintage cocktailmenu van Seabourn.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws