Azamara viert tien jaar AzAmazing Celebrations

Azamara viert dit jaar de tiende verjaardag van haar AzAmazing Celebrations die de gasten toelaat dieper in de culturen en tradities van de bestemmingen te duiken. Naast AzAmazing Evenings op uitzonderlijke locaties biedt de Destination Immersion-specialist ook AzAmazing Celebrations aan boord van de schepen en AzAmazing Days aan land aan. Aan dat aanbod werd op de Italy Intensive Voyage deze week nog Siracusa op Sicilië toegevoegd.

Sinds tien jaar trakteert Azamara haar gasten op de meeste cruises op speciale events die de cultuur van de bestemmingen benadrukken. Die vinden plaats op een bijzondere locatie wanneer het schip in een haven overnacht of tot laat in de avond tegen de kade blijft. Wat begon als avondvoorstellingen, breidde intussen uit naar unieke programma’s aan boord van de schepen en dagvieringen op de bestemmingen.

AzAmazing Evenings geven gasten de kans om ‘s avonds van de bestemming te genieten met meeslepende programmering op historische locaties die toegang bieden tot kunst, muziek en dans. 35 nieuwe celebrations werden dit jaar aan het aanbod toegevoegd met onder meer een Arabische avond in het Ayla Golf Resort in Aqaba, een muziekavond in de Adelaide Cathedral in Australië, een Carnaval de Barranquilla-voorstelling in Cartagena (Colombia) of een exclusieve opvoering van La Traviata in Livorno.

Andrea Baigorria, Head of PR and Communications, vult aan: “Azamara overnacht vaak in de haven of blijft extra lang op de bestemming. We willen onze gasten de bestemming ook ’s avonds laten ervaren. De beleving is helemaal anders dan tijdens een excursie of een bezoek aan musea. We bezorgen onze gasten een insider look en geven hen de kans een show of een opera bij te wonen en te genieten van een avondmaal in een restaurant. Op die manier kunnen ze de bestemming op een andere manier beleven en krijgen ze een breder beeld van de locatie.”

Authentieke beleving

Op de AzAmazing Days kunnen reizigers verborgen juweeltjes ontdekken die elke unieke haven overdag te bieden heeft door middel van lokale muzikanten, culinaire specialiteiten en entertainment. Dat gebeurt onder meer al in het historische fort La Mola in Mahon, in het centrum van Portovenere nabij Cinque Terre of nu ook in Ortigia, de oude wijk van Siracusa in Sicilië.

Op de AzAmazing Day in Siracusa meanderden de passagiers woensdag door het historische centrum van de Siciliaanse stad. Ze konden het Teatro Comunale bezoeken waar fragmenten van de opera Cavalleria Rusticana werden opgevoerd. Op het Piazza Minerva voor de kathedraal verzorgden een sopraan en pianist aria’s uit bekende opera’s. Bij de Fonte Aretusa werd de Siciliaanse legende voorgedragen. In het Palazzo San Zosimo werden de gasten getrakteerd op lokale specialiteiten en verzorgde een instrumentaal ensemble Italiaanse klassiekers.

Destination Celebrations aan boord brengen de tradities en het erfgoed van de bestemming tot leven door middel van live culturele optredens en lokale gerechten. Zo haalt Azamara in Zuid-Afrika bijvoorbeeld een Zulu-dansgroep aan boord.

Uniek voor Azamara

“Onze bekroonde Destination Immersion-programmering is wat ons tot Azamara maakt. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe en verbeterde manieren om authentieke reismomenten aan onze gasten te bezorgen, terwijl we ze onderdompelen in de lokale cultuur, het eten en de mensen van elke bestemming,” stelde Carol Cabezas, president van Azamara onlangs. “Terwijl we blijven groeien en uitbreiden, zijn we blij om meer intieme ervaringen voor onze gasten te delen via onze uitgebreide en vakkundig samengestelde AzAmazing-programmering die onze reizen echt onvergetelijk maakt.”

De AzAmazing Celebrations zijn exclusief voor Azamara en worden gratis aangeboden op de meeste afvaarten van zeven nachten of langer. Ze laten reizigers volgens de rederij nog dieper in het lokale leven duiken terwijl ze samen met de lokale bevolking lopen, praten en eten, een pad ontdekken dat minder wordt bewandeld en leren wat elke bestemming voor de inwoners betekent.

© foto’s ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws